Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da 2 gün elektrik kesintileri yapılacak...

Üsküdar'da yarın ve 28 Haziran'da bazı semtlere elektrik verilemeyecek....

Üsküdar Altunizade'ye yeni cami

Karar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi....

GDO'lu gıda paneli Üsküdar'da yapıldı

İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Kavak, ''Bugün sizin geliştirdiğiniz tohumu sizden sonra çocuklarınıza da miras bırakacak...

Üsküdar'da icradan satılık bina!

Üsküdar'da icradan satılık bina! 2 milyon 800 bin TL'ye!...

Üsküdar Belediyesi mağdur etmedi...

Vatandaşların şiddetli kış koşulları altında evlerinden işlerine, işlerinden de evlerine gidebilmeleri ve sosyal yaşam k...

Tahta Arabalarla Nostalji: Rally Üsküdar

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar yine bir ilke sahne olacak....

Üsküdar Meydan Projesi nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Üsküdar Meydan Projesi'nde yayalaştırma çalışması yapılacak....

Üsküdar Altunizade'de araç yangını

Üsküdar Altunizade Bağaziçi Köprüsü Girişi Edirne istikametine seyir halindeki 34 MET 36 plakalı araçta yangın meydana g...

Üsküdar'da Mavi Marmara sergisi

Üsküdar'da Mavi Marmara sergisi, 31 Mayıs sabahı Akdeniz'in uluslararası sularında saldırıya uğrayan Mavi Marmara İstanb...

Üsküdar'da Bayram keyfi bir başka olur.

Üsküdar Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma törenini bayramın ikinci günü Salacak'da gerçekleştirdi....
 

Üsküdar’da sahur oldu

Üsküdar’da sahur oldu
''Şehr-i Ramazan'' Üsküdar'da bütün coşkusuyla yaşanmaya devam ederken, Cuma ve Cumartesi geceleri Şemsipaşa Meydanı'nda kurulan gönül sofralarında çoluk çocuk binlerce Üsküdarlı sahurda buluşuyor.
Tarih : 29 Haziran 2015, 16:50
Kategori : Yaşam
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen sahur programına Başkan Hilmi Türkmen'in yanı sıra Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler ve binlerce Üsküdarlı katıldı. Başkan Türkmen konuşmasında ''Üsküdar'da sabah oldu'' sözüne atıfta bulunarak ''Üsküdar'da sahur oldu'' diyerek sofraları boş bırakmadıkları için konuklara teşekkürlerini iletti.

Başkan Türkmen sahur alanında sofraları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet ederken kimisinin çayını kendi elleriyle doldurdu.

Başkan Türkmen sahur alanında sofraları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet ederken kimisinin çayını kendi elleriyle doldurdu. Özellikle çocuklar ve gençlerle yakından ilgilenen Başkan Hilmi Türkmen onlarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

RAMAZAN'IN SUNDUĞU FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRELİM

Ramazan ayı geldiği zaman cennet kapılarının açıldığını hatırlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Bilindiği gibi Ramazan'ın başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden  kurtuluştur. İşte bu mübarek ayın sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için sahurlar olsun, iftarlar olsun, teravihler olsun hiç aksatmadan görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Koşarak gelip bu sahur sofralarını şenlendirdiğiniz gibi Allah sizin de hanelerini ve sofralarınızı şenlendirsin. Bu güzel Üsküdar sabahında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Hilmi Türkmen, ''Üsküdar'da Ramazan bir başka yaşanıyor''

Başkan Türkmen, Ramazan'ın her anıyla değerlendirilmesi gereken kutlu bir ay olduğunu söyleyerek, ''Ne güzel bir ülkemiz ne güzel bir İstanbul'umuz ve ne güzel bir Üsküdar'ımız var. İşte bu güzel ilçede Ramazan'ı yaşamak ayrı bir güzellik ayrı bir zenginlik. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Sadece Üsküdar'dan değil diğer ilçelerden gelen dostlarımız var. Hatta yabancı ülkelerden gelen ziyaretçilerimiz var. Dillere destan olmuş söz var ya hani 'Üsküdar'da sabah oldu' diye. Bizde buradan diyoruz ki 'Üsküdar'da sahur oldu' hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sahurunuz kabul olsun'' diyerek sözlerini noktaladı.

ÜSKÜDAR'DA RAMAZAN BİR BAŞKA YAŞANIYOR

Başkan Türkmen'den sonra kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler, Kabe toprağı Üsküdar'da Ramazan'ı yaşamanın çok güzel olduğunu belirterek, ''Böylesine güzel sahur programları yaptıkları için Başkan Hilmi Türkmen ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Üsküdar'da Ramazan bir başka yaşanıyor. Günde 30 binin üzerinde vatandaşımıza iftarlık ikramlarında bulunuyor. Bu huzur ve güven ortamını korumak adına hepimize görevler düşüyor. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmenin ne kadar önemli olduğunu görmek için ülkemizin çevresinde yaşanılanlara bakmak yeterli diye düşünüyorum'' dedi.

İlahiler eşliğinde başlayan, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program, sahur yemeği ile beraber dualar eşliğinde sona erdi.

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :