Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm Başladı

Depreme hazırlık için önerilen yerinde dönüşüm modelinin ilk uygulaması Acıbadem Mahallesi'nde başladı....

Üsküdar'da trafik Kazası

Üsküdar'da meydana gelen trafik kazasında, ters yola giren araç, karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı....

Avrupa Konseyi'nden Üsküdar'a Roman ziyareti...

Avrupa Birliği Konseyi bünyesinde oluşturulan ve 47 üye ülkeden temsilcinin bulunduğu ''Avrupa Konseyi Roman Konularında...

Üsküdar'ın HSYK adayı Polat'ın belalısı çıktı...

HSYK'ya aday olan ve 2 şüpheliyi internet üzerinden takip edip yakalatan o savcı, Kurtlar Vadisi'nden Polat ve Memati'ye...

Kuzguncuk Bostanı, Üsküdar Belediyesi'ne kiralandı...

8 bin liradan ihaleye çıkan Kuzguncuk bostanı, 21 bin liraya Üsküdar Belediyesi'ne kiralandı....

Üsküdar'da olaylı yıkım

Üsküdar'da 3 katlı binanın çatı katının yıkımı sırasında olaylar çıktı....

Kent Konseyi´nin 2. Genel Kurulu yapıldı....

Üsküdar Kent Konseyi'nin 2. Genel Kurulu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapı...

Lise öğrencisi okulunun 3. katından düştü....

Üsküdar Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi'nde okuyan bir kız öğrenci, 3. kattan beton zemine düştü....

Çamlıca'ya 6 minareli Sultanahmet!

İstanbul'un yeni sembollerinden biri olmaya aday Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek caminin projesi açıklandı....

Çocuk Meclisi Toplandı

Üsküdar Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi ilk toplantısını 9 Mart Pazar günü Üsküdar Belediyesi Meclis Salonu'nda ya...
 

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
TÜİK Haziran ayı TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı. Haziran ayında TÜFE yüzde 0,31, ÜFE yüzde 0,06 arttı. TÜİK'in açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla memur ve emeklilerin Temmuz zammı da belirlendi.
Tarih : 03 Temmuz 2015, 16:06
Kategori : Ekonomi
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Memur ve emeklilerin merakla beklediği haziran ayı enflasyon oranları açıklandı. TÜİK'in yaptığı açıklamaya göre; TÜFE haziran ayında yüzde 0.51 arttı. Haziran sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 7.20 ve tüketici fiyatlarında on iki aylık ortalamalara göre artış da yüzde 8.28 olarak gerçekleşti.

MEMUR VE EMEKLİLERİN TEMMUZ ZAMLARI

Emekli ve memurların Temmuz zamları yüzde 4.76 olarak belirlendi. Milyonlarca Bağ-Kur ve SSK emeklisi Temmuz'da, yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak.

MAAŞI 1100 LİRANIN ALTINDA OLAN EMEKLİLER SEYYANEN ZAMDAN YARARLANACAK

Maaşı bin 100 liranın altında olan emekliler, ayrıca seyyanen zamdan yararlanacak. Enflasyon farkının ardından maaşı bin lira ve altında kalan emekliler, 100 lira daha seyyanen zam alacakken, bin lira ile bin 100 lira arasındakilere ise maaşları bin 100 liraya tamamlanacak şekilde seyyanen artış yapılacak.

BAĞ-KUR EMEKLİSİNİN MAAŞI DA 750 LİRAYA YÜKSELECEK

Bu zamlarla Haziran ayında 795 lira alan işçi emeklisinin maaşı Temmuz ayında 938 liraya, 835 lira alan en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı 979 liraya ve 617 lira alan Tarım Bağ-Kur'lusunun maaşı da 750 liraya yükselecek.

TÜİK Haziran ayı TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı. Haziran ayında TÜFE yüzde 0,31, ÜFE yüzde 0,06 arttı.

Aylık en yüksek artış yüzde 1,72 ile eğitim grubunda gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Haziran ayında endekste yer alan gruplardan sağlıkta yüzde 0,98, lokanta ve otellerde yüzde 0,92, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,70, ulaştırmada yüzde 0,50 artış gerçekleşti.

EN FAZLA ARTIŞ GİYİM VE AYAKKABI

Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 1,25 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Haziran ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 0,06 ile alkollü içecekler ve tütün oldu. Yıllık en fazla artış yüzde 13,22 ile lokanta ve oteller grubunda oldu.

ARTIŞIN YÜKSEK OLDUĞU ANA HARCAMA GRUPLARI

TÜFE'de, bir önceki yılın aynı ayına göre gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 12,47), ulaştırma (yüzde 12,01), sağlık (yüzde 9,48), eğitim (yüzde 9,28) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

YURT İÇİ ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ AYLIK YÜZDE 0,06 ARTTI

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,12, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,75 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,03 artış gösterdi.

ELEKTRİK VE GAZ SEKTÖRÜNDE YÜZDE 0,68 DÜŞÜŞ

Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,08 düşüş, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,13 artış, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,68 düşüş ve su sektöründe yüzde 0,05 artış olarak gerçekleşti.

EN YÜKSEK ARTIŞ SERMAYE MALINDA GERÇEKLEŞTİ

Ana sanayi gruplarında en yüksek artış sermaye malında gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2014 yılı Haziran ayında en yüksek aylık artış sermaye mallarında, en yüksek yıllık artış ise dayanıksız tüketim mallarında gerçekleşti.

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :