Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Bayanlar Türkiye Kupası heyecanı bugün başlıyor...

Hentbol Federasyonu faaliyet programında yer alan Bayanlar Türkiye Kupası müsabakaları 11 Eylül 2014 Perşembe günü başla...

Küçüksu Camii ve Kültür Merkezi açıldı

Küçüksu Hoca Mahmut Bayram Camii ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı....

Üsküdar Belediyesi taziye komisyonu kurdu...

Üsküdar Belediyesi'nin taziye komisyonu cenaze sahiplerine kara gün dostu oldu...

Güzeltepe'de cemaat bitti cami bitmedi

Cami yapmak için kurulan dernek, 19 yıldır camiyi bitiremedi, dükkanları bitirip kiraya verdi......

Üsküdar, Sokak İftarları İle Bereketlenecek...

Üsküdar Belediyesi, Ramazan etkinliklerini, Osmanlı'dan günümüze Üsküdar'da yaşanan Ramazan gelenekleri ışığında zengin ...

Validebağ'da eğlence dolu 23 Nisan!..

23 Nisan Haftası kapsamında Üsküdar Belediyesi tarafından 26-27 Nisan tarihleri arasında Üsküdar'da Çocuk Şenlikleri düz...

'Validebağ Korusu' çocuklarla şenlenecek

Validebağ Korusu, çocukların 3 gün süreyle 23 Nisan'ın keyfini çıkarabilmeleri amacıyla birbirinden güzel etkinliğe ev s...

472 yıllık Sıbyan Mektebi'nin tablosu çalındı...

Üsküdar'da bulunan 472 yıllık Yakup Ağa Sıbyan Mektebi'ne ait bir tablo, muhafaza edildiği camiden çalındı....

Üsküdar Belediyesi mağdur etmedi...

Vatandaşların şiddetli kış koşulları altında evlerinden işlerine, işlerinden de evlerine gidebilmeleri ve sosyal yaşam k...

Kirasını ödemeyince icralık oldu

Paşhan Yılmazel, ev sahiplerinin korkulu rüyası! Yılmazel, Üsküdar'daki evinin kirasını ödemediği için icraya verildi....
 

Behlül Ünver, Üsküdar Sivaslılar Derneği'nin yeni başkanı oldu

Behlül Ünver, Üsküdar Sivaslılar Derneği'nin yeni başkanı oldu
Üsküdar Sivaslılar Derneği'nin 2. olağan genel kurulu 14 Aralık 2014 Pazar günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde genel kurul üyeleri ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Tek liste olarak gidilen kongrede Behlül Ünver, Üsküdar Sivaslılar Derneği'nin yeni başkanı oldu.
Tarih : 19 Aralık 2014, 11:00
Kategori : Dernekler
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Sivaslılar Derneği'nin 2. olağan genel kurulu Üsküdar ve çevresinde yaşayan Sivaslılar ve Sivaslıları sevenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongreye divanın oluşmasının ardından başlandı. Divan başkanı protokol ve dilek temenniler bölümünün sırasını değiştirerek başa almasıyla birlikte protokol konuşmalarına geçildi.

Üsküdar Sivaslılar Derneği'nin genel kuruluna başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olmak üzere Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sivas Platform Başkanı İsmail Erdem, Kızılay Genel Başkan Vekili Kemal Akar, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Sivas Akıncılar Kaymakamı Yaşar Kemal Yılmaz, Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı: Prof. Dr. Arif Güllüoğlu, AK Parti Gülova İlçe Başkanı İrfan Aydın, Akıncılar Belediyesi Eski Başkanı Mevlüd Albayrak, Sancaktepe Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Genç, Akıncılar İlçe Emniyet Müdürü, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve başkan yardımcıları, genel kurul üyeleri, misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını Üsküdar Sivaslılar Derneği başkanı Erol Soylu yaptı. Soylu, konuşmasında katılımcıları selamladıktan sonra ''Düşünürlerin tarif ettiği Sivas arzın merkezidir. Sivas denilince tarihin kaydedildiği andan beri damla damla biriken kültürün adıdır Sivas...'' diyerek konuşmasında dernekle ilgili bilgiler verdi ve genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sivas Platform Başkanı İsmail Erdem, ise genel kurulda yaptığı konuşmada kollektif bir anlayıştan bahsederek birlikte hareket etmenin başarıldığında başarıların ard arda geleceğini ifade etti. Erdem, İstanbul'da yaşayan Sivaslıların kurduğu dernek ve STK sayılarına değinerek birinci sırada Sivas ardından ise Kastamonu ve diğer şehirlerin sıralandığını ve buralarda bu STK'ların oluşturulmasında esas amacın Anadolu'daki bin yılı aşkın hukukun İstanbul'da da komşular arasında devamının sağlanması, geçmişten geleceğe köprü kurularak Anadolu'daki o güzel alışkanlıklarımızı burada da devam ettirebilmek, 'komşu komşunun külüne muhtaçtır' denirken 'komşu komşunun mirasçısıdır' gibi algılanırken bu güzel ifadelere muhatap olabilmek adına da Anadolu'daki bin yıllık geçmişimizi gurbete çıktığımız bu diyar ellerde sürdürebilmektir diyerek konuşmasını genel kurulun hayırlı olmasını temenni ederek tamamladı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Behlül Ünver, Üsküdar Sivaslılar Derneği'nin yeni başkanı oldu

TÜRKMEN, ''YOĞUN BİR NÜFUSUN YAŞADIĞI BU ŞEHİRDE ASLINDA İNSANLAR YANLIZLIĞI YAŞIYOR''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hemşehri dernekçiliğinin birlik ve beraberliğin gelişmesi anlamında çok önemli oluğunu söyledi. Türkmen, ''Hemşericilik bir yere kadar çok güzel ama bu işi abartarak bir mikro milliyetçiliğe dökersek hiçbir kıymeti kalmaz. Gerçektende Sivaslı hemşehrilerimizin İstanbul'da çok ciddi bir çoğunluğu var ve bu İstanbul'un bereketi, Üsküdar'ın bereketi ve aynı zamanda ülkenin birliği beraberliği kardeşliği adına çok önemli... İsmail abimiz çok güzel değindi; Eğer dernekçiliği bu klasik anlayıştan, klasik tarzdan çıkartamazsak yaklaşık 20 yıldır devam eden bu dernekçilik devamlı aynı şekilde döner durur. Aslında bu işe başka bir şekil vermek durumundayız. Bakın İstanbul'un 15 milyon nüfusunun olduğundan bahsediyoruz, siz zannediyor musunuz ki bu kadar büyük bir şehirde herkes mutlu herkes birlik beraberlik içinde hemşehrileri var kardeşlik hukuku var? Öyle değil! Bakın sokakta insanları görün bu kadar yoğun bir nüfusun yaşadığı bu şehirde aslında insanlar yanlızlığı yaşıyor, yanlız bu insanlar... İşte bu hemşehricilik dernekleri sayesinde bu yanlızlığı bir nebze olsun gideriyoruz. İşte bu genel kurullar, Allah vermesin cenazeler, düğünler, geceler kermesler sayesinde bu hemşehriler bir araya geliyor. Bir arada kendilerini tanımak kendileriyle bir hasbihal etmek ve özlem giderme fırsatı buluyorlar. Bu dernekler gerçekten çok önemli ama bir derneği olmayan, bir hemşehri topluluğu olmayan bir pazar gidip hemşehrileriyle bir araya gelme fırsatı bulamayan milyonlarca insan var ve onlar bu şehirde yanlızlığı yaşıyor. Gerçekten de bir mutlu gününde, bir cenazesinde kapısı çalınmayan milyonlarca insan var'' diyerek hemşehriciliğin önemine dikkat çekti. Türkmen, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından kongrenin diğer maddelerine geçildi. Maddeler oy birliği ile ibra edildikten sonra kongrenin en önemli maddesi olan başkan seçimine geçildi. Divana tek liste sunuldu. Behlül Ünver başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu listesi genel kurul üyelerinin oylarına sunuldu. Yapılan oylamada Behlül Ünver oy birliği ile Üsküdar Sivaslılar Derneği'nin 2. dönem başkanı oldu.

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Seçim sonrasında Behlül Ünver, yaptığı teşekkür konuşmasında başkanlığı sürecinde derneğin misyon ve vizyonunun nasıl olacağı noktasında bilgiler verdi ve hemşehrilerinden desteklerini istedi. Ünver yaptığı konuşmada, şu sözleri söyledi; ''Sıkıntılı ve zor zamanlarında yanında olalım istiyoruz. Kendilerini ifade etme hususunda destek olalım istiyoruz. Bizim Sivas'ta büyüklerin örnek ettiği şekliyle ''Asıl azmaz bal kopmaz'' ifadesi meşhurdur. Dolayısıyla bu siyasi çalışmalarda ve faaliyetlerde bulunurken kendimizi ifade etme gayreti içerisinde bizi tanımayan insanlara kendimizi tanıtmaya çalışırken büyüklerimizin şöyle ifadeler kullandığını gördük. ''Sivas'tan kötü insan çıkmaz, çıkarsa da biz biliriz'' ifadesini kullanmışlardı. Yiğidin harman olduğu Üsküdar'da Sivaslılar olarak ve Sivaslılar'ı temsil etme noktasında yeni dönemde güzel hizmetler etmeye talibiz. Çok konuşmak istemiyorum, çok şeyler söyleyebilirim ve çok ifadeler kullanabilirim. Ama inşallah biz icraatlarımızla konuşacağız. Güzel işler yaptığımızda kamuoyunda, toplumda, Üsküdar'da, İstanbul'da, İstanbullu olarak, Sivas kimliğimizi temsil etme hususunda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi buradan söz veriyorum. Bu noktada da sizlerin destek ve teveccühlerini bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum. Saydılar sunuyorum'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Genel kurul hep birlikte çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :