Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Mehmet Akif Ersoy'a Saygısızlık

Üsküdar Belediyesi'nin, Emniyet Mahallesi'ndeki M. Akif Ersoy'un sokak isimini değiştirmesi büyük saygısızlık olarak değ...

Vergilerin 2. Taksit Son Ödeme Tarihi...

Emlak Vergisi ve İşyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi II. taksit ödemeleri 30 Kasım 2010 Salı günü sona erecektir....

Başbakan Erdoğan Üsküdar'da...

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'nde alt yapı sorunları olan bazı evlere konuk oldu. ...

Tarih kenti Üsküdar emin ellerde

Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan BÜKE; "Üsküdar, tarihin derinliklerinden çıkıp gelen bir kenttir. Üsküdar emi...

Üsküdar Gençlik Merkezi İyi İnsanlara Emanet...

Uğur Işılak Üsküdar Gençlik Merkezi'nde sevenleri ile buluştu....

Üsküdar'da trafik kazası

Üsküdar Kısıklı'da meydana gelen trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı. ...

Üsküdar'da 'acele kamulaştırma' kararı

Üsküdar ilçesinde bazı taşınmazların meydan düzenleme alanı kapsamına girmeleri nedeniyle acele kamulaştırılmasını karar...

Üsküdar'da Kömürlük Çöktü: 2 Yaralı

Üsküdar'da telefon kablosu çekmek için bir apartmanın kömürlüğüne merdiven dayayan iki işçi, kömürlükte meydana gelen çö...

ABD Bakan Yardımcısı Üsküdar'da iftariye dağıttı...

Ramazan çadırı geleneğini Türkiye'de ilk kez başlatan ve her gün 25 bin kişiye iftar yemeği dağıtan Üsküdar Belediyesi ö...

Başkan Kara'dan Mevlit Kandili mesajı

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, mübarek Mevlit Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı....
 

Türkmen, muhtarlarla 5 saatlik istişare toplantısı yaptı

Türkmen, muhtarlarla 5 saatlik istişare toplantısı yaptı
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. 5 saat süren toplantıda, geçen 6 aylık süreç değerlendirildi ve muhtarların şikâyet, talep, önerileri alındı.
Tarih : 23 Ekim 2014, 13:02
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Çamlıca Eğitim Merkezi'nde 33 mahalle muhtarıyla 5 saat süren istişare toplantısı yaptı.

Başkan Türkmen, ''Üsküdar Meydanı'', ''Validebağ Korusu'' ve ''Kentsel Dönüşüm'' başta olmak üzere projeler hakkında muhtarlara bilgi vererek gelinen son durumu anlattı.

Türkmen'den, Muhtarlarla 5 saatlik istişare toplantısı

MEYDANDA İSKİ KANAL ÇALIŞMASI BAŞLATIYOR

Başkan Türkmen özellikle üç projeyle ilgili şu bilgileri verdi, ''Meydan projemizi, yeni belediye binamız biter bitmez hayata geçireceğiz. Eski belediye binamızı ve katlı otoparkı yıkacağız. Üsküdar Meydanı 3 misli daha büyüyecek ve altı 5 bin araçlık otopark olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyemiz bu hafta sonu meydanda yağmur kanal çalışması başlatacak. Çok kapsamlı bir çalışma olacak. 4-5 ay süreyle trafikte ciddi sıkıntı yaşayacağız. Su baskınlarının son bulması için bu sıkıntıya katlanmak zorundayız. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmenizi istiyorum. Bir diğeri ise Validebağ Projemiz. En büyük sorun aşıldı ve tahsisi İstanbul Büyükşehir Belediyemize devredildi. 354 dönümlük alana muazzam bir 'Kent Ormanı' yapacağız. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Projenin aslını bilmeden, bazı saldırılar var. Burası, Yıldız veya Göztepe Parkı gibi olacak. Bunu halkımıza çok iyi anlatmanızı istiyorum. Bir metreküp bile beton kullanılmayacak. Üçüncü projemiz ise Kentsel Dönüşüm. Boğaz ön görünüm hariç diğer bütün mahallelerimizin hepsinde kentsel dönüşüm uygulanabiliyor, engel yok. Tek engel, vatandaşlarımız kentsel dönüşüme evet demesi lazım'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

MUHTARLARA BİN TL MAAŞ MÜJDESİ

ÜSİM ve Destek Kart gibi projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Türkmen, muhtarlara ''750 TL olan maaşlarınız yılbaşı itibariyle 1.000 TL olacak'' müjdesiyle tamamladı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE DESTEK

Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi ve emniyet birimleriyle ilçede başlattıkları uyuşturucuyla mücadele çalışmasıyla ilgili de bilgi vererek muhtarların destek olmalarını istedi. ''Sağlıklı Yıllar için Zehrin Önüne Geçin'' sloganıyla başlatılan mücadele kapsamında 0549 775 44 44 numaralı Alo İhbar Hattı'nın vatandaşlara duyurulması ve uyuşturucu ve alkol kullanımıyla ilgili gördüklerinde ihbar etmelerini istedi.

TOPLANTI 5 SAAT SÜRDÜ

Başkan Hilmi Türkmen'in ekibiyle birlikte muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantı 5 saat sürdü. Türkmen bu süreçte, muhtarların tek tek şikâyetlerini, taleplerini, önerilerini dinlendi. Muhtarların öneri ve şikayetlerini çözümlemek üzere ilgili başkan yardımcıları ve müdürler tarafından not alındı.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :