Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Tarihi Çamlıca Tepesinde yangın

Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde çalılık alanda yangın yangın çıktı. İtfaiye müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı...

Birlik Camii yönetiminden cevap var

Çengelköy Güzeltepe'de bulunan Birlik Camiisi ile ilgili basında yer alan iddiaalara cevap aradık......

Üsküdar'da kar esareti yaşandı

Üsküdar'da akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar bütün ilçeyi etkisi altına aldı....

Üsküdar'lı soracak, Başkan Kara yanıtlayacak...

Üsküdar'ın ilk ve tek güncel haber sitesi ÜSKÜDAR34.COM, bir ilke imza atıyor.. Üsküdarlıların Başkan Mustafa Kara sorma...

Çanakkale ruhu Üsküdar'da canlandı

Üsküdar Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Üsküdar'da biri iskele meydanında, biri belediye binası önünde ve...

İstanbul'a yeni metro hattı

İstanbul'un Anadolu yakasına ikinci metro hattı yapımı için 9 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak...

Üsküdar'da bayramın habercisi Kadir Topbaş...

İstanbul'un Ramazan Başkenti Üsküdar'da Ramazan ayının bayram arifesi öncesi son iftarı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadi...

Hilmi Türkmen: ''Validebağ'ı Gerçek Bir Kent Orman...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, cami inşaatı nedeniyle uzun süredir kamuoyunda yer alan Validebağ ile ilgili ola...

Pazar Ruhsatı ve Reklam vergi ödemeleri

Üsküdar Belediyesi Hafta Tatil Ruhsatı ve ilan reklam başvuruları 31 Ocak'ta sona eriyor...

Üsküdar'daki yıkımda felaketin eşiğinden dönüldü.....

Üsküdar'da önceki gün felaketin eşiğinden dönüldü......
 

Engelliler Validebağ Korusu'nda buluştu.

Engelliler Validebağ Korusu'nda buluştu.
Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Engelliler Piknik Şenliği Validebağ Korusu'nda yapıldı-
Tarih : 02 Haziran 2010, 17:06
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Üsküdar Belediyesi 3. Geleneksel Engelliler Piknik Şenliği 2 Haziran Çarşamba günü Validebağ Korusu'nda düzenlendi.

Düzenlenen şenliğe Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Zekeriya Selamet, Zabıta Müdürü Ömer Civil, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile birlikte, engelli çucuklarmızın öğretmenleri ve basın mensupları katıldı.

Şenliğe katılması beklenen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yoğun programları dolayısı ile piknik şenliğine katılamadılar.


Piknik şenliğinde özellikle engelli olan kardeşlerimiz için düzenlenen faaliyetlerde farklılıklarımızın güzellikleri ön plana çıktı. Senede bir gün olsun onları evlerinden çıkartabilmek adına düzenlenen bu şenlikle ne kadar başarılı bireyler olduklarını ve hayata sıkı sıkıya tutunduklarını bir defa daha gösterdiler. Sabahın erken saatlerinde alana Üsküdar Belediyesi tarafından evlerinde alınarak alana getirilen engelli vatandaşlarımız, bu alanda çadırlarda kurarak piknik şenliğine renk kattılar.

Özellikle Bahçelievler Mahallesinde bulunan 4. Murat ilköğretim okulu öğrencilerinden Oğuz Uğur'un kabartma yazıları okuma becerisi ile sınıfında birinci olduğunu söyledi, kabartma yazılarla yazılan şiirini okuyarak da şenliğe katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Şenlikte özellikle çocuklar için düzenlenen kolbastı yarışması, şarkı yarışmsı, rap müzik olmak üzere bir çok yarışma yapıldı. Yarışmalarda başarılı olan engellilere ödüller verildi. Yine küçük çocuklar için hazırlanan eğlence alanlarında şişme kaydırak ve zıplama alanlarında çocukların eğlenmeleri sağlandı.

Piknik şenliği çerçevesinde Üsküdar Belediyesi tarafından geçtiğimiz dünlerde hizmetine başlanan engelliler merkezi'ne kayıtlı zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak ''Evde Kuaför Hizmeti'' olarak duyurulan faaliyete şenlik alanında da devam edilerek ihtiyacı olan engellilere kuaför hizmetide verildi.

Yapılan etkinlikler sonrasında yorulan ve açıkan engelli ve ailelerine Üsküdar Belediyesi tarafından yemek ve meyve ikramları yapıldı.

Üsküdar Belediyesi ve Engelliler merkezi yetkilileri tarafından düzenlenen piknik şenliği kapalı olan havanında engelleri aşarcasına güneş açması ile birlikte güzen bir şekilde tamamlandı.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :