Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Kadir Topbaş Üsküdar'da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Üsküdar'da......

Uncular Caddesi yenileniyor

Uncular Caddesi Prestij Yol çalışması tüm hızıyla sürüyor......

Üsküdar'da el bombası bulundu

Üsküdar'da 10 gün önce roketatar mermisi çıkan kuyuda bugün de bir el bombası bulundu....

Hilmi Türkmen: ''Validebağ'ı Gerçek Bir Kent Orman...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, cami inşaatı nedeniyle uzun süredir kamuoyunda yer alan Validebağ ile ilgili ola...

Üsküdar esnafına can suyu verildi

Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından geçen yılbaşında başlatılan çalışmalar sonunda Üsküdar esnafının sıkıntılarını ...

Başkan Kara müjdeyi twitter'dan verdi

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, twitter hesabından yaptığı açıklamada Selamsız sakinlerine müjde verdi....

Üsküdar'da Trafik Kazası: 2 Yaralı

Üsküdar'da bir kamyon, cadde üzerindeki iki araca çarptı. Kazada biri öğretmen 2 kişi yaralandı....

Kuzguncuk Musevi Cemaati'nden iftar

Kuzguncuk Musevi Cemaati, Kuzguncuk Sinagog'unda iftar yemeği düzenledi....

Üsküdar'dan Güneydoğu'ya Eğitim Köprüsü......

Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), Üsküdar'da yaptığı hizmetlerle yetinmeyip eğitim oranının düşük ol...

Üsküdar'ın tarihi semtleri, her dönem gözde...

Tarihi semtlerde, manzarasız, apartmanlarda yarı borum katlarda krediye uygun olmayan dairelerin fiyatı 60-80 bin lira a...
 

Üsküdar İftar Sofralarında Komşuluk Perçinleniyor

Üsküdar İftar Sofralarında Komşuluk Perçinleniyor
Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği Sokak İftarları komşulukları perçinliyor.
Tarih : 01 Temmuz 2014, 17:17
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu yıl Sokak İftarları, Burhaniye Mahallesi'nde düzenlenen iftar programıyla başladı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftarda aynı mahallede oturan mahalle sakinleri, aynı sofrayı paylaşıp iftar etme fırsatı buldular.

Ramazan'ın birlik-beraberlik ruhunu yaşatma adına düzenlenen sokak iftarlarına 7'den 70'e yoğun ilgi vardı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği Sokak İftarları komşulukları perçinliyor.

Ramazan'ın 3. gününde Burhaniye Mahallesinde kurulan iftar sofrasını ziyaret eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Tek tek bütün masaları gezip bilhassa gençlerin ve çocukların Ramazan heyecanını paylaşan Türkmen, mahalle sakinleri ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra mahalle sakinleriyle birlikte iftar yaptı ve orucunu açtı.

İftar öncesi yaptığı konuşmada sokak iftarlarının önemine ve güzelliğine değinen Türkmen, ''her yıl kurulan iftar çadırı ve mahallelerde kurulan iftar sofralarında Ramazan'ın bereketini siz dostlarımızla kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Bu sofralarda yediğimiz yemeklerin afiyet ve şifa olmasını temenni ediyorum. Bizim inancımıza göre Ramazan ayı Cennet kapılarının açıldığı, Cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bir ay. Ramazan ayı eğlence değil ibadet ve mana ayıdır. O yüzden on bir ayın sultanıdır.'' diyerek Ramazan'ın manevi yönüne ait önemini ifade etti.

Aziz Mahmud Hüdai'lerin, Şeyh Devatilerin şehri, Harem toprağı güzel Üsküdar'ın insanlarına birlik beraberliğin, aynı sofrada aynı ekmeği paylaşmanın, aynı tabakta çorbaya kaşık sallamanın yakıştığını belirten Başkan Türkmen, mahalle sakinlerini Sahur Meclisine ve yine Üsküdar'da bir ilk olan Enderun Teravihlerine de davet etti.

İftar saatine kadar Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve duaların okunduğu sokak iftarı çocuklara dağıtılan Hayal Kumanyası ile renklendi.

Dün gece Ramazan'ın ilk Enderun Teravihi de Mihrimah Sultan Camii'nde kılındı. Osmanlı Sarayı'nda doğmuş olan Enderun Teravihi, her rekatının farklı bir makamda okunmasına dayanan bir usûldür. Üsküdar'da geçen yıl başlatılan Enderun Teravihi bu yıl da büyük ilgi görüyor.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :