Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Hizmet için 3 yeni otobüs daha!

Üsküdar Belediyesi, kültür hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve vatandaşların belediye hizmetlerinden daha fa...

Kurban satıcıları yol kapatıp eylem yaptı...

Kurban satıcıları Üsküdar, Bosna Bulvarı'nı araç trafiğine kapatarak, tepkilerini dile getirdi....

Kapalı Çarşı Esnafı Belediye'de...

Üsküdar Belediyesi, Kapalı Çarşı esnafıyla bir araya geldi....

Güzeltepe'de cemaat bitti cami bitmedi

Cami yapmak için kurulan dernek, 19 yıldır camiyi bitiremedi, dükkanları bitirip kiraya verdi......

Üsküdar'da halkın sağlığıyla oynanıyor.

Üsküdar bölgesindeki bazı uyanık balıkçıların, balıkları taze göstermek için solungaçlarını boyadıkları öne sürüldü....

Beşikten Mezara Üsküdarlılara hizmet!

Üsküdar Belediyesi'nin ''Doğumundan ölümüne dek Üsküdarlılara hizmet'' sloganıyla kurmuş olduğu Tebrik ve Taziye Komisyo...

Üsküdar Sahil Yolu hizmete girdi

Üsküdar Meydanı Sahil Geçiş Yolu Projesi 24 Ağustos Çarşamba günü itibariyle araç ve yaya trafiğine açıldı....

Üsküdar'da hedef, 650 bin kişiye iftar!.....

Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayı sonuna kadar 650 bin kişiye iftar vererek bu alanda bir rekor kırmayı hedefliyor....

Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi'nin restorasyonda son a...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi'nin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ...

Mustafa Kara İcraatlarını Anlattı

Üsküdar Fethi Paşa Korusu'nda çok sayıda gazete ve televizyon muhabirleriyle bir araya gelen ve onların sorularını yanıt...
 

Üsküdar Belediyesi'nde 4 yeni müdürlük kuruldu

Üsküdar Belediyesi'nde 4 yeni müdürlük kuruldu
Üsküdar Belediye Meclisi'nin Eylül toplantısında alınan meclis kararıyla Spor İşleri, Kentsel Tasarım, Tesisler ve Ulaşım Hizmetleri olmak üzere 4 yeni müdürlük kuruldu. Kurulan yeni müdürlüklerle birlikte, 25 olan müdürlük sayısı 29'a çıktı.
Tarih : 25 Eylül 2014, 15:08
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında alınan kararla 4 yeni müdürlük kuruldu. Daha önce 25 olan müdürlük sayısı Spor İşleri, Kentsel Tasarım, Tesisler ve Ulaşım Hizmetleri müdürlüklerinin de kurulmasıyla birlikte 29'a çıkmış oldu. Atamaları yapılan birim müdürleri ise görevlerine başladı.

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yeni dönemde kentsel dönüşümü başlatıp büyük oranda uygulamayı hedeflediğini her defasında dile getiriyordu. Yerinde dönüşüm ile belediyeye ait mülkler üzerine 1.000 yeni konut ve 100 yeni ticari alan oluşturması hedeflemektedir. Bürokratik işlemelerin daha hızlı yürütülmesi maksadıyla Kentsel Tasarım Müdürlüğü, kentsel dönüşüm fonksiyonu verilerek kuruldu. Müdürlüğün başına ise İmar ve Şehircilik Müdürü Cengiz Urkun atandı. Yerine ise Mehmet Akyüz getirildi.

ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Kara ve deniz ulaşımından sonra Marmaray ve Avrasya Tüneli ile ulaşımın merkezi olan Üsküdar Belediyesi, ilçedeki trafik sorununu çözmek için Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünü kurdu. Birimin başına ise Eski Yapı Kontrol Müdürü Süleyman Çadır getirildi.

SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Özellikle son yıllarda, hentbol, atletizm, judocu, taekwondo ve karate gibi spor dallarında uluslararası arenada elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Üsküdar Belediyesi, sporu tavana yaymak için Spor İşleri Müdürlüğü'nü kurdu. Müdürlüğün başına ise Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten Hüsnü Saraç getirildi. Saraç'ın yerine ise Cengiz Karaman atandı.

Spor İşleri Müdürlüğü, amatör spor kulüplerine yardım işlerinin organize edilmesi, gençlere spor malzemesi verilmesi, ilçemizde gençlerimize yönelik sportif etkinlikler düzenlemesi, yaz ve kış spor okullarının yapılması sportif etkinliklerle sporu tabana yaymayı amaçlıyor.

TESİSLER MÜDÜRLÜĞÜ

Üsküdar Belediyesi, 37 fiilen kullandığı tesislerle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra en çok tesisleri bulunan ilçe olma özelliğini taşıyor. Tesislerdeki hizmetlerin daha verimli yürütülmesi için Tesisler Müdürlüğü kuruldu. Müdürlüğün başına ise eski Temizlik işleri Müdürü Ali Şahinkaya getirildi. Temizlik işleri Müdürlüğüne de Salih Uzun atandı.

İBB'den sonra en çok tesisleri olan ilçe Üsküdar. 37 fiilen kullandığımız tesisler var. Sosyal Tesisler, Üsküdar Belediyesi bünyesinde, Sosyal Tesisler, Bilgi Evleri, Çocuk Üniversitesi, Gençlik Merkezi, Gençlik Akademisi gibi 37 tesisi bulunuyor. Ayrıca 36 adette başka yerlere tahsis edilen yerler bulunuyor. Tesisler Müdürlüğü, ilgili birimlerin bakım, tamir, onarım gibi işlemlerini yapacak. Başka yerlere tesis edilen yerlerin ise intifa hakkı, tahsis, uzun süreli kiralama gibi protokol işlemlerini takip edecek.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :