Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

İsviçreli din adamları Kuzguncuk'ta

Üsküdar Kuzguncuk'taki kilisede dinler arası hoşgörünün somut bir örneği yaşandı....

Yavuztürk'de iftar vaktine büyük ilgi

Üsküdar Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı ve bu yıl da büyük bir başarıyla devam eden mahalle iftarları son olarak Yav...

Tünelde kazı durduruldu

Üsküdar'daki kazı çalışmalarında 60 metre mesafe alınırken tünelin 4 katlı bir binaya yönelmesi sonrası kazıya geçici ol...

''Kandilli El Sanatları Merkezi''ni Türkiye'ye örn...

Üsküdar Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve temeli 12 Şubat 2012'de atılan Üsküdar Belediyesi Kandilli G...

Üsküdar-Karaköy motor seferleri başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları AŞ, Üsküdar-Karaköy arasında motor seferleri başlatıyor....

Üsküdar'da bilgi evi sayısı artıyor...

Üsküdar Belediyesi, Kısıklı ve Bahçelievler'de 2 Bilgievi'ni Üsküdar'lıların hizmetine sunuyor....

Bulgurlu İftar Çadırı...

Üsküdar'da Dayanışma Örneği; Bulgurlu İftar Çadırı... Mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda iftar yeme...

Üsküdar 81 yıldır ceza çekiyor

1928 yılından bu yana açık olan Paşakapısı Cezaevinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Üsküdar halkı; Burası suçlulara ...

Üsküdar Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Üsküdar Belediyesi, vatandaşların bayramlarını huzur içerisinde geçirmeleri için tü...

Başkan Kara'dan Kurban Bayramı mesajı

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı....
 

Üsküdar 2 yeni bilgi evine daha kavuştu...

Üsküdar 2 yeni bilgi evine daha kavuştu...
Son yıllarda Üsküdar'da yaşayan düşük gelirli ve orta düzeydeki gelire sahip ailelerin çocuklarının sıklıkla ziyaret ettiği toplumun tüm kesimlerine hizmet veren bilgi evleri öğrencilerin okul eğitimlerine büyük katkılarda bulunuyor.
Tarih : 16 Ocak 2010, 21:05
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto


Üsküdar bugün 2 yeni bilgi evine daha kavuştu. Son yıllarda Üsküdar'da yaşayan düşük gelirli ve orta düzeydeki gelire sahip ailelerin çocuklarının sıklıkla ziyaret ettiği toplumun tüm kesimlerine hizmet veren bilgi evleri öğrencilerin okul eğitimlerine büyük katkılarda bulunuyor.

Sizlere daha önce internet sitemizde açılışlarını duyurduğumuz Kısıklı Cevdet Çetindoğan Bilgievi ve Bahçelievler(Sultan Murat) Saim Yeprem Bilgievi'nin kısaca özellikleri şu şekilde;

Kısıklı Cevdet Çetindoğan Bilgievi
Kısıklı Cevdet Çetindoğan Bilgievi 2 etüt salonu, 1 bilgisayar salonu, 1 seminer salonu, 1 adet kütüphane, 1 adet idari büro, 1 adet depo ve veli bekleme salonu ile hizmet vermekte olup, üye sayısı 5 Ocak 2010 tarihi itibariyle 1503' e ulaştı.

Bahçelievler Saim Yeprem Bilgievi
Bahçelievler Saim Yeprem Bilgievi 2 etüt salonu, 1 bilgisayar salonu, 1 seminer salonu, 1 adet kütüphane, 1 adet idari büro, 1 adet depo ve veli bekleme salonu ile hizmet vermekte olup, üye sayısı 5 Ocak 2010 tarihi itibariyle 1310' a ulaştı.

Açılışları için Üsküdar Belediyesine ait ekipler sabah saatlerinde hazırlıklarına başladılar. İlk olarak saat 14:00'de Kısıklı Mahallesi Cevdet Çetindoğan Bilgievi açılışı için Kısıklı Mahallesine giden Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve beraberindeki davetlilerle birlikte bilgi evinin açılışını gerçekleştirdi.

Yine bugün sabah saatlerinde başlayan yoğun açılış ve davetlere sabah Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılışına katılan Başkan Kara Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'lada görüşerek Kısıklı'ya geldi.

Açılışta halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Kara özellikle çocuklara olan sevgisi ile ön plana çıktı. Çocukların başkana olan ilgiside gözden kaçmadı.

Açılışın ardından Belediye tarafından halka pilav ve tatlı ikramı yapıldı.

Başkan Kara saat 16:00'daki günün ikinci bilgievi açılışını yapmak için Bahçelievler Mahallesine gitti.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki açılış içinde sabah saatlerinde yoğun bir çalışma yapıldı. Standlar ve bilgi evi çevresinde süslemeler hazırlandı. Yine Üsküdar Belediyesi Kent Orkestrasıda açılış için hazır bulundu.

Başkan Mustafa Kara açılış için bilgi evine yanındaki birbirinden değerli konuklarla birlikte geldi. Başkan Kara'nın alana gelmesi ile birlikte mahalle sakinlerinin ve özelliklede çocukların yogun ilgisi ile karşılaşan Mustafa Kara'ya çocuklar bilgi evinde kendisi için hazırlanan protokole kadar eşlik etti.

Açılışın yapılması için hazırlıklar hemen başladı. Açılış konuşmasında bilgi evi yöneticileri kültür merkezi isteklerini dile getirdiler. Başkan Kara'da konuşmasına geçtiğinde hem bu isteklere cevap verdi hemde yaptıkları bu işlerin kamusal zorluklarını dile getirdi. Açılışla birlikte geçen aylar içerisinde kaybettiğimiz 5. dönem belediye başkanı Mehmet Çakır'ıda unutmadı. Mustafa Kara halkın huzurunda bir defa daha bilgi evlerini seçim malzemesi olarak kullanmayan Mehmet Çarkır'a teşekkür etti.

Bahçelievler Mahallesindeki senelerdir süre gelen spor alanı sıkıntısını ve yine geçen hafta içerisindeki park açılışı ile bir nebzede olsa park ihtiyacına cevap verdiklerini belirten başkan Bahçelievler Mahallesi ve Sultan Murat için hizmetlere devam edeceklerini ve Üsküdar'ın 34 Mahallesini de eşit düzeye çıkartana kadar bu hizmetlerini tüm mahallelerde devam ettireceklerini söyledi.

Buradaki açılıştan sonra İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti açılışına katılacak olan Başkan Kara geçen aylar içerisinde gerçekleştirilen bilgievi yarışmasının ödüllerini finalist olan öğrencilere verdi ve bilgi evi anı defterinide imzaladıktan sonra açılış kurdelasını keserek alandan ayrıldı.

Açılış sonrasında belediye tarafından davetlilere pilav ve tatlı ikram edildi.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :