Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da elektrik kesintisi

Üsküdar'da 28 Ekim'de(bugün) bazı semtlere elektrik verilemeyecek. İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'den (AYE...

Yarışma 10 Eylül'de sonuçlanacak

Çamlıca Camii projesi için 300 bin TL'lik yarışma düzenlendi....

4 Çocuklu Aile Sokakta...

Üsküdar'da 4 çocuklu bir aile, kirayı ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından sokağa atıldı....

Üsküdar Kaymakamlığı, İSTKA 2015 bilgilendirme top...

Üsküdar Kaymakamlığı AB Etüt Proje Ofisi tarafından İSTKA 2015 yılı mali destek programı kapsamında Üsküdar'dan proje ba...

Üsküdar'da "AB normlarında" kurban kesimi!.....

Üsküdar'da, AB normlarında kurban kesimi yapılacak olan tesisin açılışını Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara gerçekle...

Bomba düzenekli paketler korku yarattı!

Milletvekili Topuz'un doktor olan oğluna, içinde bomba düzeneği bulunan şüpheli iki paket yollandı....

Üsküdar İftar Sofralarında Komşuluk Perçinleniyor...

Üsküdar Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği Sokak İftarları komşulukları perçinliyor....

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda sona yaklaşıldı...

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nda, Ümraniye Çarşı ile Altunizade bağlandı. Sırada Bağlarbaşı İstasyonu var....

AKP Binasına Saldırı

Üsküdar Esatpaşa Mahallesi İnönü Caddesi Üzerinde Bulunan AKP Ataşehir Teşkilat Molotof Kokteyli Atıldı. ...

Cideliler Başkan Kara'yı ziyaret etti

Cide Soğuksu Derneği yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret...
 

Başkan Türkmen Harem'de esnafla buluştu

Başkan Türkmen Harem'de esnafla buluştu
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, var olma mücadelesi veren Harem Otogarı esnaflarıyla yaptığı kahvaltılı sohbet toplantısında dertlerini dinledi.
Tarih : 22 Aralık 2014, 17:25
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Türkmen'in ziyaretinde yapılan kahvaltı sonrası 'Harem Otogarı Esnaf Dernek Başkanı Kemal Kulaçoğlu, kısa bir konuşma yaparak sözü başkana bıraktı. Başkan Türkmen de, 44 yıl önce kurulan ve Anadolu yakasının en büyük yolcu taşıma ve otobüs ağına sahip 200 civarında esnafın ekmek yediği Harem Otogarı'nın akıbeti hakkında merak edilenleri yanıtlayarak sıkıntıları çözmek noktasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Hilmi Türkmen, kendilerini misafir ettikleri için esnaflara teşekkür ederek ''Harem Otogarı, Üsküdar'ın Anadolu'ya açılan kapısı. Bu nedenden ötürü burada sizinle birlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum'' dedi.

Başkan Türkmen, Harem'de sıkıntılarının tamamının çözülmesinin mümkün olmadığına vurgu yaparak, ''Sıkıntılar tam olarak bitmez. Tabi bizim çabamız, sizin sıkıntılarınızı nasıl yaparız da daha aza indirgeriz noktasında. Siz de bir nevi bizler gibi kamu hizmeti yapmaktasınız. Anadolu'dan gelen insanlarımız için bir bakıma Üsküdar'ımızın görünen yüzüsünüz. Tıpkı sizlerin de olduğu gibi bizim de gelir beklentimiz var. Sizin kazancınız iyi olursa belediye de kazanır. Son dönemdeki tabloya baktığımız vakit gelir kaybınız var. Sizin işinizin kötü olması bizi de menfi yönde olumsuz etkiledi'' dedi.

Büyük firmaların otobüslerini Harem'den çekmesinin esnafı ekonomik kayba uğrattığını belirten Başkan Türkmen, ''İnsanlar artık ulaşım noktasında hava yolu şirketlerini tercih ediyor. Uçağın konforu ve fiyatlarının otobüs fiyatlarına yakınlığı yolcu sayısını bir hayli etkiledi. 2000'li yıllarda 8 milyon kişinin uçakları tercih ettiği bir noktadan bugün 2014'te bu rakam 60 milyona çıkmış durumda. Tüm bu faktörler işlerin gerilemesinde büyük etken oldu. Sizlerin sıkıntılarını çözmek adına yapabileceklerimiz var, yapamayacaklarımız var. Biz yerine getiremeyeceğimiz sözü sizlere veremeyiz'' diye konuştu.

Harem Otogarı'nın kaldırılması noktasındaki haberleri değerlendiren Başkan Türkmen, ''10 yıldır otogarın buradan kaldırılacağı konuşuluyor. Bizim Üsküdar Meydan projemiz var. İBB'nin burayla ilgili çevre düzenleme projesi var. Diğer yandan Haydarpaşa Port projesi konuşuluyor. Tüm bunların buraya etkisi ne olur. Şimdi den bir şeyler söylemek çok zor. Bugün çıkıp 'burayı taşıyoruz' desek bile 2 sene sürer. Buradan samimiyetle ifade etmek istiyorum. Gündemde konuşulan bir konu değil'' dedi.

Başkan Türkmen, Harem Otogarı'nın taşınması için önlerinde 4-5 sene daha bulunduğunu belirtip, ''Otogarın taşınmasının bu dönemde gerçekleşmesi zor görünüyor. Bu süre zarfında bazı düzenlemeler yapılabilir. Bazı talepleriniz yerine getirebilinir. Otobüs giriş-çıkışlarında yeni dönemde artış yapılmadı'' diye konuştu.

Esnafın taleplerini not alan Başkan Türkmen, ''Helalinden bol kazançlar diliyorum. Allah bu millete hayırlısı ile hizmet etmeyi nasip etsin'' diyerek sözlerini bitirdi.

Başkan Türkmen, konuşmasından sonra esnafın sorularını yanıtladı. Otogar ziyareti sonrası, hemen yakında bulunan Gebze-Harem minibüs durağında şoförlerin sıkıntılarını yerinde inceleyip bilgi aldı.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :