Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar yeni bir üniversiteye kavuştu

İstanbul Bilim Sanat Vakfı tarafından Üsküdar Altunizade de yaptırılan İstanbul Şehir Üniversitesi akademik döneme merha...

Geri Dönüşebilir Atıklar Üsküdar için İyiliğe Dönü...

Üsküdar Belediyesi tarafından 6 yıl önce hayata geçirilen ''Dönüşümde Üsküdar Modeli'' projesi ile geri dönüşebilir atık...

KİM Üsküdar şubesi açıldı.

1 Ekim Perşembe günü Kazançlı İstanbul Marketleri -KİM- Üsküdar Mağazası açıldı. Açılışa, Üsküdar Belediye Başkanı Musta...

Üsküdar'da silahlı soygun

Üsküdar'da bir işyeri silahlı kişiler tarafından soyuldu. Polis soygun sonra kaçan hırsızların peşine düştü....

Ağaçlandırma Şenliği

Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği ''Ağaçlandırma Şenliğine'' çeşitli ilköğretim okulu ve liselerden gelen yaklaşık 1200...

Kara'dan Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yemek......

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü ve yardımcılarına 18 Mayıs Salı...

Üsküdar'dan İETT otobüsü çalındı.

Sabah saatlerinde Üsküdar meydanından bir İETT otobüsü çalındı....

Üsküdar ve Boğaziçi Rehberi hazırlandı

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir rehberlerinin, içerisinde yaşanılan ve merak edilen yerleş...

Üsküdar'da ne varsa, Burda...

Üsküdar'ın ilk ve tek güncel haber sitesi Üsküdar34, ziyaretçi sayısını her geçen gün arttırıyor....

Üsküdar yine bir ilke imza attı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar yine bir ilke sahne oldu....
 

Müftülük buluşmalarında yeni halka ''Şahsiyet Eğitimi''

Müftülük buluşmalarında yeni halka ''Şahsiyet Eğitimi''
Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ve beğeniyle takip edilen Müftülük Buluşmaları ''Ailede ve Okulda Şahsiyet Eğitimi'' konulu konferansla devam etti.
Tarih : 30 Kasım 2014, 14:07
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

22 Kasım 2014 Cumartesi akşamı Üsküdar Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Üsküdar Müftülüğü'nün muhtelif unvanlarda görev yapan personeli ile kadın erkek çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Merkez Kur'an Kursu Öğreticisi Atiye Gözen'in sunduğu programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ''Bugün Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun önemli bir programı daha icra edilmektedir. Çalışmalarından dolayı ilgili hocalarımıza çok teşekkür ederim. Gerçekten ihtiyaç duyulan konu ve konuklarla bizlere nefis programlar sunmaktadırlar. Bu vesileyle, bu ayın konuğu olarak aramızda bulunan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk'e de çok teşekkür ederim'' dedi.

Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ve beğeniyle takip edilen Müftülük Buluşmaları ''Ailede ve Okulda Şahsiyet Eğitimi'' konulu konferansla devam etti.

Programa Konuşmacı olarak katılan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ise konuşmasının başında, aynı zamanda emekli bir Din Görevlisinin çocuğu olarak Üsküdar Müftülüğünde düzenlenen bir programa konuşmacı sıfatıyla katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir'in şahsında tüm Üsküdar Müftülüğü personeline teşekkür etti.

Ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiler hakkında da detaylı bilgiler veren Öztürk ''Ebeveynler öncelikli olarak kendilerini sevdirmeyi sağlamalı. Sizi seven bir çocuğun vicdanı harekete geçer ve sizi dinler'' dedi.

Prof. Dr. Mücahit Öztürk, ''Hz. Adem'in çocukları Habil ile Kabil arasında meydana gelen ilk kavgada Kabil'in tutumu bugün modern anlamda davranış bozukluğunu ifade ediyor. İnsan içindeki kötü tarafı frenlemeyince kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Çocukta şahsiyet eğitimi ruhsal yapı, duygu, düşünce, davranıştır. Kişinin içsel dürtüleri doğumdan itibaren başlar ve kişi büyüdükçe de büyür. Bebek doğar, iç dürtüsüyle ağlar, beslenir, üşür, reaksiyon verir, bunlar içsel dürtülerdir.''  dedi.

''Şahsiyet gelişiminde en önemli örnek ebeveyndir'' diyen Öztürk ''negatif davranışlar öncelikli modellemedir. Sosyal çevre erken dönemden itibaren dikkat edilmesi gereken ortamdır. Günümüzde kitle iletişim araçlarının hayli yoğun bir şekilde çocuklar tarafından kullanılıyor olması ve buna sınır koyabilmemizin çok fazla kolay olmaması sebebiyle ortaya çıkan bir durum var; çocuklarımız, bize göre çok daha erken bilgi sahibi oluyorlar. Bu kimi zaman olumlu, kimi zaman da olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bilginin artması, bilginin paylaşılması, bilgi sahibi olunması bu durumun olumlu tarafını oluşturuyor. Fakat bu çocukların gelişimsel düzeylerinin, ruhsal yapılarının da bu bilgiyi kaldırabilecek durumda olmayışı zaman zaman bazı sorunlara sebep oluyor.''  şeklinde konuştu.

Ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiler hakkında da detaylı bilgiler veren Öztürk ''Ebeveynler öncelikli olarak kendilerini sevdirmeyi sağlamalı. Sizi seven bir çocuğun vicdanı harekete geçer ve sizi dinler'' dedi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından misafirlere hediye edilen kendisine ait kitabı imzaladı.

Program sonunda, dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından misafirlere hediye edilen kendisine ait kitabı imzaladı.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :