Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Hükümet Konağı inşaatı tüm hızıyla sürüyor!.....

Üsküdar'ın en büyük eksiklerinden biri olan Hükümet Konağı'nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor....

Başkan Türkmen Harem'de esnafla buluştu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, var olma mücadelesi veren Harem Otogarı esnaflarıyla yaptığı kahvaltılı sohbet t...

Suriyeli mültecilere Üsküdar'dan 3 tır insani yard...

İstanbul AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde başlatılan ''Üşüyorum Yardım Edin'' kampanyasına; Üsküdar Belediyesi 3 TIR d...

''Çevren Senin Elinde'' Kampanyası

Üsküdar Belediyesi tarafından ilçe genelindeki okullar arasında ''Çevren Senin Elinde'' kampanyası düzenlendi....

Kirasını ödemeyince icralık oldu

Paşhan Yılmazel, ev sahiplerinin korkulu rüyası! Yılmazel, Üsküdar'daki evinin kirasını ödemediği için icraya verildi....

Nezih Uzel'in evi müze oluyor!

Gazeteci-yazar Nezih Uzel'in 1950-1965 yılları arasında yaşadığı Üsküdar'daki evi müze oluyor...

Made in Çengelköy Lisesi!..

Çengelköy Lisesi yılın en kaliteli okul değerlendirmesinde 2010 yılı Türkiye Birincisi oldu....

Üsküdar'da ''İlk Oruç, İlk İftar'' Heyecanı...

Üsküdar Belediyesi ile Genç Tebessüm Derneği'nin başlatmış olduğu ''İlk Orucum İlk İftarım'' projesi kapsamında, bu sene...

Minibüsün ezdiği Ömer Ersöz için eylem!

Üsküdar'da bir minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden Ömer Ersöz'ün ailesi ve arkadaşları kazanın meydana geldiği k...

Herkes İçin Erişilebilir Üsküdar...

''Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu'' Üsküdar'ı ziyaret etti......
 

Üsküdar Kent Konseyi genel kurulu Altunizade Kültür Merkezi'nde yapıldı

Üsküdar Kent Konseyi genel kurulu Altunizade Kültür Merkezi'nde yapıldı
Üsküdar Kent Konseyi'nin 2.'ci dönem 1.'ci çalışma toplantısı Altunizade Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Tarih : 28 Ocak 2015, 15:50
Kategori : Güncel Olaylar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Kent Konseyi'nin 2.'ci dönem 1.'ci çalışma toplantısına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Üsküdar İlçe Eğitim Müdürü Sinan Aydın, siyasi parti temsilcileri, Üsküdar İlçesi muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli grubu katıldı.

Açılış kokteyli ile başlayan programda ilk olarak Kent Konseyi Divanı'nın seçimi yapıldı. Divan başkanlığı için Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili Esat Kalay seçilirken katip üyeliklerine ise Muhammed Ali Demirkan ile Arzu Çemberci teklif edildi ve yapılan açık oylama ile divan oluştu.

Üsküdar Kent Konseyi'nin 2.'ci dönem 1.'ci çalışma toplantısı Altunizade Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kongre saygı duruşu, İstiklal Marşı ve sonrasında Üsküdar'ın kısa bir tanıtım videosunun izlenmesiyle geçildi. Açılış konuşmasını Üsküdar Kent Konseyi Başkanı Cemal Gürsel Aycibin yaptı.

Başkan Aycibin konsey çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aycibin, ''Kent Konseyi'nin amacı, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, yönetim ve yerinde yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesi çalışmaları, Kent Konseyi'nin çalışma ilke ve prensipleri mevcut kanunda düzenlenmiştir. Daha şeffaf bir Üsküdar, daha yaşanabilir bir Üsküdar için neler yapılabilir. Tüm bunları istişare ederek, sonraki çalışmaların takvimini oluştururken sizlerinde görüşlerinizi almak istiyoruz'' dedi. Aycibin, görüş ve fikirlerini paylaşmak için toplantıya katılanlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Aycibin'den sonra kürsüye çıkan Üsküdar Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Çelik, konseyin çalışmaları, çalışmalara katılan kurum kuruluşlar STK'ların yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgilendirme yaparak bu çalışmaları ve faaliyetleri maddeler halinde sıraladı.

Üsküdar İlçe Eğitim Müdürü Sinan Aydın'da konuşmasında eğitim alanında yaşadıkları sıkıntılara değindi.

Sonrasında kürsüye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kent Konseyi'nin 2. Dönem 1 Çalışma Toplantısını yaptıklarına dikkat çekerek, ''İnşallah bu toplantıda yapılacak konuşmaların, öne sürülecek projelerin fikirlerin, Üsküdarımıza yapacağımız hizmetlere ışık tutmasını temenni ediyorum'' dedi.

Üsküdar Kent Konseyi'nin 2.'ci dönem 1.'ci çalışma toplantısı Altunizade Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kent Konseyi'nin sadece yasal düzenlemeden öteye geçmeyen bir uygulama durumunda olduğuna vurgu yapan Türkmen, ''Kent Konseyimizin bu imkânları iyi kullandığını söylemek zor. Bugüne kadar istediğimiz verimi alamadık. Yapılacak işlerimizde bir sivil elde bulunsun diye adeta çırpınıyoruz. Ne yazık ki arzu ettiğimiz noktada değiliz'' dedi.

Başkan Türkmen herkesin söyleyecek bir sözünün paylaşacağı bir fikrinin olması gerektiğine vurgu yaparak, ''Bakın bu dönem iddialıyız bir şeyler yapacağız. Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek ve şehirle ilgili daha pek çok konuda çalışmalar yapması gereken bu oluşumu inşallah bu dönemde hep birlikte işlevsel kılacağız. Dolayısıyla hepimizin dahil olduğu bu oluşumu yeniden tanımlamak ve içeriğini doldurmak suretiyle, şehrimizin kalkınma öncelikleri ve sorunlarını belirleyen, sorunları istişare ederek çözüme kavuşturan, kısaca ortak akıl ve uzlaşmayı esas alarak, gerçek demokrasinin uygulamaya konulduğu demokratik ve işlevsel bir yapı haline getireceğiz'' dedi.

Kent Konseyi'nin, Üsküdar'da yaşayan herkese ve her kesime açık olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, ''Şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için Üsküdar'da nefes alıp veren kim varsa ve tabi ki, kimin bir fikri varsa, buluşma noktamız kent konseyidir. Bu noktada şehrimizi geleceğe taşımak, gelecekte karşılaşmamız muhtemel sorunları şimdiden tespit etmek ve çözümler üretmek, başta şahsım olmak üzere, hepimize düşen önemli bir görevdir, hayati birer yükümlülüktür. O nedenle hepimiz elimizi taşın altına koymalı; Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmeli, sahip çıkmalıyız'' diye konuştu.

Üsküdar Kent Konseyi'nin 2.'ci dönem 1.'ci çalışma toplantısı Altunizade Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kent Konseyi Kongresinde dilek ve temenniler kısmında STK temsilcileri ve söz almak isteyen diğer davetlilere söz verildi. Söz alanlar fikirlerini sunarak toplantıya katkı sağladılar.

Dilek ve temennilerin ardından fıkralarıyla ünlü Oflu Ali gelerek anlattığı fıkralarla toplantıya neşe kattı. Neşeli anların ardından genel kurul sona erdi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :