Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da doya doya Fasl-ı Ramazan

Osmanlı'dan günümüze Üsküdar'da yaşanan Ramazan gelenekleri Üsküdar Belediyesi tarafından yeniden yaşatılıyor. Ramazan g...

Mustafa Kara'dan 23 Nisan Mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90'ncı yılı nedeniyle bir kutlama ...

Çengelköy'de muhimmat bulundu!

Çengelköy Kuleli sahilinde poşet içinde mühimmat bulundu....

Üsküdar'ın çehresi değişecek

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yıllardır atıl durumda olan Çavuşdere arazisi için müjdeyi twitter'dan verdi....

Fazilet Eğitim Kurumları Temel Eğitim Sempozyumu d...

Fazilet Eğitim Kurumları ile Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin işbirliği ile düzenlenen temel eğitim sempozyumu ...

Başbakanın evinin yakınında tünel bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da bulunan bir tünel polisi alarma geçirdi....

Hükümet Konağı Temeli Atılıyor

Üsküdar'ın en büyük eksiklerinden biri olan Üsküdar Hükümet Konağı'nın temeli 10 Haziran Çarşamba günü atılıyor. ...

Ya para ya Pitbull

Üsküdar'da, yanlarındaki Pitbull cinsi köpekle korkuttukları kişilerin cep telefonu ve paralarını gasp eden iki kişi yak...

ATA-2'de genel kurul toplantısı yapıldı

Üsküdar'ın en büyük yerleşimine sahip olan Ata-2 sitesinde hafta sonunda genel kurul toplantısı yapıldı....

Suriyeli mültecilere Üsküdar'dan 3 tır insani yard...

İstanbul AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde başlatılan ''Üşüyorum Yardım Edin'' kampanyasına; Üsküdar Belediyesi 3 TIR d...
 

Üsküdar, emin ellere teslim edildi

Üsküdar, emin ellere teslim edildi
23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, makamını ve Üsküdar'ın yönetimini 1 günlüğüne geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bıraktı.
Tarih : 23 Nisan 2011, 13:18
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar'da 18-24 Nisan günleri arasında gerçekleştirilen çocuk etkinlikleri dâhilinde 22 Nisan Cuma günü Kısıklı İlköğretim Okulu öğrencileri Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarete Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Kısıklı İlköğretim Okulu Müdürü Halil Önge, Müdür Yardımcısı Güler Kaya ve okulu temsilen öğrenciler katıldı.

Oldukça neşeli bir şekilde geçen konuşmalar sonrası Mustafa Kara, makamını Ayşenur Pesen'e teslim etti. Küçük Ayşenur, göreve gelişinin daha ilk dakikalarında Üsküdar'a ilişkin projelerini hayata geçirmek adına gerekli talimatları verdi. Ayşenur Pesen ilk olarak Çamlıca'da bulunan televizyon vericilerinin bir an önce kaldırılmasını isterken başta Kısıklı olmak üzere Üsküdar'ın geneline çok amaçlı kültür ve spor tesisleri yapılacağını ifade etti. Üsküdar geneline trafik çilesini azaltmak adına bisiklet yolları açacağını ve Üsküdar'ın yoğun trafik çilesi çekilen bölgeleri trafiğe kapatacağını söyleyen yeni Belediye Başkanı Ayşenur Pesen, başta Kısıklı İlköğretim Okulu'nun bahçesi olmak üzere ilçe genelindeki tüm okullarda kültürel hizmetler çerçevesinde tiyatro salonları ile bahçe ve çevre düzenlemesi yaparak oyun alanı açacağına dair söz verdi.

Ayşenur Pesen daha sonra Mustafa Kara'dan Üsküdar ilçesi genelinde yapılan kültürel çalışmalar ve geziler hakkında bilgi aldı. Küçük Ayşenur, Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya gelmeden önce çok heyecanlandığını ancak böylesine samimi ve çocukları çok sevdiği hemen belli olan bir Başkan ile karşılaştıktan sonra tüm heyecanını attığını belirterek kendisine teşekkür etti.


Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen hediye dağıtımı ve fotoğraf çekiminin ardından eski ve yeni Belediye Başkanları ile öğrenciler hep birlikte Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu'na geçerek Çocuk Meclisi'ne katıldılar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında canlarını veren aziz şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Çocuk Meclisi'nin gündemine geçildi. Çocuk Meclis Başkanı Taha Zeki Ramazanoğlu yaptığı açılış konuşmasında çocukların ihtiyaç duyduğu en önemli şeyin eğitim, öğretim ve oyun olduğunu söyleyerek eğitim hayatının ülkenin geleceğini teslim alacak çocuklar açısından taşıdığı öneme değindi. Demokratik ülkelerde katılımın esas olduğunu belirten Ramazanoğlu, çocukken kazanılan tecrübelerin ülkenin geleceğine yön vermek açısından temel teşkil ettiğini ifade etti. Çocuk Meclisi Başkanı Taha Zeki Ramazanoğlu ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın TBMM'nin açılması dolayısıyla kendilerine armağan edilmiş olan ve dünyada başka örneği bulunmayan bir bayram olduğunu belirtti.

Meclis Başkanı'nın açılış konuşmasının ardından ilk olarak koltuğunu 1 günlüğüne yeni Belediye Başkanı'na devreden Mustafa Kara kürsüye gelerek Üsküdar'ın tarihi ve kültürü ile 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde yapılan çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin'in günün anlam ve önemine istinaden yaptığı konuşma sonrası Çocuk Meclisi'ne katılan çocuklar ilçede yapılmasını istedikleri düzenlemeler hakkında taleplerini ilettiler. Dilek ve temenniler sonrası Çocuk Meclisi'ne katılan tüm çocuklara Katılım Sertifikaları ile çeşitli hediyeler verildi.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :