Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da Bir Çuval Kaçak Döviz Ele Geçirildi...

Yasa dışı yollarla Türkiye'ye sokulan ve 20 farklı ülkeye ait bir çuval dolusu döviz ile yaklaşık 300 bin lira değerinde...

Üsküdar Oynadı, 3 Puanı Orhangazi Kaptı

Temsilcimiz Anadolu Üsküdar 1908, Maltepe stadında Orhangazi Gençlerbirliğine 2-1 yenilerek büyük bir yara aldı....

Üsküdar'a Hayran Kaldılar

Üsküdar Belediyesi bu ay yurtdışından gelen misafirlerini ağırladı....

Bakan Bağış, ilk iftarı Üsküdar'da yapacak...

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış Üsküdar'da katılacağı Ramazan ayının ilk iftarında Avrupa'ya hoşgörü mesajı verecek....

Cumhuriyet Bilgi Evi, 23 Nisan'da Açılıyor......

Üsküdar Belediyesi'nin eğitim ve kültür hizmetleri kapsamında faaliyet göstermekte olan 14. Bilgi Evi, 23 Nisan Ulusal E...

21. Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği Başladı......

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde başladı....

Polis işkence haberlerini yalanladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, basında yer alan işkence ve kötü muameleye ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildird...

Üsküdar Kaymakamı Vali oluyor...

Ankara kulislerinde dolaşan haberlere göre Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük'ün vali olarak atanacağı konuşuluyor....

Musata Kara'nın Ramazan Mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ramazan ayının başlaması münasebeti ile bir mesaj yayınladı....

Üsküdar'da 2 gecekondu yıkıldı

Üsküdar'da 2 gecekondu daha belediye ekiplerince yıkıldı....
 

Üsküdar Çavuşderesi ve Bülbülderesi ıslah çalışmaları başlıyor

Üsküdar Çavuşderesi ve Bülbülderesi ıslah çalışmaları başlıyor
130 gün sürecek çalışmalar nedeniyle Üsküdar Meydanı, 22 Ekim 2014 Çarşamba gününden itibaren kısmen trafiğe kapatılacak.
Tarih : 20 Ekim 2014, 13:49
Kategori : Güncel Olaylar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İstanbul'da geçen haziran ve temmuz aylarındaki sağanak yağışlar yüzünden Üsküdar Meydanı sular altında kaldı. Deniz ile karanın adeta birleştiği, vatandaşların zor anlar yaşadığı görüntüler ve fotoğraflar günlerce konuşulmuştu. Üsküdar Belediyesi ''küçük bir tsunami'' yaşandığı için bu görüntülerin ortaya çıktığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise bu görüntüler üzerine ıslah çalışmalarının önümüzdeki hafta içinde başlatılacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar'daki Çavuşderesi ve Bülbülderesi'nin ıslah çalışmalarını başlatıyor. Çalışmayla aşırı yağışlarda ortaya çıkan olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Dere ıslah çalışmaları öncelikle Çavuşderesi'nde yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamada şunlara yer verildi. Çavuşderesi'nde yetersiz kalan denize deşarj yağmur su kanalları yeni çalışmayla kapasiteleri 10 kat artırılacak. Islah çalışması kapsamında dereye paralel olarak; 140 metre uzunluğunda, 120 cm çapında atıksu kolektörü ve çalışmaların yapılması için altyapı deplaseleri de yapılacak. Üsküdar Meydanı'nı su baskınlarından koruyacak olan Çavuşderesi ıslah çalışmaları 3 Etap halinde yapılacak, etaplar halinde toplamda 130 gün sürecek.

1. Etap (50 gün sürecek)

Üsküdar Meydanı 22 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 22.00'dan itibaren kısmen trafiğe kapatılacak, araç ve yaya ulaşımı, alternatif yol ve yaya koridorlarından sağlanacak.

1. Etap süresince; Marmaray İstasyonu önünde ikişer şeritli sahil yolu, şantiye alanı nedeniyle daralacağından, 1 gidiş, 1 geliş olarak çalışacak. Harem istikametinden gelip Beykoz istikametine gidecek olan araçlar Marmaray İstasyonu, Mihrimah Sultan Camii ve Üsküdar Sahil Yolu arasında oluşturulacak olan dönel adayı kullanarak yeniden sahil yoluna bağlanacak. Ahmediye Meydanından gelip Harem istikametine gidecek olan araçlar ile Selmani Pak Caddesi'nden gelip Ahmediye Meydanı yönüne dönecek olan araçlar aynı dönel adayı kullanarak gitmek istedikleri istikametlere gidebilecek.

2. Etap (40 gün sürecek)

Çalışmalar Marmaray İstasyonu ile Hakimiyeti Milliye Caddesi arasında yapılacak. Üsküdar Meydanındaki trafik akışı için III. Ahmet Çeşmesi çevresinde oluşturulacak dönel ada kullanılacak. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerindeki yaya geçişleri şantiye alanı ile Hakimiyeti Milliye Caddesi arasında yapılacak koridordan sağlanacak.

3. Etapta (40 gün sürecek)

Şantiye alanı Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde Selman-i Pak Caddesi'nin giriş kısmına denk geldiği için, 1. Etap süresince kullanılan dönel adadan trafik akışları sağlanacak. Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerindeki yaya geçişleri ise Ahmediye Meydanı istikametine ötelenerek yapılacak.

Çalışmaların İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı/Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtildi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :