Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Marmaray, Üsküdar'ı değiştirecek...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Marmaray Projesi ile birlikte Üsküdar'ın çehresinin değişeceğini söyledi....

Üsküdar Rizeliler Bayramlaştı

Üsküdar Rizeliler Derneği 2. Geleneksel Bayramlaşma Töreni Üsküdar'daki Dernek Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleşt...

Diyanet Vakfı Üsküdar'da üniversite kurdu...

Türkiye Diyanet Vakfı, "İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi"ni kurdu....

Üsküdar Milli Eğitim'e yeni Müdür atandı

Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül'ün yerine Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden İlyas Tekin atandı....

Çamlıca Camii'ni yapacak firma belli oldu...

Çamlıca'yı 2 ortak 3 yılda bitirecek...

Geleneksel Aşure dağıtımı yarın yapılacak...

Üsküdar Belediyesi, aşure geleneğini yaşatmak adına bu sene de binlerce Üsküdarlı'ya aşure dağıtımı yapacak....

Uçurtma zamanı geldi...

Bahar yüzünü gösterdi, uçurtmaların gökyüzünü süsleme zamanı da geldi....

Polis'ten ''Okulda güvenli ortam projesi''...

Polis İstanbul'daki okullarda çocukların güvenliği için yeni bir proje başlattı....

Çamlıca Tepesi yakında böyle olacak

Çamlıca Tepesi'ndeki radyo ve televizyon vericilerinden kaynaklanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve bunların tek...

Başbakan Erdoğan'a hemşehri ziyareti

Üsküdar Rizeliler Eğitim ve Kültür Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bul...
 

İbrahim Ekşi, ''Hep Birlikte Yeni Türkiye''

İbrahim Ekşi, ''Hep Birlikte Yeni Türkiye''
Türkiye, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nin çekim alanına girerken, büyük bir başvurunun yaşandığı AK Parti'de aday adayları vizyon ve projeleriyle kendilerinden bahsettirmeye başladı. AK Parti İstanbul 1. Bölge Aday Adayı İbrahim Ekşi, 40 yıllık tecrübesini AK Parti'nin 2023 hedefi için kullanacağını belirterek, aday adaylığı ve bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği konusunda açıklamalarda bulundu.
Tarih : 28 Şubat 2015, 20:41
Kategori : Seçim 2015
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İBRAHİM BEY ÖNCELİKLE BİZE KISACA KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

1960 yılında Rize'nin İkizdere İlçesi'nde doğdum. Okul ve iş hayatını birlikte yürüterek, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldum. 1958 yılında babam Hakkı Ekşi tarafından kurulan inşaat firmasını büyüterek 1984 yılında ailece Hektaş A.Ş.'ye dönüştürdük. Bu tarihten itibaren Hektaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptım. 1999 yılında firmanın yönetim kurulu başkanlığına seçildim. Ayrıca 2007 yılında ailece kurduğumuz ve 2010 yılında halka arz edilen İdealist GYO A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktayım.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Aday Adayı İbrahim Ekşi, 40 yıllık tecrübesini AK Parti'nin 2023 hedefi için kullanacağını belirterek, aday adaylığı ve bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Görev aldığım Sivil Toplum Kuruluşları arasında; RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Geliştirme Vakfı Kurucu Üyesi, DEİK Türk ? Kuveyt İş Konseyi Başkanı, DEİK Türk ? Suudi Arabistan İş Konseyleri Başkan Yardımcılığı, DEİK Türk ? Yemen İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, DEİK Türk ? Bahreyn İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, DTİK ( Dünya Türk İş Konseyi ) Üyesi, TURKUVID ( Türk ? Kuveyt İş Çevreleri Derneği ) Kurucu Başkanı, DÜNYEV ( Dünya Yetimler Vakfı ) Genel Başkan Yrd., Ekonomik İşler Başkanı, GYODER ( Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ) Üyesi,  ULI ( Urban Land Institue ) İcra Kurulu Üyesi, RİDEF ( Rize Dernekler Federasyonu ) Üyesi, EKŞİOĞLU VAKFI Meclis Başkan Yardımcılığı, HAKKI EKŞİ Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Başkan Vekili,-HAKKI EKŞİ CAMİİ Yaptırma ve Yaşatma Eğitim Kul Derneği Başkanı, ADIM GRUBU Başkanlığı bulunmaktadır. Evliyim, dört çocuk babasıyım.

NEDEN ADAY ADAYI OLDUNUZ VE SÜRECE NASIL KARAR VERDİNİZ?

Çalışma hayatına çocuk yaşta başladım. Yaz aylarında babamın yanında şantiyelerde bulundum. Yaklaşık 40 yıldır inşaat sektörünün her kademesinde çalıştım. Çocukluğumdan beri idealist biriyim ve ideallerim uğruna kendimi yetiştirdim. Dolayısıyla Edirne'den Kars'a kadar yüzlerce projeyi hayata geçirdim. İnşaat, gayrimenkul, enerji ve eğitim başta olmak üzere çok sayıda projeyi tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduk. Son olarak İdealist Kent Projesi'ni yaptık. Çocukların yürüyerek okula gidebileceği, ideal eğitim, ideal ulaşım ve ideal çevrenin daha doğrusu İstanbul'da ideal olan her şeyi içinde bulunduran bir proje olan İdealist Kent projesini tamamladık. Bunun sonucunda da Hektaş A.Ş., 2006 yılında yılın inşaat firması seçildi. Ayrıca İdealist Kent Projesi, 2007 yılında ?'Yılın Konut Projesi Ödülünü'' kazandı. Kişi başına yaklaşık 16 metrekare yeşil alanın düştüğü çevreci bir projeydi. Tüm bu edindiğim tecrübeleri artık ülkem adına kullanmak istiyorum. Şu an aday olduğum İstanbul'dan başlayarak ideal şehirler yapmak istiyoruz. Bunun için özellikle kentsel dönüşüm konusundaki tecrübelerimi Meclis'te dile getirerek bu projelere yön vermek amacıyla böyle bir yola çıktım. Yaklaşık 40 yıldır elde ettiğim birikim ve tecrübelerimi artık ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için kullanmak istiyorum.

İbrahim Ekşi, ''Hep Birlikte Yeni Türkiye''

ADAY OLDUĞUNUZ İL İÇİN PLANLADIĞINIZ PROJELER VE HİZMETLER NELER OLACAKTIR?

Yaşadığımız şehir İstanbul deprem kuşağında olan riskli bir bölge. 40 yıldır inşaat sektöründeyim. İnşaat sektörü 280 alt sektörü beslediği için iş potansiyeli çok yüksek. Riskli yapıların artık İstanbul'da kalmaması için uğraşacağım. İstanbul'da herkes hayalindeki ideal yaşama kavuşacak. Depreme dayanıklı yapılar ile can kaybının yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız.

SİZİ DİĞER ADAYLARDAN FARKLI KILAN NE OLACAK?

Ülkeme ve doğduğum topraklara vefa borcunu ödemek gayesi ile çeyrek asrı aşkın süredir sivil toplum örgütlerinde görev yapıyorum. Yaşadığım çevreye, ülkemin sıkıntılarına, sorunlarına duyarlı olmaya çalıştım. Bunun neticesinde çok başarılı işlere imza attık. Türk şirketlerinin Küresel Pazar Entegrasyonu için çalışmalarını etkin bir kamu-özel sektör işbirliği ile sürdüren DEİK'e (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) bağlı Körfez İş Konseyleri'nde başkan ve başkan yardımcılıkları görevlerinde yer aldım. Körfez ülkeleri ve ülkemiz arasında işbirliğinin geliştirilmesi için sürekli toplantılar yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde Bakanlarımız ile birlikte ülkemiz adına Körfez ülkelerine yaptıkları iş forumları ve gezilerde TÜRK-KUVEYT İş Konseyi Başkanı olarak aktif görev aldım. Bu çalışmalar sevindirici sonuçlar doğurdu ve bu ülkeler ile ticaret hacmimizde 4-5 kat artış sağlandı.

Amacım bugüne kadar edindiğim bu tecrübeleri ülkem adına Türkiye'nin ideal bir ülke olması için, içinde bulunduğum inşaat sektöründe bana görev verilirse ülkem adına tecrübemi kullanmak istiyorum.

Aynı zamanda yurtdışında da yaptığım görevlerde, körfezde fonların ülkemize daha çok gelmesini ve eğitim, sağlık alanlarında körfezdeki vatandaşların gelmesi için bugüne kadar uğraştım, bugünden sonra da devam edeceğim. Sayın Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Bahreyn ve Kuveyt'te yaptığımız toplantı ve fuarlarda Türkiye'nin turizm, eğitim, sanayi ve daha birçok konuda yurt dışında tanıtılması için uğraştık. Bu çalışmaların neticesini önümüzdeki yıllarda inşallah göreceğiz.

ibrahim eksi istanbul 1. bölge milletvekili aday adayı

BAŞKA SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

İçinde bulunduğum sektörle ilgili kendi adıma düşen 2023 hedefini tutturmak için çalışmalara ben de katkı vermek istiyorum. Özellikle ülkemizin acil Anayasa'ya ihtiyacı var. Başkanlık sistemi için Meclis'te AK Parti olarak 400 milletvekili kazanmak istiyoruz. Bunun için gece gündüz çalışacağız.

Ayrıca Dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bugüne kadar bizim çocukluğumuzdan beri düşündüğümüz hayallerimizi gerçekleştirdi. Kalan hayallerimiz var ve bunları gerçekleştirmek için ben de katkıda bulunmak istiyorum. Sayın Devlet Büyüklerimizin izni ile yaklaşık 35 yıldır ikametimin bulunduğu İstanbul Anadolu Yakası 1. Bölgeden, milletvekili olarak hizmet etmek için bu kutlu yola çıktım. Özel sektördeki görevlerimi bırakacağım. Söylediğini yapan biriyim. Sevgili Peygamberimizin ''insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır'' hadisi şerifini kendi hayatıma düstur edindiğim için, vatandaşlarımıza verdiğim her sözü yerine getireceğim.

https://www.facebook.com/ibrahimeksicom

http://www.ibrahimeksi.com.tr

https://instagram.com/ibrahimeksicom

https://twitter.com/ibrahimeksicom


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :