Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Boğaz'da 21. mucize

64 metre yüksekliğindeki Boğaz Köprüsü 'nden atlayan Okan Akdağ mucize eseri yaralı olarak kurtuldu ...

'Demir kesme makaslı' hırsızlar işbaşında...

Üsküdar'da demir kesme makaslarıyla market soyan 2 kişi, kameralar tarafından görüntülendi....

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ziyaretçi...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kendisini kutlamak için heyetler halinde gelen konuklarını makamında ağırlıyor....

Mustafa Kara : ''Başkan deniz seyretmesin''...

Sahil halka kaldı, TCDD '5 milyar dolarlık proje değer yitirdi' itirazı yaptı...

Lüks motosikletle tur hastanede bitti

Üsküdar'da, plakasını bile almadıkları lüks motosikletiyle gezintiye çıkan iki genç kaza yaptı....

Üsküdar'dan Harem'e 2 kilometrelik iftar sofrası...

Üsküdar Belediyesi tarafından her Ramazan ayında düzenlenen ve gelenekselleşen büyük Üsküdar iftarı bu sene Kadir Gecesi...

Selami Altınok, Üsküdar Belediyesi'ni ziyaret etti...

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Üsküdar Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu....

Üsküdar'da 2009 Nasıl Geçti?

Geride bıraktığımız 2009 yılı içerisinde Üsküdar'da neler oldu? Üsküdar'da bu güne kadar yapılmayanı yaptık ve sizler iç...

23 Nisan Engel Tanımıyor...

Üsküdar belediyesi 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında engelli vatandaşlarıda unutmadı....

Üsküdar'da tüm etkinlikler iptal edildi

Üsküdar Belediyesi Manisa Soma'daki maden faciasının ardından ilçede bulunan tüm kültür merkezlerindeki etkinlikleri ipt...
 

Başkan Türkmen, Mehmet Akif Ersoy'da ''Kentsel Dönüşümü'' anlattı

Başkan Türkmen, Mehmet Akif Ersoy'da ''Kentsel Dönüşümü'' anlattı
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek imar mevzuatı dönüşümü ile ilgili İBB Meclisi'nden çıkan yasa hakkında bilgi verdi.
Tarih : 21 Mayıs 2015, 12:24
Kategori : Güncel Olaylar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin imar planı değişikliği teklifinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Esat Kalay da eşlik etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek imar mevzuatı dönüşümü ile ilgili İBB Meclisi'nden çıkan yasa hakkında bilgi verdi.

İMAR SORUNUNU HALLETMİŞ OLUYORUZ

Üsküdar'da kentsel dönüşümün Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nden başlayacağını ve imar sorununun yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağı müjdesini çok önceden veren Başkan Hilmi Türkmen, CHP ile MHP'nin muhalefetlerine rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında çıkan Üsküdar-Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatı teklifinin kabul edilmesi konusunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Türkmen, seçim öncesi de ziyaret ederek bazı sözler verdiklerini hatırlatarak, ''Verdiğimiz o sözlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu bölgemizin imar sorununu bu sene bitmeden halletmiş olacağız. Yerinde dönüşüm mantığıyla hiçbir kimseyi yerinden rahatsız etmeden çok güzel mahalle ve evlerde oturacaksınız'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, Mehmet Akif Ersoy'da ''Kentsel Dönüşümü'' anlattı

Başkanı Hilmi Türkmen, Boğaz'daki yapı yoğunluğunu artırmadan estetiği bozmayan güzel binalar yapacaklarını belirterek ''Üsküdar'da kentsel dönüşümün ilk kazması bu kararla vurulmuş oldu'' dedi.

Vatandaşların kendileriyle görüşmeden önce kimseyle görüşüp anlaşma yapmama konusunda uyaran Başkan Hilmi Türkmen, ''Görüşme yaptıktan sonra ister TOKİ'ye verirsiniz ister müteahhite verirsiniz isterseniz kendiniz yaparsınız'' diye konuştu.

Başkan Türkmen konuşmasından sonra vatandaşlardan gelen sorulara yanıtlar verdi. Yoğun katılımın yaşandığı buluşmada mahalleliler Başkan Türkmen'le fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :