Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Başka Validebağ Korumuz yok! Bu ilk ve son......

Üsküdar Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 3. oturumu 10 Nisan 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi....

İstanbul'a yeni metro hattı

İstanbul'un Anadolu yakasına ikinci metro hattı yapımı için 9 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak...

Beşikten Mezara Üsküdarlılara hizmet!

Üsküdar Belediyesi'nin ''Doğumundan ölümüne dek Üsküdarlılara hizmet'' sloganıyla kurmuş olduğu Tebrik ve Taziye Komisyo...

ABD Bakan Yardımcısı Üsküdar'da iftariye dağıttı...

Ramazan çadırı geleneğini Türkiye'de ilk kez başlatan ve her gün 25 bin kişiye iftar yemeği dağıtan Üsküdar Belediyesi ö...

İSMEK Üsküdar'dan Taksim'de Sergi

İSMEK Üsküdar İcadiye Kurs Merkezi resim ve takı tasarımı branşı usta öğretici ve kursiyerleri Osmanlı'dan Günümüze İsta...

Üsküdar iskelesinde izdiham yaşandı

Üsküdar'da vapura binmek için saatlerce bekleyen vatandaşlar, vapurdan önce sefere başlayan teknelere binebilmek için bi...

Vergilerin 2. Taksit Son Ödeme Tarihi...

Emlak Vergisi ve İşyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi II. taksit ödemeleri 30 Kasım 2010 Salı günü sona erecektir....

Şehit Aileleri ve Gazileri İftar Yemeği......

"19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla Üsküdar Kaymakamlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı tarafından birlikte organize ed...

Üsküdar'da deniz ile yol birleşti

Üsküdar'da etkili olan sağanak yağış zaman zaman doluya dönüştü....

Üsküdar Uncular Caddesi yenilenecek.

Üsküdar esnafının en yoğun olduğu Uncular Caddesi'nde işletme sahiplerinden gelen yoğun talep üzerine prestij yol düzenl...
 

Üsküdar, Kurban Bayramı'na Hazır

Üsküdar, Kurban Bayramı'na Hazır
Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor.
Tarih : 06 Ekim 2013, 18:53
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor.

Üsküdar Belediyesi de çeşitli noktalara kurduğu kurban satış ve kesim yerleri ile bayrama hazır hale geldi. İlçe genelinde yaklaşık 550 çadır, 15 bin büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvanın satışında hizmet verirken satış ve kesim bölgelerinde duş, mescit, tuvalet ve çay ocakları kurban satıcılarına hizmet verecek.

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor.

Ünalan, Beylerbeyi, Küplüce, Küçüksu, Rasathane Caddesi ve Bosna Bulvarı'ndaki merkez noktalarda kurban satış ve kesim işlemleri en sağlıklı ortamlarda yapılacak. Yapılan çalışmalarda ayrıca satış amacıyla gelen hayvanlar kontrolden geçirilerek veteriner sağlık raporları ve pasaportları incelenirken kurban satış ve kesim yerlerinde günlük dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Belediyeler vatandaşlara kurban kesiminde yardımcı olmak için var gücüyle çalışıyor.

Kurbana karşı Lavanta ve Papatya kokusu

Bu çalışmaların yanı sıra İstanbul'un her noktasında vatandaşlara büyük rahatsızlık veren ağır kurban kokusunun ortadan kaldırılması için çalışmalar da devam ediyor. Üsküdar Belediyesi, ilçede özellikle kurban satış noktalarına yakın olan bölgelerdeki caddeler, sokaklar ve sitelerin içlerini adeta lavanta ve papatya kokusuna bürüdü. Belediyeye ait ilaçlama araçları, ilaçlama motorlarının haznelerine bu kez dezenfeksiyon ilacı değil lavanta ve papatya kokusu koyarak ilçenin birçok noktasındaki cadde ve sokakları çiçek kokusuna bürüyor.

Vatandaşlar ise yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, ağır kurban kokusu yerine evlerinden çıktıklarında papatya ve lavanta çiçeği kokusunu duymaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ediyorlar.

Öte yandan bayramda kaçacak ya da kaçmayı deneyecek kurbanlıklar için belediye tarafından Yakalama Timi kuruldu.

Yakalama timleri işbaşında

Öte yandan bayramda kaçacak ya da kaçmayı deneyecek kurbanlıklar için belediye tarafından Yakalama Timi kuruldu. En fazla 20 dakika içerisinde ihbar bölgesine ulaşan tim, uyuşturucu ilaçlarla kurbanlıkları yakalayarak sahiplerine teslim ediyor.

Bu çalışmaların yanı sıra kesim ve satış yerlerinde dikkat edilecek hususlar ile kurbanlık hayvan alırken nelere dikkat edileceğini belirten bilgilendirici broşürler vatandaşlara dağıtılırken veteriner hekimler de vatandaşlara kurbanlık alımı için her yönüyle yardımcı oluyor.

Kurban Satış Noktaları:

  • KÜPLÜCE MAHALLESİ KÜPLÜCE MUHTARLIĞI ARKASI
  • ÇENGELKÖY NATOYOLU BOSNA BULVARI OTO MÜZESİ YANI
  • RASATHANE CAD MESA SİTESİ FEN İŞLERİ DEPOSU
  • ÜNALAN MAHALLESİ TEPE ÜSTÜ OTOBAN YANI
  • KÜÇÜKSU MAHALLESİ ESKİ TUĞLA FABRİKASI
  • BEYLERBEYİ MAHALLESİ BEYLERBEYİ 75. YIL STADI KARŞISI


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :