Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Başbakanın evinin yakınında tünel bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da bulunan bir tünel polisi alarma geçirdi....

Üsküdar'da ilk iftar coşkusu

Üsküdar'da ramazan, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla karşılandı....

Üsküdarlılar rahat bir nefes aldı

İstanbul Emniyeti'nin başarılı çalışmasıyla Üsküdar PTT soyguncusu yakalandı....

Erdoğan'dan Üsküdar'da sürpriz toplantı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da bulunan Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde açıklanan resmi programı haricinde bir t...

Üsküdarlı Çocuklar ilk iftar heyecanını yaşadı...

Üsküdar Belediyesi, ilk orucum ilk iftarım adıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde binlerce Üsküdarlı çocuklar ve aileleriy...

Başkan Kara'nın ilk icraatı

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın ilk icraatı Çengelköy İlköğretim Okulundaki kütüphanenin açılışını yapmak oldu...

Üsküdar'da iki büyük organizasyon var.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Üsküdar Belediyesi iki büyük organizasyona ev sahipliği yapacak dahilinde bugün...

Üsküdar Belediyesi hizmette sınır tanımıyor...

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler bir yandan vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyl...

Seyyar Satıcının Zabıta İsyanı

Üsküdar sahilinde zabıta memurlarının balık tezgahını kaldırmasına sinirlenen seyyar satıcı intihar etmek istedi....

''Gençlik Bayramı'' ayakları yerden kesti...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Üsküdar Gençlik Merkezi'nde bir dizi etkinlikle kutlandı....
 

Başkan Kara; 'Yapacağımız çok şey var'

Başkan Kara; 'Yapacağımız çok şey var'
Üsküdar Belediyesi 4 açılış birden yaptı. İlçenin farklı mahallelerinde 2 çocuk parkı ve 2 bilgi evinin resmi açılışı yapıldı.
Tarih : 04 Ocak 2010, 11:47
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediyesi ilçe genelindeki hizmetlerine aralıksız devam ediyor. 2 çocuk parkı ve 2 bilgi evinin açılışı yapıldı.
 
Belediye tarafından Çengelköy Sultanmurat mahallesi son durakta yaptırılan Sultanmurat Parkı ve Altunizade Oymacı Sokak'ta yaptırılan Altunizade Parkı hizmete açıldı.
 
Sultanmurat parkı, 20 yıllık hasret...
Üsküdar Belediyesi tarafından Çengelköy Sultanmurat mahallesine yapılan çocuk parkı hizmete açıldı. Yapımı yaklaşık 2 ay süren çocuk parkı, mahalle halkınında yüzünü güldürdü. Özellikle çocuklar parkın yapılmasına çok sevindiklerini söylerken, Başkan Mustafa Kara'dan bir istek de daha bulundular. Futbol ve basketbol oynamak için yer istiyoruz!
 
Mahalle sakinleri, ''Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın, Sultanmurat'ta 20 yıldır yapılmayanı yaptığını söyleyerek, Başkan Kara'dan Sağlık Ocağı isteğinde bulundular ve Başkan Mustafa Kara'ya yaptığı çalışmalardan dolayı teşekür ettiler.''

Mahalle halkının bir kısmı ise parkın yanlış yere yapıldığını söyleyerek, ''Parkın etrafında kahvehaneler bulunuyor. Sigara içme yasağı ile birlikte kahvehanedeki insanlar, tenefüse çıkar gibi sigara içmek için parka akın ediyor, bu sebeple bu parkı bayanların kullanması imkansız gibi görünüyor.'' seklinde görüş beyan ettiler.
 
Üsküdar 34 sitesi olarak konuyla ilgili görüştüğümüz Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, mahallenin sorunlarını bildiğini, yıllarca yapılmayanları yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, ''Sultanmurat'ta yapacağımız daha çok şey var'' dedi.
 
Sultanmurat Parkının hizmete açılmasına rağmen salıncakların eksik olması ise dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca mahalle sakinlerinin en büyük isteklerinden biri olan Sağlık Ocağı'na Üsküdar Belediye Meclisi'nden onay çıktı.
 
Altunizade'ye Yemyeşil Bir Park...
Üsküdar Belediyesi yaptığı ve yenilediği parklarla Üsküdar'a yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. belediye tarafından Altunizade Mahallesine kazandırılan Altunizade çocuk parkıda hizmete açıldı.
 
Ferah ve Bahçelievler'e Bilgievi...
Ayrıca daha önceden yapımı tamalanan ve faaliyete başlayan Bahçelievler mahallesindeki Prof. Dr. Saim Yeprem Bilgievi ve Ferah mahallesindeki Cevdet Çetindoğan Bilgievi'ninde resmi açılışı yapıldı.

Üsküdar belediyesi Bilgi evleri...
Üsküdar Belediyesi Bilgievleri, bilgisayar ve internet kullanımı eğitimiyle birlikte, tamamen kendine özgü uygulamalarıyla öğrenciler için, eğitim yanında hoşça vakit geçirdikleri mekânlar haline geldi. Üsküdar genelinde açılmış 13 bilgievinden 34.000 ilköğretim öğrencisi yararlanıyor. İlköğretim çağındaki çocuklar bilgievlerinde öğretmenler eşliğinde internetle tanışıyor, ödevlerini bilgisayar ortamında hazırlıyor, etüd odalarında ders çalışıyor, kitap okuyor, belgesel ve sinema filmi izliyor, satranç kurslarına katılıyor, golf ya da masa tenisi oynayarak spor yapabiliyorlar. Bilgievleri çocuklara rahat, sıcak, sağlıklı, güvenli bir ortamda her türlü bilgi ve beceriye sahip olma imkanı sunuyor.
 
 
Haberi Değerlendir :