Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

İBB Tarihi Yapıları Gün Yüzüne Çıkartıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), günümüze kadar ayakta kalamayan ancak tarihi değer taşıyan binaları orijinaline sa...

Üsküdar PTT binasında yangın

Üsküdar'da, PTT'ye ait bir binada yangın çıktı. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri yaralandı....

Kâtibim Kültür Ve Sanat Şenliği Başlıyor

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 21.'si düzenlenen Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği başlıyor....

Marmaray'la, Kadıköy Kazlıçeşme 17 Dakika...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2011'de tamamlanacak Marmaray Projesi ile Üsküdar-Sirkeci arasının 4, Kadıköy......

Bahar Temizliği Kampanyası

Üsküdar Belediyesi daha temiz bir çevre, daha temiz bir Üsküdar için Üsküdar genelinde bahar temizliği kampanyası başlat...

Fırtına dindi, ceset göründü.

Üsküdar Harem sahilinde 50 yaşlarında bir erkek cesedi bulundu. Kimliği henüz belirlenemeyen ceset, hastane morguna kald...

Çalınan 'sakal-ı şerif' imamdan çıktı.

Sabah gazetesinin internet sayfasında yer alan bir habere göre, Üsküdar'daki bir camiden çalınan ''sakal- ı şerif'', Çen...

Kuzguncuk'da Sinagog bahçesinde iftar

Kuzguncuk Beth Yaakov Sinagog'u 17 sene önce başlayan iftar geleneğini bu yıl sinagog bahçesinde tekrar yaşattı....

Üsküdar'da bilgi evi sayısı artıyor...

Üsküdar Belediyesi, Kısıklı ve Bahçelievler'de 2 Bilgievi'ni Üsküdar'lıların hizmetine sunuyor....

Üsküdar esnafına can suyu projesi

Üsküdar esnafının iş yönünden canlanmasını sağlayacak proje hayata geçiriliyor....
 

'Muharrem ayı' Üsküdar'da kutlandı

'Muharrem ayı' Üsküdar'da kutlandı
Müslümanlar tarafından Hicri Yılbaşı olarak kutlanan ''Muharrem ayı'' yurdun dört köşesinde olduğu gibi Üsküdar'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Tarih : 18 Aralık 2010, 17:21
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müslümanlar tarafından Hicri Yılbaşı olarak kutlanan ''Muharrem ayı'' yurdun dört köşesinde olduğu gibi Üsküdar'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

''Muharrem ayı''nın 10. gününe denk gelen 16 Aralık 2010 Perşembe günü ilk etkinlik Üsküdar Belediye Başkanlığı önü ve Üsküdar İskelesi olmak üzere 2 ayrı noktada vatandaşlara dağıtılan toplam 7 bin aşure ile yapıldı.

Öte yandan belediye akşam üzeri Üsküdar'daki Karacaahmet Sultan Dergahı önünde Muharrem ayı nedeniyle 8 bin kişiye lokma dağıtımı da gerçekleştirdi.



Akşam iftar vakti geldiğinde ise Üsküdar Belediyesi'nin katkıları ile Karacaahmet Sultan Dergahı'nda organize edilen bin kişinin katıldığı iftar yemeği verildi.

Karacaahmet Sultan Dergahı'nda gerçekleştirilen iftar yemeğine Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Karacaahmet Sultan Dergahı Başkanı Muharrem Ercan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Fatih Korkmaz, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Esat Kalay AK Parti STK Başkanı Azize Akalın ve çok sayıda davetlinin yanısıra basın mensupları katıldılar.

''Muharrem ayı'' dolayısı ile birlik ve beraberlik mesajları verildiği gecede bir güzel haberde Karacaahmet Sultan Dergahı tarafından duyuruldu. Karacaahmet Sultan Dergahı'nın dış cephe kaplamasının modern bir proje ile yenileneceği ve çalışmalar bittikten sonraki halini gösteren bir fotoğrafla da yemeğe katılanlara duyuruldu.

İftar yemeğinin ardından Dergah Başkanı Muharrem Ercan konuklarını makamında ağarladı.

Karacaahmet Sultan Dergahı'ndaki iftar yemeğinden sonra diğer bir etkinlik ise Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından hazırlanan ve ''Muharrem ayı'' konulu Türk Halk Müziği ziyafetiydi. Üsküdar'da üçüncü kez konser veren koro, İstanbul'daki kötü hava şartlarına rağmen en büyük konserini verdi.

''Muharrem ayı'' Üsküdar'da organize edilen etkinliklerle dolu dolu yaşandı.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :