Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Zabıta Teşkilatı'nın 188'nci kuruluş yılı Üsküdar'...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kuruluşunun 188'inci yılını kutlayan Zabıta Müdürlüğü teşkilatına moral gecesi d...

Hükümet Konağı inşaatı tüm hızıyla sürüyor!.....

Üsküdar'ın en büyük eksiklerinden biri olan Hükümet Konağı'nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor....

Üsküdar'da Elektrik Kesintisi

Üsküdar'da trafo merkezlerinde yapılacak çalışmalar nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak....

Başkan Kara'dan Haydarpaşa Port açıklaması...

Haydarpaşa Port özel mimarlık firmasının planı basına sızdırılmasıyla kamuoyunda olumsuz bir imaj yaşatıldı....

Üsküdar'ın yeni Kaymakamı Adem Yazıcı görevine baş...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve 2022/392 sayılı 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Üskü...

Ramazan Üsküdar'da bir başka yaşanacak

Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini iskelede ve 8 ayrı noktada kuracağı dağıtım merkezlerinde sürdürecek....

Ünlülerin dergahı soyuldu!

Üsküdar'daki Özbekler Tekkesi'ne geçtiğimiz cumartesi gecesi kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar tarafından soyuldu....

Hac'dan gelip Van'a uçtu

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Hac'dan geldiği sabah ilk uçakla gittiği Van'a gitti....

Mustafa Kara'nın Kadir Gecesi Mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın Kadir Gecesi vesilesiyle yayınlamış olduğu mesaj......

Beylerbeyi Deniz Astsubay Okulu ışıldıyor...

İstanbul İl Özel İdaresi? Beylerbeyi Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı binasının aydınlatma sistemini yeniledi....
 

Üsküdar'ın yaşam kalitesi yeni yatırımlarla zirveye tırmanıyor

Üsküdar'ın yaşam kalitesi yeni yatırımlarla zirveye tırmanıyor
Üsküdar birbiri ardına gerçekleştirdiği yatırım atakları ile yaşam kalitesi yüksek şehirler kategorisinde en üst sıralara yükseliyor.
Tarih : 02 Temmuz 2014, 19:24
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Son derece gelişmiş teknik ve mimari özellikleri ile çağdaş şehirlerin ihtiyaç duyduğu modern altyapı faaliyetlerinde zirveye tırmanan Üsküdar, Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan yeniliklere de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bilim kültür ve spor alanlarında çok önemli yatırımlara yönelen Üsküdar Belediyesi'nin hizmet hamlesi, tarih ve kültür şehrinin ekonomik değerlerini ve potansiyelini de gözle görülür bir noktaya taşıyor.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar birbiri ardına gerçekleştirdiği yatırım atakları ile yaşam kalitesi yüksek şehirler kategorisinde en üst sıralara yükseliyor.

BİLİM VE GÖZLEM EVİ SAHASINDA BİR İLK

Ünalan mahallesinde inşa edilen ''Ünalan Bilim ve Gözlem Evi'' örnek projelerden birisi olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de bir eşi daha bulunmayan bilim ve gözlem evi, 236 araçlık otoparkı, bay-bayan yüzme havuzu, Fitness salonları, 650 metrekare çok amaçlı salon, 1500 metrekare bilim merkezi, 500 metrekare bilim merkezi sergi, gözlem Kulesi, planetaryum, 350 metrekare Konferans salonu (436 kişilik), 140 metrekare kütüphane, İdari ofisler ve derslikle, 260 metrekarelik kafeterya'ya sahip. İnşaatları hızla süren projeleri yakından titizlikle izleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kültür ve tarih zengini Üsküdar'ın bilim, sanat ve spor kompleksleriyle çok daha ileri bir seviyeye geldiğini hizmet potansiyelinin gittikçe arttığını söyledi.

ÜSKÜDAR'DA YAŞAMAK BİR AYRICALIK

Bu sene içinde bir çok tesisin güz dönemine yetiştirileceğini kaydeden Başkan Türkmen, Vatandaşların arzuları ve istekleri doğrultusunda kendilerine gelen talepleri yerine getirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti. ''Üsküdar'da oturmanın ve yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu artık bütün Türkiye biliyor. Boğaziçi'nin kıyısında, Marmara deniziniz yanı başında kurulmuş, kültür ve tarihle adeta harmanlanmış şehrimizde sanat, spor ve bilim tesisleri İstanbul'un her bölgesinden ve yakın şehirlerden de vatandaşların yoğun bir şekilde ilgisini çekiyor''.

ÜSKÜDAR TESİS ŞAMPİYONU

Turistlere öğrencilere ve kültür sanat meraklılarına hitap eden bir çok mekana ev sahipliği yaptıklarına dikkat çeken Başkan Hilmi Türkmen, ''Hayata geçirdiğimiz projeleri ve tesisleri yeterli görmüyoruz. İmkanlarımız dahilinde sürekli yeni projeler üretiyor ve sonuçlandırıyoruz. Üsküdar bu nitelikleriyle Türkiye'nin gurur duyduğu bir şehir haline geldi. Önümüzdeki dönemde Çamlıca tepesindeki camii ve rekreasyon sahalarının tamamlanmasıyla sadece İstanbul'un değil Türkiye çapında bir çok şehrin tesis envanteriyle çok önüne geçmiş olacağız'' şeklinde konuştu.

ÇENGELKÖY SU SPORLARI KOMPLEKSİ

Başkanın gün içinde denetlediği bir başka güzel eser'de Çengelköy'de yapımı süratle devam eden Çengelköy Su Sporları Kompleksi oldu. Son derece modern bir mimari ve ileri teknik yapıya sahip olan tesis'de, 160 araçlık otopark, 2 adet 300 m2 spor alanı ve soyunma alanları, bay - bayan mini SPA, Yönetim, Birimleri ve toplantı odası, büyüklükleri 100-130 m2 arasında değişen 6 tane spor salonu, 2 adet 25 x 15 büyüklüğünde yarı olimpik yüzme havuzu ve tribünleri, 2 adet watsu havuzu, 2 adet sığ havuz, 1000 m2 büyüklüğünde çok amaçlı salon, 250 m2 çok amaçlı salon fuayesi bulunuyor.

ÜNALAN SPOR MERKEZİ

Ünalan mahallesinde özellikle gençlere ve spor yapmak isteyen bütün vatandaşlara hitap eden Ünalan Spor Merkezi ise bölgenin çok büyük bir ihtiyacını karşılamış olacak. Bünyesinde hentbol sahası ve 700 kişilik tribün, takım soyunma odaları, 5 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu ve 200 kişilik tribün, kapalı otopark, kafeterya, bay-bayan fitness salonlarına sahip. Çok sayıda eğitim kurumu ve okulun bulunduğu semtte ileri düzeyde spor tesisi talebine de cevap verilmiş olacak.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :