Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Ticaret Üniversitesi'nde yangın

İstanbul Ticaret Üniversitesinin Üsküdar yerleşkesinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü....

Üsküdar metrosu için imzalar atılıyor

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik İşleri ihalesi için İBB. Ulaşım Daire Başkanlığı R...

Kırkbir kere Maşallah..!

Üsküdar Belediyesi TOGEM'den Milli Eğitime büyük destek. 41 okul öncesi eğitim birimi Milli eğitime kazandırıldı....

Bağlarbaşı'nda coşku dolu Ramazan

Üsküdar Belediyesi'nin son 2 yıldır Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ve çocuk programları ağırlıklı Ramazan etk...

Üsküdar'da dehşet dakikaları

Üsküdar'da bir apartmanın bodrumuna saklanan kişi, kendisini farkeden apartman sakinini uzun süren bir boğuşma sonrası b...

Eski Üsküdar Yöneticilerini Buluşturdu

Başkan Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi'nin döneminde Üsküdar'a hizmet eden belediye meclis üyelerini bir araya getirdi...

Üsküdar'da Davulcular İftara Çağıracak

Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayında bir ilk gerçekleştirecek ve davulcular mahalle sakinlerini iftara davet edecek....

Üsküdar Belediye'sinden Taşınmaz Satışı

Üsküdar Belediye Başkanlığı, ilçede yer alan 3 taşınmazın satışını kapalı teklif usulüyle yapacak....

Üsküdar metrosu Sultanbeyli'ye uzatılıyor...

Üsküdar- Çekmeköy Metro Hattı, İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Talimatıyla Sultanbeyli'ne Kadar Uzatılacak. ...

Başkan Türkmen'e ulaşmak artık çok kolay

Seçimlerde Üsküdarlılara 'Ulaşılabilir Başkan Olacağım' sözü veren Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e, mahalle ziyaretleri...
 

Başkan Kara, berberleri ağırladı.

Başkan Kara, berberleri ağırladı.
Üsküdar Belediyesi Üsküdar'lı berber esnaflarıyla istişare gecesi düzenledi.
Tarih : 22 Nisan 2010, 00:51
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediyesi tarafından 21 Nisan Çarşamba gecesi Üsküdar Nikah Sarayı Sosyal Tesislerinde düzenlenen, Üsküdar ilçesinde faaliyet gösteren berberlerle istişare ve dayanışma yemeğine çok sayıda berber esnafı katıldı.

Geceye Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları M. Hakan Büker, Hasan Ekmen, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Ömer Saraç, basın mensupları ve Üsküdar'lı berber esnafları katıldı.


Gecenin açılış konuşmasını İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz gerçekleştirdi. Konuşmasında geceyi düzenleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya teşekkür eden Şükrü Akyüz, esnafların sorunlarına değindi.

Şükrü Akyüz'ün ardından kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara geceye katılan tüm esnaflara teşekkür etti. Gecenin düzenlemenme sebebinin önceki dönemlerde gündeme gelen Pazar günleri Berber dükkanlarının kapalı kalması ile ilgili olmadığını açıklayarak berber esnafların meraklarını gidermiş oldu. Konuşmasında berberlerin öneminden ve halkla sürekli bir arada olan berberlerin halkı bilgilendirmede çok önemli bir yerde olduklarından bahseden Başkan Kara, Üsküdar'ın gerek marmaray gerekse boğaz içindeki konumundan dolayı oluşan bazı sıkıntılar olduğuna değindi. 2005 yılından bu yana süren marmaray çalışmalarının uzun sürmesi nedeniyle bir sıkıntı yaşandığını gerek trafik gerekse çevre düzenlemeleri ile ilgili sıkıntıların Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ında çok yakından takip ettiğini ve sık sık Üsküdar'a gelerek çalışmaları yakından takip ettiğini ve marmaray çalışamalarını Asya ve Avrupa'da devam ettiğini fakat Marmaray denince akla Üsküdar'ın geldiğini ve bu önemli noktayı kullanarak Üsküdar'lı esnaflarımızın lehine çevirmek istediklerini söyledi.

Başkan Mustafa Kara'nın konuşmasının ardından geceye katılan esnafların sorunlarını ve istekleri dinleyen Üsküdar Beledie Başkanı Mustafa Kara ve İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz notlar aldılar. Zaman zaman sorularıyla her iki yöneticiyide terleten berberler, tüm isteklerini rahatça ve samimi bir ortamda dile getirdiler.

Sorular bittikten sonra tekrar kürsüye gelen İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz aldığı notlar üzerinden teker teker sorunların çözüm yollarını allattı ve berer esnaflara her ne şekilde olursa olsun kendileri ile sürekli iletişime geçmelerini istedi.

İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz'ün ardıntan tekrar Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara kürsüye gelerek notlarından esnafların karşılaştığı sorunlarla ilgili cevaplar verdi. Özellikle bu yıl başında gerçekleşen her yıl alınması gereken pazar günü açma ruhsatı ve yıllık vergilele ilgili oluşan belirsizlikleri açıklığa kavuşturdu ve yaptıkları tüm uygulamalarda kesinlikle esnafları cezalandırmaktan yana olmadıkları ve kesinlikle iyi niyetli olduklarını belirtti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın konuşması bittikten sonra İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz kendisine bir plaket hediye etti. Hediyenin çok zarif ve güzel olduğunu söyleyen Mustafa Kara Şükrü Akyüz'e teşekkür etti. Gece sonunda davetlilerle anı fotoğrafları çektirildi.


Üsküdar 34 - Ziya Süzen

Haberi Değerlendir :