Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Başbakan Erdoğan, Üsküdar'da halka seslendi...

Başbakan Erdoğan: ''Allah'ın izniyle, bu can bu tende oldukça, biz, milletimize hizmet yolunda, vatanımıza hizmet yolund...

Ramazan Üsküdar'da bir başka yaşanacak

Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini iskelede ve 8 ayrı noktada kuracağı dağıtım merkezlerinde sürdürecek....

Üsküdar'da ''Kentsel Dönüşüm'' başlıyor

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşüme belediye binasını yıkarak başlayacak....

Camiden güvenlik kamerasını çaldı.

Üsküdar'da kimliği belirsiz bir kişi caminin güvenlik kamerasını çaldı....

Çamlıca Camii Kadir Gecesi'nde açılacak

2016 yılının Kadir Gecesi'nde açılması planlanan Çamlıca Camii'nin yapımı sürerken, minarelerin yükseliyor....

Validebağ Devlet Hastanesi Boşaltıldı.

Üsküdar'daki Acıbadem Validebağ Devlet Hastanesi'nin arazisini satma kararı alan hükümet, arsanın Toki'ye devrinin ardın...

Üsküdar'da elektrik kesintisi

Üsküdar'da 13 Kasım Cumartesi günü elektrik kesintisi uygulanacak. İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'den (AYE...

Çengelköy Lisesi Çanakkale şehitlerini andı......

Bu yıl Üsküdar İlçesi genelinde yapılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini anma programını Çengelkö...

Üsküdar Çevik Kuvvet Kompleksi yenileniyor...

İPKB, İSMEP kapsamında Üsküdar Çevik Kuvvet binasını yıkıp yeniden yapacak....

Üsküdar'da gıda üreten işletmeler denetlendi...

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Üsküdar Belediyesi ekipleri ilçede en kapsamlı iş yeri denetimi başladı....
 

Kültürlerarası Yakınlaşma Konferans'ı başladı

Kültürlerarası Yakınlaşma Konferans'ı başladı
Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler'e (THIMUN) bağlı olarak 17 yıldan beri Özel Üsküdar Amerikan Lisesi'nde düzenlenen Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (TIMUN) başladı.
Tarih : 10 Aralık 2010, 17:53
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler'e (THIMUN) bağlı olarak 17 yıldan beri Özel Üsküdar Amerikan Lisesi'nde düzenlenen Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (TIMUN) başladı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Dış Politika danışmanı Kıdemli Büyükelçi Serpil Uludoğan Alpman'ın katılımıyla başlayan konferans 3 gün sürecek.

Birleşmiş Milletler Örgütü'nün alt kuruluşlarından biri olan Lahey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler'e (THIMUN) bağlı olarak bu yıl 17'ncisi düzenlenen ''Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı'' kapsamında, dünya sorunlarının, liselerden oluşturulan temsilciler tarafından tartışmaya açılacağı öğrenildi. Konferansın düzenlendiği Sağlık ve Eğitim Vakfı'na bağlı Üsküdar Amerikan Lisesi'nin, Türkiye'de Uluslararası Model BM Konferansı düzenleyen tek okul olduğu ifade edildi. Üç gün sürecek konferansa yurt dışından 140, Türkiye'den ise 320 öğrenci katılacağı, konferansın ana temasının da ''Tüm Kültürlerin Yakınlaşması Yılı'' olduğu vurgulandı.

Mısır, Almanya, Hollanda, İsrail, Norveç, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 15 okuldan gelerek oturumlara katılacak grupların, Türkiye'deki 29 okuldan gelecek temsilcilerle birlikte, dünyayı ilgilendiren konuları masaya yatıracağı anlatıldı. Gençlerin bu konuları tartışacağı ve verimli çözümler üretmek için kafa yoracağı ifade edildi.

KÜLTÜRLERİN YAKINLAŞMASI YILI
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 2010 yılını ''Kültürlerin Yakınlaşması Yılı'' olarak belirlediğini belirten Özel Üsküdar Amerikan Lisesi yetkilileri, bu nedenle konferansın ana temasının bu olduğunu anlattılar. Yetkililer, Türkiye Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nın 9 komiteden oluştuğunu, bu komitelerin arasında, ''Ekonomik - Sosyal'' , ''Güvenlik Konseyi'' , ''Çevre'' , ''Silahsızlanma'' ve ''İnsan Hakları''nın da bulunduğunu belirttiler. Komitelerin her birinin konularında son derece deneyimli öğrenciler tarafından yönetildiği öğrenilirken, çalışmanın, öğrencilere, evrensel ve diplomatik bakış açısı kazandırmayı amaçlayan simülasyon olduğu vurgulandı.


Samanyoluhaber


Haberi Değerlendir :