Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Bıçaklı Kavganın Zanlıları Adliyede

Üsküdar Adliyesi'nde 1 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı ve sopalı kavgaya karışan 23 kişi a...

Hilmi Türkmen: Marmaray'ın Cefasını Çektik, Sefası...

Hilmi Türkmen, ''Marmaray en çok Üsküdar esnafını mutlu etti. Yaşanan canlanma çarşı pazara bereket olarak yansıdı'' ded...

Ameliyat sonrası ilk fotoğraflar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Şubat Cuma akşamı geçirdiği ameliyatın ardından ilk kez görüntülendi....

Başbakan Erdoğan Cuma Namazını Üsküdar'da kıldı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'da kıldı....

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda sona yaklaşıldı...

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda, Ümraniye Çarşı ile Altunizade bağlandı. Sırada Bağlarbaşı İstasyonu var....

Ticaret Üniversitesi'nde yangın

İstanbul Ticaret Üniversitesinin Üsküdar yerleşkesinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü....

Küçüksu Camii ve Kültür Merkezi açıldı

Küçüksu Hoca Mahmut Bayram Camii ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı....

Üsküdar Caddeleri yenileniyor

Üsküdar Belediyesi Prestijli yol çalışmaları kapsamında bazı caddelerde çalışmalarını sürdürüyor....

Üsküdar'da yanlış alarm

Başbakanın evine 900 metre uzaklıkta çukur kazan zanlılar suikastçı sanılarak yakalandı....

Üsküdar ''Cuma Pazarına'' Kavuşuyor

Yaklaşık 3 yıldır Cuma günü yerine Cumartesi günleri kurulan Üsküdar merkezdeki semt pazarı, tekrar Cuma günü kurulacak....
 

Üsküdar ticareti Marmaray'la canlanacak!

Üsküdar ticareti Marmaray'la canlanacak!
Üsküdar Marmaray ile geleceği karşılayacak. ''Asrın Projesi'' Marmaray'ın devreye girmesiyle Üsküdar'a saat başı 60 bin kişi gelecek ve ilçenin ticareti tavan yapacak.
Tarih : 07 Ocak 2011, 13:05
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Marmaray ile geleceği karşılayacak. ''Asrın Projesi'' Marmaray'ın devreye girmesiyle Üsküdar'a saat başı 60 bin kişi gelecek ve ilçenin ticareti tavan yapacak.

İstanbul'un her iki yakasını Boğaz'ın altından geçecek bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlayacak olan Marmaray Projesi, 29 Ekim 2013'de hayat bulacak. Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı artık daha da anlamlı ve güzel olacak. Üsküdar, yepyeni bir çehreyle geleceği karşılayacak Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştirecek olan toplam 3 bin 100 metre uzunluğundaki tünel sisteminin resmi açılışı 2011 yılının Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

DÜNYANIN EN DERİN TÜNELİ
Üsküdar ile Yenikapı'yı birleştirecek olan boğazdaki tünel dünyanın en derin denizaltı tüneli (-58 m) olarak tarihe geçecek. Tünellerin birleşmesi sonrası betonlama işlemleri 2012'nin ortasına kadar yapılacak. 2012 yılının ortasından itibaren ise söz konusu hatta elektrifikasyon ve tüm hattın (Gebze-Halkalı) yenilenmesi işlemleri yapılacak.

ASRIN PROJESİ
Projenin tamamlanıp 76,3 km uzunluğundaki sistemin devreye girmesiyle İstanbul ulaşımında toplu ulaşımın payı yüzde 7'den 28'e çıkarken, Üsküdar'dan her saat 60 bin kişi aktarma yapacak. 'Asrın Projesi' denen ve geçmişi 1860 yılına kadar giden Marmaray'ın yürürlüğe girmesi ile Üsküdar'ın ticari hayatında büyük bir patlama olacak.

67 BİN ÖĞRENCİ TARANDI
Üsküdar'daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrencinin sportif olarak taranmasını müteakip 7 Aralık'ta yapılan çeyrek final mücadelesi sonrası seçilen 769 öğrenci, 28 Aralık Salı günü yarı final müsabakalarında finale çıkmak için mücadele etti.

FİNAL 13 OCAK'TA
Yarı final müsabakaları sonrası finale çıkan 445 minik sporcu belirlenirken yarışmaya katılan tüm sporculara Üsküdar Belediyesi tarafından madalya ve t-shirt armağan edildi.

Yarı finalde başarılı olan 445 sporcu; sürat, güç, dayanıklılık ve patlayıcılık açısından Üsküdar'ın en iyisi olabilmek için 13 Ocak'ta birbirleriyle rekabete girecek. Belirlenecek olan bu başarılı sporcular gözetim altında yetiştirilerek Türk sporunun geleceğine kazandırılacak. Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonu'nda üç kademe halinde yapılan yarışmalarda 13 Ocak Perşembe günü ise final müsabakaları yapılacak. Yarışmalar sonunda Üsküdar'ın en ileri sıçrayanı, en hızlısı ve en güçlüsü, dayanıklısı seçilecek.

TOGEM'de ulusal eğitime tam destek
Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), 2005 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyor. TOGEM, gerek Üsküdar Belediyesi'nin gerekse hayırseverlerin katkılarıyla 2006 ile 2010 yılları arasında bine yakın öğrenciye okul öncesi eğitim sağlarken  45 okul öncesi eğitim biriminde toplam 60 derslik ile 12 gezici anaokulunu milli eğitimin hizmetine sundu. Üsküdarlı hayırseverlerin kullanmadıkları eşya ve giysileri titiz bir çalışma sonrası yenileyerek ihtiyaç sahiplerine hediye eden TOGEM, evlilik hazırlığı yapan yoksul gençlerimizin evlerini, sponsor firmalarla birlikte kurarak gerektiğinde gelinlik de dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir merkez haline geldi. TOGEM ayrıca açmış olduğu Eğitilmiş Yardımcı Kadın kursları ile evlere yardımcı olarak giden hanımlara ev temizliği, eşya bakımı, ilk yardım ve iletişim konusunda eğitim de verdi.

Uluslararası standartta yeşil alan cenneti
Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2010'daki çalışmalarıyla Üsküdar'daki aktif yeşil alan miktarını 509 bin 994 metrekareye, çocuk oyun alanlarını 23 bin 813 metrekareye, gezinti ve dinlenme alanlarını 105 bin 130 metrekareye ve spor alanlarını da 21 bin 762 metrekareye çıkardı. Mevcut veriler ışığında değerlendirildiğinde Üsküdar'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 6,9 metrekareye ulaşırken bu rakam İstanbul genelinde 6,4, dünya standartlarında ise 7,0 metrekare düzeyinde. Halen 2 parkta yapım çalışmaları devam ederken çevre kirliliğinin önlenmesi, görüntü güzelliğinin sağlanması ve Üsküdarlıların daha sağlıklı bir yaşam seviyesine ulaşması için yıl boyunca 33 bin 421 adet fidan, 218 bin 284 adet çiçek, 24 bin 895 yer örtücü ve 502 adet de soğanlı bitki dikimi gerçekleştirildi. Cadde, sokak, park, refüj ve kamu kuruluşlarında 8 bin 797ağaç, estetik ve sağlıklı bir görünüm sağlanması amacıyla budandı.

Üsküdar'da 241 park, 46 refüj var. Üsküdar'daki park ve refüjler, Büyükşehir Belediyesi'ne ait parklar, korular ve özel korularla birlikte toplam aktif yeşil alan miktarı 3 milyon 621 bin 844 metrekareye ulaştı. Geçen yıl 8 park hizmete girdi, 6 parkta da yenilendi.

En atletikler aranıyor
Üsküdar Belediye Başkanlığı'nın ''Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi'' kapsamında 2010-2011 eğitim-öğretim yılı içinde Üsküdar İlçesi'ndeki ilköğretim okullarında atletizm sporunu sevdirme, rekabet duygusunu hissettirme, sosyalleşme, iletişim kurma, becerilerini fark etmelerini sağlama düşüncesi ile atletizm branşında düzenlemiş olduğu ''Üsküdar En'lerini Arıyor'' atletizm ligi yarışmasının final müsabakaları 13 Ocak Perşembe günü Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salon'da yapılacak.

Sanat Kandilli'de öğrenilecek
İstanbul'un en eski ilçelerinden Üsküdar'da, bir kısmının unutulmaya yüz tuttuğu geleneksel el sanatlarımızın, meraklılarına ve yeni kuşaklara öğretilerek, geleneksel el sanatlarımız bağlamında başta İstanbul kültürü olmak üzere, Türk ve İslam kültürlerinin, dünya milletlerine tanıtılması ve bu sayede başta Avrupa kültürü olmak üzere dünya kültürleri ile entegrasyonun sağlanması amacıyla planlanan Kandilli Geleneksel El Sanatları ve Kültür Merkezi'nin temeli bu ay içinde atılacak. İçinde iki çok amaçlı salon, fuaye alanları, 12 sanat atölyesi, sergi ve konferans salonları, ses, ışık, efekt ve makyaj odaları, bir kütüphane, 3 derslik, 2 dershane, sanatçı soyunma odaları, tercüme odası, kulis, bedesten, kafeterya, lokanta, seyir köşkü, çatı altı sohbet mekanı, sığınak ile 33 araçlık otopark bulunan ve toplam 9 bin 886 metrekare büyüklüğündeki Kandilli El Sanatları Merkezi, Hat, Tezhib, Ebru, Minyatür,  Klasik Cam Tezyin, Kalemkari, Kündekari, Sedefkari, Telkari, Edirnekari, Revzen (Vitray) ve Tesbih atölyelerinde klasik el sanatlarına ilgi duyan ve eğitim almak isteyenlere konunun uzmanları vasıtasıyla eğitim hizmeti verecek.


Star


Haberi Değerlendir :