Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar yeni bir üniversiteye kavuştu

İstanbul Bilim Sanat Vakfı tarafından Üsküdar Altunizade de yaptırılan İstanbul Şehir Üniversitesi akademik döneme merha...

Tarihi Çamlıca Tepesinde yangın

Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde çalılık alanda yangın yangın çıktı. İtfaiye müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı...

Buzlanan ara sokaklar kazalara neden oldu...

Üsküdar'da, buzlu yolda mahsur kalan otomobillere itfaiyeden 'sulu' kurtarma operasyonu...

Üsküdar'da 5 bin Erguvan dağıtılacak

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Orman Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile Üsküdar'da vatandaşlara 5 bin erg...

Üsküdar'da bilgi evi sayısı artıyor...

Üsküdar Belediyesi, Kısıklı ve Bahçelievler'de 2 Bilgievi'ni Üsküdar'lıların hizmetine sunuyor....

Üsküdar'da Sünnet Şöleni Var...

Üsküdar Belediyesi maddi durumu yetersiz 1000 çocuğu sünnet ettirdi....

Birlikte Yürüyoruz Kampanyası devam ediyor...

''Engellilerle birlikte yaşama kültürünü arttırmak'' amacıyla gerçekleştirilen Birlikte Yürüyoruz Kampanyası devam ediyo...

Kuleli'nin eskiden ünlü kuleleri yoktu

Ermenistan'da basılan 'Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Ermeni Sporcular' adlı kitapta, Kuleli Askeri Lisesi'yle ilgili tarih...

Marmaray, üç ay ziyarete kapanacak

Dünyanın en derin batırma tüneline sahip Marmaray inşaatı, önümüzdeki üç ay süresince ziyaretçiye kapanıyor....

Çengelköy Hamdullah Paşa Camii'nin açılışı yapıldı...

Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Çengelköy Hamdullah Paşa Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı....
 

Üsküdar'da halkın sağlığıyla oynanıyor.

Üsküdar'da halkın sağlığıyla oynanıyor.
Üsküdar bölgesindeki bazı uyanık balıkçıların, balıkları taze göstermek için solungaçlarını boyadıkları öne sürüldü.
Tarih : 06 Ocak 2010, 01:25
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sezonun açılmasıyla birlikte satışlarını arttırmak isteyen Üsküdar civarındaki bazı uyanık balıkçıların, balıkları taze göstermek için solungaçlarını kırmızıya boyadığı öne sürüldü.

Konu ile ilgili olarak Üsküdar34.com sitesine E-mail gönderen vatandaşlarımız, yetkililerin biran önce konuyla ilgilenmelerini ve denetimlerin arttırılmasını istediler.

Bu durumdan en çok etkilenen ise dürüst balıkçılar... Görüşlerini aldığımız bazı balıkçı esnafı halkın piyasa değerinin altında satılan ucuz balık'a rağbet etmemelerini istediler.

Taze balık nasıl anlaşılır?
Gözleri saydam, parlak ve dışa bombelidir. Eti diri ve serttir. Üzerine parmakla bastırdığınızda çukur kalmaz. Pulları düz, sıkıca, derisine yapışık ve parlaktır. Solungaçları parlak kırmızı renktedir. Kuyruğu gevşekçe sallanmaz. Suya bırakıldığında dibe çöker.

  1. Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur. Balık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğulanmaya başlar ve daha sonra içeri çöker.
  2. Taze balığın derisi gergin ve parlak olur. Pulsuz balıklarda bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır ve özellikle karın tarafında buruşmalar meydana gelir. Taze balığa parmakla dokununca meydana gelen çukurluk anında düzelir. Hâlbuki bayatlamış balıklarda bu iz kalır. Balığın parlaklığıyla yetinmemek gerekir. Çünkü tezgâhtaki balıklara devamlı su serpildiği için parlak görünebilirler.
  3. Taze balığı başından tutup kaldırınca kuyruğu aynen tepsideki gibi dimdik kalkar. Hâlbuki bayat balığı bu şekilde kaldırınca kuyruk kısmı aşağı doğru sarkar.
  4. Taze balığın solungaçları canlı kırmızı olur. Balık bayatladıkça bu renk değişir. Ancak bazı balıkçılar, balıkların solungaçlarını boyama gibi bir aldatmacaya başvurur. Bunlara dikkat edilmelidir.
  5. Taze balık hemen hemen kokusuzdur. Bayatlamaya başlayınca asit kokusu yaymaya başlarlar.
  6. Pullu balıkların pulları tazeyken vücuda sıkıca yapışıktır. Elimizi kafadan kuyruğa doğru sürtünce pulların gelmemesi gerekir.


Üsküdar34 Özel Haber


Haberi Değerlendir :