Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Kara'dan Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yemek......

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü ve yardımcılarına 18 Mayıs Salı...

Üsküdar Müftülüğü yeni hizmet binasına kavuştu...

Üsküdar Belediyesi tarafından yeniden restorasyonu tamamlanan ve ilçe müftülüğüne tahsis edilen tarihi Cumhuriyet Halk F...

Yaşlı Kadın Yıkılan Evini Gözyaşlarıyla İzledi...

Üsküdar, Beylerbeyi'nde bir okulun arazisinde bulunan 5 ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı....

30 Ağustos Zafer Bayramı Üsküdar Şemsipaşa Meydanı...

Büyük Milletimizin girmek zorunda kaldığı son İstiklal Savaşı ve zaferin 92'inci yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı...

Tanzimat'ta Üsküdar'ın yeri ne olmuştu?

Özellikle Üsküdar semtinin Bağlarbaşı, Kuzguncuk ve Çamlıca semtlerinde Fransız mimarisi örnek alınarak ilk batı tarzınd...

Üsküdar Meydan'ında Üniversitesini tanıttı...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Üsküdar İskele Meydanında, Dumlupınar Üniversit...

Üsküdar'da Ramazan Bayramının ilk günü hareketli g...

Her yıl olduğu gibi bu senede Üsküdar'da Ramazan düzenlenen birbirinden güzel etkinlikler ve programlarla dolu dolu yaşa...

İstanbul'a yeni metro hattı

İstanbul'un Anadolu yakasına ikinci metro hattı yapımı için 9 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak...

Üsküdar Zabıtasından dilenci operasyonu

Üsküdar Zabıta Müdürlüğünce kurulan dilenci ekibinin çalışmaları hızla devam ediyor....

Çamlıca'nın imar planı

Üsküdar Belediyesi'nce hazırlanan doğal ve kentsel sit alanını koruma amaçlı ''Büyük ve Küçük Çamlıca İmar Planı'' yürür...
 

Üsküdar hükümet konağının temeli atıldı

Üsküdar hükümet konağının temeli atıldı
Üsküdar 'da inşa edilecek hükümet konağının temeli törenle atıldı. Törene Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir 'de katıldı.
Tarih : 10 Haziran 2009, 21:45
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar'ın en büyük eksikliklerinden birisi olan ve yıllardır çeşitli sorunlar nedeniyle yapılamayan hükümet konağının temeli törenle atıldı.

Üsküdar Ahmediye Mahallesi Dr. Fahri Atabey Caddesi üzerindeki alanda yapılan temel atma törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Bayındırlık ve İskan Bakanı Müsteşarı Mahmut Küçük, Eski Üsküdar Kaymakamı(şimdi Iğdır Valisi) Saim Saffet Karahisarlı, Eski Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ve çok sayıda Üsküdarlı vatandaş katıldı.

Mustafa Kara Açılış Konuşması

Karadeniz yöresine has şarkıların söylendiği ve halk oyunlarının sergilendiği mini gösteri sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdarlılara seslendi.

Kara; Verdiğimiz Sözleri tutuyoruz.

Mustafa Kara gerçekleştirilecek olan projenin insan odaklı olduğunu ve faaliyetlerin vatandaşın birçok ihtiyacına karşılık vereceğini ifade etti. Anadolunun en ucra yerlerinde dahi Hükümet konakları bulunurken, 600 bin nüfusuyla bir çok ilden büyük olan ve ve İstanbul'un Fethini Gören şehir Üsküdarın, hala bir Hükümet konağı olmadığının altını çizdi ve bunu kendi dönemlerinde yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kara, ''Hükümet konağımız Üsküdarımıza hayırlı olsun'' diyerek, 29 Mart seçimlerinde verdikleri sözleri adım adım yaptıklarını, projeleri tek tek hayata geçirdiklerini dile getirdi ve emeği geçenlere teşekür etti.

Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük

Küçük; Eksiklik geçde olsa giderildi.

Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük ise yaptığı kısa konuşmasında, Üsküdarın yıllardır özlemini çektiği, büyük bir eksikliğinin giderildiğini belirtti ve emeği geçenlere teşekür etti.

Demir; 'Kaçak yapı' sözlükten çıkacak.

Küçük'ün ardından kürsüye gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir geldi. İstanbul'un en büyük dertlerinden olan kaçak yapı kavramını sözlükten çıkartacaklarını ifade eden Bakan Demir, "Eğer kaçak yapılaşmaya biri teşebbüs ederse bir daha yapı yapma fırsatı bulamayacak. Ve buna izin verenler de görevden alınacak ve kaçak yapı kavramını Türkiye gündeminden çıkartıyoruz." diye konuştu.

Bakanlık tarafından 2010 yılında yürürlüğe koyacakları yeni bir sistemle tüm yapıların ve yüklenici firmaların sıkı şekilde denetlenmesini sağlayacaklarını ve bu denetlemelerde başarılı olan firmaları ödüllendireceklerini açıklayan Bakan Demir, yeni geliştirilen sistemle, yapı malzemelerinden yüklenici firmalara kadar tüm aşamaların sicil sistemi ile gözetim altına alınacağını ve yanlış işler yapanların bir daha bu alanda çalışamayacaklarını ifade etti.

Demir; 'Delinmez' dağları delerek hizmet yaptık.

AK Parti döneminde delinmez denen dağları delmeyi başardıklarına dikkat çeken Bakan Demir, "Asla azmimizden bir eksikliğe uğramadan hizmetin yolcusu olduk. Aklıma geliyor Bolu Tüneli, şimdi o tünelleri görüyorsunuz. Delinmez dağları delerek hizmet yaptık. Orayı patates deposu yapacaklardı değil mi? Marmaray'ı görüyorsunuz, hastaneleri, adliye saraylarını, hükümet konaklarını, köy yollarını görüyorsunuz bunlar ancak çalışmakla olur. Lafla peynir gemisi yürütme dönemi bitmiştir." şeklinde konuştu.

Üsküdar için inşa edilen hükümet konağının en geç 15 ay içerisinde yüklenici firma tarafından tamamlanacağını belirten Bakan Demir, eski usul yıllarca süren kamu inşaatları döneminin sona erdiğini aktardı.

Konuşmasının ardından Üsküdar Hükümet Konağı inşaatının temeline ilk harcı dökecek olan sistemin düğmesine Bakan Demir, Belediye Başkanı Kara, Kaymakam İzzettin Küçük, Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Eski Belediye Başkan Mehmet Çakır, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Mahmut Küçük, İstanbul Bayındırlık İl Müdürü Ercan Yazıcı, birlikte butona basıp ''hayırlı olsun'' diyerek temel atma işlemini başlattılar.



Yaklaşık 2 saat süren program sonrası Üsküdarlı vatandaşlara belediye tarafından geleneksel etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Üsküdar Ahmediye Meydanı Dr. Fahri Atabey Caddesi'nde, 5 bin 22 metre kare arazi üzerine inşa edilecek Üsküdar Hükümet Konağı'nda; Kaymakamlık, Özel İdare Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü, Müftülük, Mal Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlükleri, Sağlık Grup Başkanlığı, Dernekler Büro Şefliği, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve 1 no'lu Sağlık Saymanlığı bulunacak.

Üsküdar Hükümet Konağı'nın 15 Ekim 2010'da bitirilmesi hedefleniyor.


Haber-Foto: Ali Süzen
Haberi Değerlendir :