Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Meclisi Üyeleri Bir Araya Geldi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Meclisi'nin 45 üyesini yemekli bir toplantıda bir araya getirdi....

Kuzguncuk'da anlamlı buluşma

Üsküdar Kuzguncuk Musevi Cemaati'nin 19. Geleneksel İftar Yemeği gerçekleştirildi....

Ramazan, Üsküdar'da Bir Başka Yaşanıyor.

11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk 3 günü geride kalırken, mübarek ayın coşkusu Üsküdar'da bir başka yaşanıyor....

Sokak İftarları Cumhuriyet Mahallesi ile devam ett...

Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan Etkinliği çerçevesinde Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlemiş olduğu Mahalle İftarına 5 bind...

'Validebağ Korusu' çocuklarla şenlenecek

Validebağ Korusu, çocukların 3 gün süreyle 23 Nisan'ın keyfini çıkarabilmeleri amacıyla birbirinden güzel etkinliğe ev s...

Gürültü kirliliği denetimlerine başlanıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da ses sınırını aşan eğlence merkezlerine para cezası uygulayacak....

Üsküdar'da ''bedava park et'' dönemi bitti....

''Üsküdar'a park et, Avrupa yakasına İDO ile devam et'' sloganıyla başlayan İSPARK'tan Üsküdar'da 2 saat ücretsiz otopa...

Üsküdar Belediyesi Temizlikte Hız Kesmiyor...

Üsküdar'ın daha temiz ve nezih bir kent olması için 24 saat hizmet veren Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü he...

Başkan Kara, Şalpazarlılar'ın gecesine katıldı....

İstanbul'da yaşayan Şalpazarlılar, öğrencilere burs sağlamak için Bakan Demir'in de katıldığı toplantıda buluştu....

Trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Üsküdar D-100 Karayolu üzerinde sabaha karşı kaza meydana geldi. Taksi içinde bulunan 2 arkadaştan biri olay......
 

Çamlıca Camii'nin minareleri yükselmeye başladı

Çamlıca Camii'nin minareleri yükselmeye başladı
Cumhuriyet tarihinin en büyük camii olma özelliğini taşıyan Çamlıca Camii'nin inşaatı hızla ilerliyor. Yüzde 60'ı tamamlanan camiinin minareleri yükselmeye başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen heyecanını, ''Asrın mührü Çamlıca Camii, inşallah Üsküdar'a vurulmuş olacak'' şeklinde dile getiriyor.
Tarih : 01 Eylül 2014, 01:31
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çamlıca Camii'ni; ''Asrın projesi MARMARAY, asrın mührü de Çamlıca Camii. O mühürde inşallah Üsküdar'a vurulmuş oluyor'' şeklinde tarif ediyor.

Aynı anda, 37 bini kapalı, 23 bini de açık alanda olmak üzere toplamda 60 bin kişinin ibadet edebileceğini belirten Başkan Türkmen, Camlıca Camii'nin son durumunu ''Böyle bir camii Türkiye'de yok, dünyada da sayılı büyük bir camii. Şu anda camiinin aşağı yukarı yüzde 60'ı tamamlanmış durumda.

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞIYLA YAPILIYOR

Çamlıca Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği isimli derneğin kontrolünde yürüyen proje, tamamen vatandaşların, hayırseverlerin bağışıyla yapılıyor. Tamamlandığında sadece bir camii değil, orada çok güzel İslami Eserler Müzesi, çok ciddi anlamda otoparkı olan bir camii ve caminin etrafında muazzam bir rekreasyon olacak. Yani adeta Üsküdarımıza yeni bir park yapılıyor. 250 bin m2 muazzam bir park. Camii, Çamlıca siluetine de o kadar yakıştı ki minareleriyle kubbesiyle hiç gözü de yormuyor. İstanbul estetiğine de uygun birçok yerden de gözükecek şaheser'' şeklinde özetledi.

''ANTEN KİRLİLİĞİ DE KALKACAK''

Çamlıca Camii'nin, eski geleneksel mimarimize uygun, tarzımıza uygun ve 6 minareli güzel bir camii olacağını da belirten Başkan Türkmen, ''İnşallah Üsküdar'ımıza İstanbulumuza ayrı bir renk, ayrı bir zenginlik katacaktır. Çamlıca'ya da çok yakışmıştır. İnşallah Büyük Çamlıca Tepesi'ndeki anten kirliliği de kaldırılacak. Antenler, Büyük Çamlıca'dan alınarak boş bir alanda tek çatı altında toplanacak.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK CAMİİ

Yapımı tamamlandığında Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliğini taşıyacak olan Çamlıca Camii hızla yükseliyor. 3 yıl içinde ibadete açılması beklenen 37 bin 500 cemaat kapasiteli dev caminin çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

6 Ağustos 2013 günü temeli atılan Çamlıca Camii'nin kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlandı. Caminin alt katlarda bulunan otopark, sanat galerisi, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerinin kaba inşaatı bitti. A Blok, namaz kılma seviyesine kadar yükseldi. B Blok'ta ise kubbelerin yapımına başlandı. Kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan caminin 6 minaresinden 2'si de yükselmeye başladı.

KADİR GECESİ AÇILIŞI YAPILACAK

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin öncülüğünde yapımı devam eden Çamlıca Camii, 15 bin metrekarelik alanda A ve B olmak üzere iki ayrı blok halinde yapılıyor. Yapımı 1 Temmuz 2016 günü Kadir Gecesi'nde tamamlanması planlanan caminin kapalı alanında aynı anda 37 bin 500 kişi namaz kılabilecek.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :