Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da aşure bereketi

Üsküdar Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle belediye binası önüne kurulan çadırlarda aşure dağıttı....

Üsküdar'da tüm engeller kalkıyor

Üsküdar Belediyesi Engelliler Merkezi, İstanbul'da engellilere hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşları, kamu kurumlarındak...

Üsküdar Çevik Kuvvet Kompleksi yenileniyor...

İPKB, İSMEP kapsamında Üsküdar Çevik Kuvvet binasını yıkıp yeniden yapacak....

Üsküdar Belediyesi Sporu Tabana Yayıyor......

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar genelinde sporun okullara yayılması ve gelecekte farklı branşlarda başarılı sporcular yetişm...

Lise öğrencisi okulunun 3. katından düştü....

Üsküdar Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi'nde okuyan bir kız öğrenci, 3. kattan beton zemine düştü....

Üsküdar'da Kurban Bayramı temizliği yapıldı...

Üsküdar genelinde 26 kurban satış noktasında temizlik ve dezenfekte işlemleri yapıldı....

İSKİ 'den Boğaza Dolgu

İstanbul Boğazının en güzel koyları arasında yer alan Çengelköy'de İSKİ tarafından boğaza dolgu yapılıyor....

Camiden güvenlik kamerasını çaldı.

Üsküdar'da kimliği belirsiz bir kişi caminin güvenlik kamerasını çaldı....

Üsküdar, Kurban Bayramı'na Hazır

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor...

Asrın Projesi ''Marmaray'' Hizmete Girdi

Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen görkemli törenle asrın projesi Marmaray hizmete girdi....
 

Bağlarbaşı'nda coşku dolu Ramazan

Bağlarbaşı'nda coşku dolu Ramazan
Üsküdar Belediyesi'nin son 2 yıldır Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ve çocuk programları ağırlıklı Ramazan etkinliklerinin ilk günü yine büyük ilgi topladı.
Tarih : 03 Ağustos 2011, 12:24
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediyesi'nin son 2 yıldır Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ve çocuk programları ağırlıklı Ramazan etkinliklerinin ilk günü yine büyük ilgi topladı.

Geçtiğimiz yıl hafta içi günlük olarak ortalama olarak hafta içi 2 bin, hafta sonları da 6 bin kişiyi çeken ve ''Çocukça Ramazan'' konseptiyle gerçekleştirilen etkinliklerin bu yılki ilk günü önemli bir de misafiri ağırladı. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da katılımıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış oldukça coşkulu bir programa sahne oldu.

Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu oyuncularının Geleneksel Türk Tiyatrosu (Karagöz, Ortaoyunu, Meddah) gösterileri tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine çocuklar başta olmak üzere oldukça kalabalık bir kitleyi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ne çekti.


Ramazan'ın ilk günü Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu'nun gösterileri dışında Nihat Hatipoğlu'nun Ramazan ayının güzelliği, anlamı ile ibadetin önemini içeren etkileyici konuşması ve Emre Ermiş'in Semazenler eşliğinde verdiği tasavvuf müziği konseri büyük ilgi topladı.

Kitap Fuarı'nda 20 yayınevine ait binlerce kitap
Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin hemen yan tarafında oluşturulan Kitap Fuarı Sokağı bu yıl hem büyüklerin hem de çocukların ilgisini çekecek kitaplarla dolu olacak. Çocukların bilgi dağarcığını zenginleştirecek, dünyayı ve çevresini estetik biçimde algılamasını sağlayacak, eğitsel olduğu kadar eğlenceli kitaplar dışında büyükler için hikâye, roman, biyografi, araştırma, mizah ve akademik konulu 20 yayınevi tarafından yayınlanan sayısız kitap, kitapseverlerin ilgi odağı olacak. Ayrıca sahafların sergileri de yine meraklıları Kitap Fuarı Sokağına çekecek.

Bu yıl Kitap Fuarı Sokağı'nda Kaknüs Çocuk Kaynak Yayınları, Işık Yayınları, Semerkand Yayınları, Timaş Yayınları, Carpediem, Dergah Yayınları, Çelik Yayınları, İnkilap Yayınları, Apsis Kitap, Hepsi Kitap, Önemli Kitabevi, Akis Kitap, Genç Gelişim Yayınları, Hayrat Yayınları dışında Turkuaz Sahaf, Barış Kitabevi, Kitap İçin, Gezegen Sahaf, Pami Sahaf, Babil Sahaf ve Kırkambar Kitabevi hizmet veriyor.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :