Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Harem Otagarı'nda olan vatandaşa oldu

Harem Otogarını geçen sene ihale yoluyla Üsküdar Belediyesi'nden kiralayan Avrasya terminalleri şirketi eski kiracılarla...

Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi

İstanbul Üsküdar Küçük Çamlıca semtinde açılan ''Mahmud Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi'' hizmete girdi....

Üsküdar Durağı'nın ismi değiştirildi

İETT'den yapılan açıklamada Üsküdar Durağı'nın isminin değiştirildiği belirtildi....

Yenilenen Üsküdar Belediyesi Aşevi açıldı....

Üsküdar Belediyesi Aşevi yeni konsepti ile daha fazla yardımsevere ulaşacak......

Eyüp-Üsküdar seferleri yeniden başladı

Haliç Köprüsü'nde yapılan izolasyon ve yenileme çalışmaları nedeniyle ara verilen Eyüp-Üsküdar Şehir Hatları seferleri y...

Üsküdar'da deniz ile yol birleşti

Üsküdar'da etkili olan sağanak yağış zaman zaman doluya dönüştü....

Çamlıca'yı ihmal yakmış

TRT'nin İstanbul Çamlıca'daki dev radyo ve televizyon kulesindeki yangına ait bilirkişi raporunda, yangının kullanılan k...

Üsküdar'da Sanal Deprem Eğitimi...

Mustafa Kara, Selimiye Tarım Meslek Lisesi'nde depreme karşı ön hazırlık ve alınması gereken önlemleri içeren deprem tat...

Kuleli'nin eskiden ünlü kuleleri yoktu

Ermenistan'da basılan 'Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Ermeni Sporcular' adlı kitapta, Kuleli Askeri Lisesi'yle ilgili tarih...

Üsküdarlılar İskele'de bayramlaştı.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Bayramı bayramlaşma töreni Üsküdar İskelesi'nde geniş bir katılımla yap...
 

Ensar Vakfı Üsküdar Şubesi törenle açıldı

Ensar Vakfı Üsküdar Şubesi törenle açıldı
Ülke insanın manevi, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkı sağlamak gayesiyle 1979 yılında temelleri atılan Ensar Vakfı'nın Üsküdar Şubesi törenle açıldı.
Tarih : 24 Şubat 2015, 12:50
Kategori : Güncel Olaylar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

''En yüce değer bilgi; En büyük hizmet insana yapılan hizmettir'' düsturuyla kurulan ve insanı en önemli unsur olarak gören bir anlayışı benimseyen Ensar Vakfı'nın yeni şubesinin Boğaziçi Yaşam Merkezi'ndeki açılış gecesine, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğulları Necmettin Bilal Erdoğan, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erden, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Cenk Dilberoğlu, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

Ülke insanın manevi, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkı sağlamak gayesiyle 1979 yılında temelleri atılan Ensar Vakfı'nın Üsküdar Şubesi törenle açıldı.

Ensar Vakfı Üsküdar Şubesi açılış törenine siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Ensar Vakfı'nın açılış gecesi konuklara yemek ikramıyla başladı. Sonrasında yapılan yemek duasıyla birlikte Çengelköy Yıldırım Beyazıt Camii İmamı Mustafa Demirkan Hoca Kur'an-ı Kerim okudu.

Ensar Vakfı Üsküdar Şubesi açılış törenine siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Yapılan dualar sonrası vakfının kısa bir tanıtım filmi geceye katılanlara izletildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Gün birlik günüdür. Ve gün, herkesin safının belli olması gerektiği gündür. Hiç çekinmeye gücenmeye gerek yoktur. Herkes safını belli edecektir ve adamımıza, vakfımıza, davamız uğruna ömrünü adamışlara sahip çıkma günüdür.'' dedi

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Gün birlik günüdür. Ve gün, herkesin safının belli olması gerektiği gündür. Hiç çekinmeye gücenmeye gerek yoktur. Herkes safını belli edecektir ve adamımıza, vakfımıza, davamız uğruna ömrünü adamışlara sahip çıkma günüdür. Hem dualarımızla hem de maddi manevi desteklerimizle. İşte bizler belediyeler olarak özellikle eğitimle ilgili öğrencilerimizin yurt ihtiyaçları, burs ihtiyaçları diğer ihtiyaçlar noktasında belli imkanlar yasal zemine oturdu. Bizler de Üsküdar Belediyesi olarak inşallah bundan sonraki zamanda bu tür hizmetleri arttırarak devam edeceğiz.'' dedi.

Ensar Vakfı Başkanı Av. İsmail Cenk Dilberoğlu, ''vakıflarının tek amacının adam yetiştirmek'' olduğu söyledi

TEK AMAÇ ADAM YETİŞTİRMEK

Ensar Vakfı Başkanı Av. İsmail Cenk Dilberoğlu vakıflarının tek amacının adam yetiştirmek olduğuna vurgu yapıp, ''Ensar Vakfı 1979 yılından bugüne pek çok sahada hizmet üretmiş ama tek bir amacı olmuş; adam yetiştirmek. İlmi hür, irfanı hür, vicdanı hür, yaratıcısını bileni kulluk görevini yerine getiren, peygamberini seven, ona hürmet gösteren bir nesil yetişmesi için gayret gösteriyor. Bu uğurda yetişecek erkek ve bayan kardeşlerimiz bizim başımızın tacıdır. Türkiye'de şuan 130 şubemizle toplam bin 300 kişi bu hizmet doğrultusunda çalışıyor. Yurtlarımızda kalan 6 bin öğrencimiz mu amaç doğrultusunda yetiştirilmeye gayret ediliyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, ''Halkımız bu çalışmalarda rol almak istiyor. Çünkü geleceğimizin inşası gençliğimizin elinden geçiyor.'' dedi

ÜLKEMİZDE BELLİ BAŞLI ENGELLERİ YIKTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, ''Halkımız bu çalışmalarda rol almak istiyor. Çünkü geleceğimizin inşası gençliğimizin elinden geçiyor. Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Önder, TÜRGEV, Türkiye Gençlik Vakfı gibi vakıflarımız bu yolda artık çok daha güçlü adımlar atmanın gayreti içerisinde. Artık ülkemizde belli başlı engelleri yıktığımızı düşünüyorum. Özgürlükler alanında ciddi adımlar atıldığını düşünüyorum. Türkiye'nin yeniden bir özgüven inşasına geçtiği bu yıllarda halkımızın da daha rahat bu çalışmalara omuz verdiğini görüyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, ''Türkiye'nin özgüven inşası gerçekten nesillerimizin kurtarılmasından, nesillerimizin daha büyük açılımlarla hem ülkesini, ülkesinin ötesinde bölgesini, bölgesinin ötesinde dünyayı düşünecek vizyonla yetişmesine bağlı. Bu yüzden bu vakıflarımız yurtlarıyla, okullarıyla, burs imkânlarıyla, yurt içi ve yurt dışı burslarıyla çok büyük işler yapmaya başladılar. Ensar Vakfımız TÜRGEV ile beraber New York'ta bir vakıf kurduk. Bu vakfımız olarak orada Amerika Birleşik Devleti'ne yüksek lisans ve doktora eğitimine gelen öğrencilerimizi orada destekleyecek. Bundan sonra sırada Avrupa var, Amerika'nın farklı bölgeleri var. Çünkü artık sınırlarını aşan bir Türkiye'nin ihtiyaçları bunlar'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, ''Bizim yerel olmamız lazım. Ensar Vakfı gibi, Önder gibi, İlim Yayma Cemiyeti gibi çok değerli varlıklarımız, bizim yetiştirdiğimiz bizim gibi insanların mutlaka desteklenmesi, büyütülmesi lazım. Aksi taktirde karşılaşılabilecek olan problemler sadece adam gibi bir adam, bir liderin gelmesiyle gelir ve sonra yine söner. O liderin etrafında, o izzete kaldıran insanların etrafında yepyeni nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlayacak kurumlarımızı güçlendirmemiz lazım'' dedi.

Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e desteklerinden ötürü gecenin anısına tablo hediye etti.

Protokol konuşmaları sonrası Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e desteklerinden ötürü gecenin anısına tablo hediye etti.

Gece Ensar Vakfı'nın Üsküdar Şubesi'nin açılış kurdelasının kesilmesiyle sona erdi.

Gece Ensar Vakfı'nın Üsküdar Şubesi'nin açılış kurdelasının kesilmesiyle sona erdi.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :