Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

TOGEM'den bir açılış daha...

Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM, Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde yeni bir Okul Öncesi Eğitim Birimin...

Üsküdar'da ne varsa, Burda...

Üsküdar'ın ilk ve tek güncel haber sitesi Üsküdar34, ziyaretçi sayısını her geçen gün arttırıyor....

Çamlıca Camii Kadir Gecesi'nde açılacak

2016 yılının Kadir Gecesi'nde açılması planlanan Çamlıca Camii'nin yapımı sürerken, minarelerin yükseliyor....

Tanzimat'ta Üsküdar'ın yeri ne olmuştu?

Özellikle Üsküdar semtinin Bağlarbaşı, Kuzguncuk ve Çamlıca semtlerinde Fransız mimarisi örnek alınarak ilk batı tarzınd...

Üsküdar'da 5. Bahar Temizliği Kampanyası Başlatıld...

Üsküdar Belediyesi ''Daha temiz bir çevre, daha temiz bir Üsküdar'' için, 5. Bahar Temizliği Kampanyası'nı başlattı....

Üsküdar 'ÖSYM Bürosu' önünde eylem

Üsküdar'da ÖSYM bürosunun önünde Ygs'deki şifre skandalını protesto etmek isteyen lise öğrencilerine polis müdahale etti...

Başkan Kara'ya Sarıkamış'tan Şehit Toprağı......

Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turunu gerçekleştiren bisikletçiler Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı ziyaret...

Seçim görevlilerinin ödemeleri başlıyor

Üsküdar Seçim Kurulu Başkanlığı, 12 Haziran Genel Seçimleri'nde görev alan kişilere yapılacak ödemelerle ilgili olarak b...

Üsküdar'daki park sayısı 239'a ulaştı

Çiçek gibi bir Üsküdar için Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan 3 yeni park daha hizmete girdi......

Üsküdar'a yeni spor salonu!..

2011 yılının Mayıs ayında ihalesi yapılması sonrası 1 yıl içinde tamamlanması öngörülen projeyle Bulgurlu'daki Vecdi Dik...
 

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Üsküdar'da anıldı

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Üsküdar'da anıldı
Bosna Hersek'in ''Bilge Kralı'' olarak adlandırılan, ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç için vefatının 11'inci yılında Üsküdar'da anma programı düzenlendi. Babaannesi Üsküdarlı olan İzzetbegoviç'in yakın arkadaşları, Bilge Kral'ı anlattı.
Tarih : 20 Ekim 2014, 18:16
Kategori : Yaşam
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İzzetbegoviç için yapılan duayla başladı.

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç Üsküdar'da anıldı

Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı.

BAŞKAN TÜRKMEN'DEN ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Programın açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı. Üsküdar Belediyesi olarak geçen yıl düzenledikleri sempozyumu hatırlatan Başkan Türkmen, ''O sempozyumda, kendi eserinden mülhem, 'Doğu Batı Arasında İslam Birliği İdeali'ni konuşmuştuk. Öncelikle bu ideali devam ettirmek için gayretlerini sürdüren Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç'e, İslam dünyasının umudu olan Türkiye Cumhuriyeti olarak, yine bu ideali gerçekleştirmek ve ebediyen yaşatmak gayesiyle çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na sıhhat, selamet ve muvaffakiyetler diliyorum'' dedi.

Bosna Hersek'in ''Bilge Kralı'' olarak adlandırılan, ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç için vefatının 11'inci yılında Üsküdar'da anma programı düzenlendi.

''HAK İLE BATILIN MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR''

Her şeyin, Merhum Bilge Kral'ın ''Müslüman Halkların ve Müslümanların İslamlaşmasına Dair Bir Program'' başlığıyla doğan İslam Deklarasyonu veya İslam Manifestosu ile başladığını belirten Türkmen konuşmasını şöyle sürdürdü; ''Bilge Kral, 'Hiç kimse intikam peşinde koşmamalı, sadece adaleti aramalıdır. Çünkü intikam sonu olmayan kötülüklerin de kapısını açar' dediyse de, insanlığını yitirenlerin bunu anlaması mümkün olmadı. Sonu olmayan kötülükler, zulümler, ölümler yaşandı. Allah bir daha yaşatmasın. Dün Bosna, Çeçenistan, Cezayir, Miyammar, bugün Irak, Suriye, Somali, Doğu Türkistan, Filistin? Hak ile batılın mücadelesi devam ediyor. Tecrübelerimiz bize gösteriyor ki, bu mücadele kıyamete kadar sürecek'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, İzzetbegoviç'in Boşnaklar'ın incinmiş gururlarının ve yaralı vicdanlarının yanık sesi olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, İzzetbegoviç'in Boşnaklar'ın incinmiş gururlarının ve yaralı vicdanlarının yanık sesi olduğunu söyledi.

22. dönem milletvekili Dr. Süleyman Gündüz ve İzzetbegoviç'in cezaevi arkadaşı ve Bosna Hersek'in milli şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, İzzetbegoviç'in hayatı, anıları ve ilkeleri hakkında konuşmalar yaptı.

Konuşmaların ardından panelist 22. dönem milletvekili Dr. Süleyman Gündüz ve İzzetbegoviç'in cezaevi arkadaşı ve Bosna Hersek'in milli şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, İzzetbegoviç'in hayatı, anıları ve ilkeleri hakkında konuşmalar yaptı.

Babaannesi Üsküdarlı olan İzzetbegoviç'in yakın arkadaşları, Bilge Kral'ı anlattı.

Albaraka Türk'ün hazırlamış olduğu Aliya Belgeseli ve tanıtım filmin de gösterildiği anma programında, Saray Bosna Aliya İzzetbegoviç Müzesi'nde yer alan 28 orijinal eserden oluşan fotoğraf sergisi gezildi.

Saray Bosna Aliya İzzetbegoviç Müzesi'nde yer alan 28 orijinal eserden oluşan fotoğraf sergisi gezildi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :