Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Ömer Lütfi Mete Üsküdar'da anıldı

Gazeteci-yazar ve şair Ömer Lütfi Mete, ölümünün birinci yılında Üsküdar'da düzenlenen etkinlikle anıldı....

Okulların geleceği Üsküdar'da tartışıldı

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen 2. Ulusal Öğretmenim Sempozyumu'nda okulların geleceği t...

Ahmediye Mahallesi yeni Muhtarlık binası açıldı......

Üsküdar Belediyesi, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini son hızıyla sürdürürken tüm mahallelerinde de yenileme fa...

Sokak iftarları tüm hızıyla sürüyor...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftar programları tüm hızıyla devam ediyor......

Harem Otogarına Bomba İhbarı

Üsküdar Harem otogarına içinde çok sayıda yolcu olan bir otobüste bomba olduğu ihbarı yapıldı. İhbar asılsız çıktı....

İstanbul'un 2 asırlık karakolu

Üsküdar'da Çocuk Şube Müdürlüğünün hizmet verdiği ''Çinili Karakolu'', 2 asırlık geçmişiyle dikkati çekiyor....

WegO 2012'de çeyrek final heyecanı

Üsküdar Belediyesi WegO 2012 yarışmasında çeyrek finale yükseldi...

'Öğretmenler Günü', Üsküdar'da kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Üsküdar'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerin ilki Şemsipaşa'daki Atatürk Anıtı'nd...

Bağlarbaşı Dolup Taşıyor...

Üsküdar Belediyesinin düzenlediği Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapan Bağlarbaşı Kültür Merkezi, her akşam dolup t...

İstanbul'da TSE belgesi alan ilk belediye; Üsküdar...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Üsküdar Belediyesi'ne vatandaş memnuniyeti çalışmaları nedeniyle ISO 10002 ...
 

Üsküdar'da 25 bin liralık altını yanlışlıkla çöpe attı

Üsküdar'da 25 bin liralık altını yanlışlıkla çöpe attı
İşyerindeki çelik kasaya konulmak üzere teslim edilen altın emanetleri yanlışlıkla çöp konteynerına atan Murat Alkan'ın imdadına Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri yetişti.
Tarih : 13 Haziran 2014, 14:07
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşyerindeki çelik kasaya konulmak üzere teslim edilen altın emanetleri yanlışlıkla çöp konteynerına atan Murat Alkan'ın imdadına Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri yetişti. 25 bin liralık takı seti, tonlarca çöp yığını arasında bulunarak sahibine teslim edildi.

Üsküdar Selimiye Mahallesi'ndeki bir aile şirketinde 20 yıldır apartman görevlisi olarak çalışan 41 yaşındaki Murat Alkan'ın bir anlık dalgınlığı pahalıya mal oluyordu.

Murat Alkan, yaklaşık 25 bin liralık takı setinin çöpe atılmasıyla sonuçlanan dalgınlık anını şöyle anlattı; ''Bir düğün davetine katılacak olan patronumun hanımı, anahtarı sadece bende olan ve şirketin çelik kasasında koruduğumuz takı setini getirmemi istedi. Torba içerisindeki takıları teslim ettikten sonra evden ayrıldım. Kapı önünde çöp poşetleri vardı. Onları atmaya giderken Hanımım beni çağırdı ve takıları tekrar kasaya koymam için teslim etti.

ALTIN DOLU TORBAYI ÇÖPE ATTI

Şirkete giderken, elimde takıların bulunduğu torba ve çöpler vardı. Torbaları çöp konteynerına attım. Bazı faturalar vs ödemelerim vardı. Onları hallederken 2-3 saat sonra, altınları kasaya koyup koymadığım aklıma geldi. Hemen şirkete dönüp kasayı açtığımda altınlar yoktu.

SON ANDA KAMYONA ULAŞILDI

Altınları, çöplerle birlikte konteynera atmış olabileceğim aklıma geldi. Konteynera koştum, belediye görevlileri çöpleri toplamış içi boştu. Üsküdar Belediyesi'ni aradım, sağ olsun beni ilgili kişilere yönlendirdiler. Üsküdar Belediyesi Temizlik Müdürlüğü yetkilileri bazı telefon trafiğinden sonra konteynırdaki çöpleri alan kamyonun şoförüne ulaştı.

TONLARCA ÇÖP İÇİNDEN ALTIN ARANDI

Doldurduğu çöpleri, Ümraniye'deki Hekimbaşı Arıtma tesislerine götürmekte olan kamyon geri çevrilerek garaja getirildi. Temizlik görevlileri ile birlikte, kamyondan boşaltılan tonlarca çöp içerisinde altınlar aranmaya başladık.

HEYECANDAN BAYILDI

Saatler süren arama sonunda altınların içinde bulunduğu torbayı görünce çok sevindim. Altınları aldım ve sonrasında olanlardan haberim yok. Sevinçten kendimi yerlere atmışım, baygınlık geçirmişim, yüzümü yıkamışlar. Kendime geldiğimde, patronumun kardeşi ve belediye görevlileri beni teselli etmeye çalışıyorlardı.''

İşyerindeki çelik kasaya konulmak üzere teslim edilen altın emanetleri yanlışlıkla çöp konteynerına atan Murat Alkan'ın imdadına Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri yetişti.

''ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Kendisine emanet edilen altınlara tekrardan kavuşan Murat Alkan, ''Hayatımda ilk kez böyle bir dalgınlığım oldu. Patron beni işten kovar mıydı bilmiyorum ancak bana büyük bir ders oldu. Altınlar çöp toplayıcılara da denk gelebilirdi. Veya Hekimbaşı'daki çöplerin arasına boşaltılmış olsaydı birdaha bulamazdık. Altınları bulmam için benden daha çok heyecanlanan ve anında müdahale eden Üsküdar Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum'' dedi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :