Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Ferah Bilgi Evi Hizmete Girdi...

Üsküdar Belediyesi'nin 13.Bilgievi Ferah mahallesinde hizmete girdi....

Üsküdarlı Boğazda Sahur yaptı

Ramazan ayı boyunca bir çok etkinliğe imza atan Üsküdar Belediyesi sahur programıylada Üsküdar İskelesinde Üsküdarlıları...

Bu Ramazan da Üsküdar'da Gönüller Bir Oluyor...

Üsküdar Belediyesi, öncüsü olduğu ve her sene gerçekleştirdiği sokak iftarları programını genişleterek Üsküdarlı vatanda...

Üsküdar'ın çehresi değişecek

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yıllardır atıl durumda olan Çavuşdere arazisi için müjdeyi twitter'dan verdi....

Üsküdar'da Musikiyle namaz

Teravih namazını musikiyle bir araya getiren ''Enderun usulü'', İstanbul'da bir asır sonra yeniden hayat buldu....

Üsküdar'da bayramlaşma programları

Üsküdar'da Bayram süresince yapılacak olan bayramlaşma merasimleri......

Marmaray'ın ucu Sinan Çetin'e dokundu

İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayacak tüp geçit istasyonu için Üsküdar Meydanı'ndaki üç binaya kamulaştırma kara...

İETT Şoförü Tutuklandı

Üsküdar'da bir çocuk ile bir genç kızın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına yol açan kazaya ilişkin İETT şoförü tutuklan...

Üsküdar'ın borcu mahkemelik

Üsküdar Belediyesi 'borcunu' açıklamadı, CHP'li avukat Mahmut Tanal tarafından davalık oldu....

Yeni yılın ilk bebeği Üsküdar'dan

Yeni yılın ilk bebeklerinden Elif, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya geldi....
 

Kadınlara Yönelik Validebağ Semt Konağı Hizmete Girdi

Kadınlara Yönelik Validebağ Semt Konağı Hizmete Girdi
Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde Üsküdar'da birçok yatırıma imza atan Üsküdar Belediyesi, 2013 yılında da yatırımlara tüm hızıyla devam ediyor.
Tarih : 15 Nisan 2013, 16:09
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar'da özellikle kadınlara yönelik eğitim çalışmaları ile sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla planlanan Validebağ Semt Konağı hizmete girdi.

İçerisinde büyüklükleri 40 ile 100 metrekare arasında değişen 5 çok amaçlı salon, yemekhane ve kafeterya bulunan Validebağ Semt Konağı'nın açılış törenine Ak Parti İstanbul Bölge Milletvekili İsmet Uçma, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Prof. Dr. Ümit Meriç ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın 50'ye yakın medeniyete beşiklik yapmış Üsküdar'ı tarihi misyonuna uygun, yeni medeniyetlere ufuk açacak şekilde, gece gündüz çalıştığını ifade ederken özellikle hanımefendilere tahsis edilmiş olan Semt Konağı'nın da bu çalışmada önemli bir yer edindiğini belirtti. Hanımefendilerin Allah'ın ilahi bir projesi olduğunu söyleyen İsmet Uçma, onların incitilmemesi ve isteklerinin yerine getirilmesi gerektiğini söylerken hanımların çalışmaları sırasında önlerinin açılmasının önemine değindi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde Üsküdar'da birçok yatırıma imza atan Üsküdar Belediyesi, 2013 yılında da yatırımlara tüm hızıyla devam ediyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada, Cumhuriyet öncesi ve sonrasında birçok şair, edebiyatçı, ressam ve akil insanların yetiştiği Üsküdar'da böylesine anlamlı ve değerli bir mekânı açmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kendisi küçük ancak yüreği çok geniş bir mekân olan Validebağ Semt Konağı'nın özellikle bir koordinasyon merkezi olarak kullanılacağını söyleyen Mustafa Kara, merkezde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmak istediklerinin altını çizdi. Mustafa Kara, Validebağ Semt Konağı'nın tamamıyla bağışçılarla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Mustafa Kara, Acıbadem'deki Türk Telekom'un hemen yanında bulunan arazide hukuki sorunlarız çözüldüğünü belirtirken buraya en altında otopark, yüzme havuzları, plates ve fitness salonları, üzerinde ise gezinti yapılacak park ve çocuk oyun alanlarının olacağı bir yaşam alanı yapacakları müjdesini verdi. Başkan Kara, bu merkezin temel atma törenin Haziran ayı içinde yapılacağını belirtti.

Validebağ Semt Konağı, eğitim, kültür, sosyal ve sanatsal faaliyetler dışında kadınlara yönelik alternatif bir yaşam alanı olarak hizmet verecek. Sürekli gelişen ve gerektiğinde değişebilen esnek bir hizmet platformu niteliğindeki Validebağ Semt Konağı'nda mahalle sakinlerinin ihtiyaç analizleri yapılarak yeni dönemde yapımı düşünülen merkezlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara da imza atılacak.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :