Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar trafiği nefes alacak

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın girişimleri sonucunda Üsküdar Meydanı'ndaki trafik sorunu çözülüyor....

Kaymakam Güler'in Kurban Bayramı Mesajı

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı....

Üsküdar'da İzci Şenliği ve İzci Yürüyüşü yapıldı...

19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar İzci Şenliği ve İzci Yürüyüşü gerçekleşt...

Ömer Ersöz yeşil sahada anıldı!..

Üsküdar'da trafik terörüne kurban giden lise öğrencisi Ömer Ersöz, Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği bir futbol maçıyla...

Benim için tırlattı bile dediler!

Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan Şenlikleri kapsamında Yaşar Alptekin de hayranlarıyla sohbet etti....

Yılmaz Bayat sahaya indi!

"Mehmet Çakır'a bir çanta proje teslim ettik ama hiçbirinin gerçekleşmedi. Anlaşılan Üsküdar'da yapılacak daha çok iş va...

Başbakan Erdoğan Üsküdar'da...

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'nde alt yapı sorunları olan bazı evlere konuk oldu. ...

Çengelköy iftar çadırı

Çengelköy mahallesi muhtarlığının girişimleri ve hayırseverlerin desteği ile Çengelköy merkezde bu yıl ilk kez iftar çad...

Nezih Uzel, ebediyete uğurlandı

Geçirdiği rahatsızlık sonucu önceki gün vefat eden gazeteci-yazar Nezih Uzel (74), İstanbul'da toprağa verildi....

Üsküdar, Kardeş Shibuya'lıları Ağırladı

Üsküdar, Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek amacıyla kardeş şehir ilan ettiği Japonya'nın Shibuya şehrinden gelen misafir...
 

TOGEM-DER'den yeni proje ''Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek''

TOGEM-DER'den yeni proje ''Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek''
TOGEM-DER'in Avrupa Eğitim Vakfı işbirliğinde gerçekleştirileceği ''Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek'' projesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla tanıtıldı. Pilot bölge olarak, seçilen İstanbul ve Siirt'te gerçekleştirilecek olan projede, okul öncesi eğitim veren sınıflarda fiziksel güvenlik ve hijyen koşullarını iyileştirerek, çocukların daha sağlıklı ve etkili eğitim alması hedefleniyor.
Tarih : 24 Ekim 2014, 20:41
Kategori : Yaşam
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin de katıldı.

TOGEM-DER'in Avrupa Eğitim Vakfı işbirliğinde gerçekleştirileceği ''Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek'' projesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Sarre Davutoğlu, bilimsel araştırmaların, çocuğun gelişiminde 0-6 yaşın en önemli dönem olduğunu ortaya koyduğunu belirterek ''Bu dönemde, öğrenmenin en yoğun olduğu, kültürel normların geliştiği, temel alışkanlıkların edinildiği yaşlardır. Erken yaşlardaki hızlı beyin gelişimi sayesinde insanın yaşamı boyunca sağlığını, öğrenme becerilerini, davranışlarını etkileyecek temellerin atıldığını, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişiminin yanı sıra çocuğun bilimsel yetenekleri bu dönemde gelişir. Çocukların öğrenmeye açık olduğu bu kritik dönemde onlara doğru eğitimin verilmesi, öncelikle ailenin daha sonra devletin görevidir'' dedi.

12 yılda atılan tarihi adımlar sayesinde, 2002'de 289 bin olan okul öncesi eğitim gören çocuk sayısı, bugün 1 milyon 100 bine çıktığına dikkati çeken Davutoğlu, bu artışın yakalanması için devletin birçok sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalıştığına değindi. Davutoğlu, ''Çocuklarımıza hijyenik, sağlıklı ortamlarda eğitim öğretim imkanının sağlanması ise fiziki koşullar içerisinde belki de en fazla itina göstermemiz gereken alanı oluşturuyor'' diye konuştu.

Sare Davutoğlu, ''Allah'ın en büyük armağanı olan çocuklarımızın gözlerindeki ışığı çoğaltmak, onları en sağlıklı koşullarda geleceğe hazırlamak için hep birlikte çalışacağız''

''ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ''

Türkiye'de yaşanan güzelliklere ve gelişmelere rağmen, anaokuluna yapılan molotoflu saldırılar sonrası yanmış oyuncakları görmek ''yürekleri yakan olaylar'' olduğunu belirten Davutoğlu, ''Projenin sürdürüleceği iki ilimizde de bunun örneklerini maalesef yaşadık. İstanbul'da alevler içinde kalan okul binalarını, Siirt'te yine bir anaokulunda küle dönmüş oyuncakları gördüğümde, tarifsiz bir acı yaşadım. Çocuk masumiyetine, çocukların güvenliğine kastedenlere, inşallah, Allah fırsat vermesin diyorum. Hamd olsun ki bu istisnai negatif fotoğraf kareleri, milletimizin muazzam dayanışma ruhunu lekelemeye ve zedelemeye yetmeyecektir. Bu ülke, bu millet, bütün çocuklarını anne şefkatiyle bağrına basmaya devam edecektir. Toplumsal dayanışmamızı en üst düzeye çıkartmak, Allah'ın en büyük armağanı olan çocuklarımızın gözlerindeki ışığı çoğaltmak, onları en sağlıklı koşullarda geleceğe hazırlamak için hep birlikte çalışacağız'' dedi.

''SAĞLIK KOŞULLARI BEKLENENİN ALTINDA''

Dernek olarak çeşitli dönemlerde, birbirini destekleyen pek çok proje yapılandırdıklarına değinen TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ise ''Anasınıfsız okul kalmasın'' sloganıyla yola çıkarak gerçekleştirilen proje kapsamında ülke genelinde 700'e yakın okul öncesi eğitim birimi bağışladıklarını söyledi.

Derneğin kuruluşundan bu yana tüm projelerin çocukların eğitim alması yolunda gerçekleştiğini anlatan Gülbaran, sosyo ekonomik bakımdan gelişmemiş bölge okullarındaki sağlık koşularının, beklenen standartların altında kaldığının tespit edildiğine işaret ederek, ''Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek'' projesiyle ilgili bilgiler verdi.

TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ise ''Anasınıfsız okul kalmasın'' sloganıyla yola çıkarak gerçekleştirilen proje kapsamında ülke genelinde 700'e yakın okul öncesi eğitim birimi bağışladıklarını söyledi.

BAŞKAN TÜRKMEN; ''YASAL ENGEL KALDIRILSIN''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, sivil toplum örgütleri ile kamunun işbirliği yapması adına önünde ne kadar yasal engel varsa kaldırılmasını istedi. Bu engel aşıldığında güzel işlerin yapıldığının altını çizen Türkmen isteklerini şöyle sıraladı; ''İkinci önemli konu ise temiz sınıf sağlıklı gelecek. Bu kadar okullarımız öğrencilerimiz var ancak hijyen sorununu ihmal ediyoruz. Okullarımızın müstahdem ve temizlikçileri var ve yerel idarelerin katkılarıyla çözülmeye çalışılıyor. Ne yazık ki yeterli değil. Üsküdar Belediyesi olarak okullarımızda 100'e yakın temizlik görevlisi görevlendirdik. Belki bizim imkanımız var ancak özellikle Anadolu'da bu sorun çözülemiyor.

TOGEM-DER'den yeni proje ''Temiz Sınıf, Sağlıklı Gelecek''

Temizlik, tuvaletlerde başlar, Ancak okulları gezdiğimizde pekte güzel manzarayla karşılaşmıyoruz. Çok küçük dokunuşla bu sorun çözülebilir. Okullarımızın lavaboların temizliği arzu edildiği kadar yeterli değil. Bir veli olarak böyle bir talebim var.'' dedi.

Sare Davutoğlu, programın ardından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde bulunan ''Selçuklu Medeniyetinin Anadolu'daki İzleri'' isimli fotoğraf sergisini gezdi.

DAVUTOĞLU SERGİYİ GEZDİ

Sare Davutoğlu, programın ardından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde bulunan ''Selçuklu Medeniyetinin Anadolu'daki İzleri'' isimli fotoğraf sergisini gezdi. Sare Davutoğlu, çocuklarla ve katılımcılarla fotoğraf çektirdi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :