Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Vali Mutlu, Anadolu Basını ile buluştu

Yerel Medya Buluşmaları'na devam eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Anadolu Basını ile Çamlıca Yörük Çadırı'nda bi...

Polis Teşkilatı'nın 168. yılı Çengelköy'de kutland...

AK Parti Çengelköy Mahallesi Teşkilatı Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümünü Çengelköy Polis Merkezi'ni ziyaret ...

Fasl-ı Ramazan Sokakları Şenlendirdi

Türkiye'de ''Ramazan Çadırı'' geleneğini ilk olarak başlatan Üsküdar Belediyesi onbir ayın sultanı Ramazan'ı dolu dolu y...

Trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Üsküdar D-100 Karayolu üzerinde sabaha karşı kaza meydana geldi. Taksi içinde bulunan 2 arkadaştan biri olay......

Boğaz'ın Yeni Başkanı Üsküdar'da belirlendi...

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı Üsküdar Belediyesi'nde yapılan toplantı ile belirlendi....

Bulgurlu Semt Konağı'nın temeli atılıyor

Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde Üsküdar'da birçok yatırıma imza atan Üsküdar Belediyesi, 2011 yılında da yeni projeleri günd...

En İyi 10 Proje Belli Oldu...

Üsküdar'ın 100'ü Değişiyor Proje Yarışması'nda En İyi 10 Proje Belli Oldu... ...

Tahta Arabalarla Nostalji: Rally Üsküdar

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar yine bir ilke sahne olacak....

'ATA' Üsküdar'da törenle anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 72. yılında Üsküdar'da törenlerle anıldı......

Marmaray Asrın Projesi, Çamlıca Camii ise mührüdür...

SKYTÜRK 360 TV'de canlı yayınlanan ve Yeliz Güler'in sunduğu Yerel Gündem programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hi...
 

Anadolu Üsküdar maçına taraftar yasağı

Anadolu Üsküdar maçına taraftar yasağı
Üsküdar'ın profesyonel ligdeki 2 temsilcisinden biri olan geçtiğimiz sezonu 3. lig'de şampiyon olarak tamamlayana Anadolu Üsküdar 1908 ile Sarıyerspor arasında Üsküdar'da oynanacak sezonun ilk maçına Sarıyer taraftarı alınmayacak.
Tarih : 02 Eylül 2015, 23:23
Kategori : Spor
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle;

Anadolu Üsküdar Kulübünün Şampiyon olarak 2. lig'e yükseldiği ve ligin ilk haftasında karşı karşıya geleceği Sarıyer maçı için, Emniyet Müdürlüğü Spor Büro ve İlçe Emniyetinin ortak kararı ile karşılaşmaya sadece ev sahibi Üsküdar Taraftarı alınacağı ve Sarıyer taraftarının alınmayacağı bildirildi. Kararın 8.maddesinde de göreceğiniz gibi 26.08.2015 tarihinde Sarıyer Spor Kulübünün Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğüne vermiş olduğu dilekçesi ile müsabakanın oynanacağı stadda tribün, soyunma odaları ve çevre güvenliğinin yetersiz olduğu gerekçesi ile maça deplasman taraftarı olmaması talebi doğrultusunda, Üsküdar Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünden Sunulup, Ev Sahibi Takım Tarafından da Uygun Görüldü..Müsabakayı Sadece Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü Taraftarları Alınacaktır..

Emniyetten kulübümüze yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı: Geçtiğimiz yıllardan aralarında husumet olan iki kulübün ligin ilk haftasında karşı karşıya gelecek olması neticesinde ve Şampiyon olarak bir üst lige yükselen Anadolu Üsküdar taraftarının maça büyük ilgi gösterecek olmasından dolayı Beylerbeyi 75. Yıl Stadı çevresinde Üsküdar taraftarının yoğunluğunun çok olmasından ötürü, gerek maç öncesi gerek maç sonrası oluşacak olaylara yeterli sayıda emniyet mensubu ve çevik kuvvetin dahil olamayacağından dolayı maça rakip takım seyircisi alınmayacaktır.

Peki: Anadolu Üsküdar 1908 - Sarıyer Spor arasında geçmiş husumetler arasında emniyet kayıtlarına geçen olaylarda ne olmuştu?

İlk olarak 22 Şubat 2004 tarihinde yine Beylerbeyi stadında karşı karşıya gelen iki takım arasında maç öncesi Beylerbeyi sahiline tekne ile yanaşan 200 kadar Sarıyer taraftarı, maç başlamasına 10 dakika kalırken sahilde 20 kadar Üsküdar taraftarının kesici aletler ile üzerlerine yürüyerek kışkırtmışlardı. Aynı müsabakada tribüne giren Sarıyer taraftarı Üsküdar taraftarının maçı terk ederek Beylerbeyi Stadı arazisinden maçın 40.dakikasında Sarıyer Spor taraftarına kaldırım taşları ile karşılık vermesi neticesinde oynanan maça ara verildi, Tribünlerde kaçışan taraftarlar Üsküdar tarafına geçmeye çalıştı, bu esnada başına kaldırım taşı isabet eden bir Polis Memurumuz ( Üzeyir Şenaral) malesef ağır yaralanarak bitkisel hayata girmişti. Aynı müsabakada Üsküdar Taraftarları arasından kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından da olayların yatışması için havaya ateş açılmıştı. Müsabaka tatil edilerek Sarıyer taraftarı geniş güvenlik önlemleri altında staddan çıkarılmıştı. Müsabakaya gelenler arasında 40'a yakın Sarıyer taraftarı ifadeleri alınarak adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme 4 Sene Sürdü.

Peki Ya Sonra?

Ardından bir sonraki deplasman maçına gitmek için Üsküdar'dan tekne ile yola çıkan 86 kişilik Üsküdar taraftarı, Sarıyer iskelesinde Çevik Kuvvet eşliğinde stada götürüldü, Stada giderken herhangi bir sorun ile karşılaşmayan Anadolu Üsküdar 1908 Taraftarları maç çıkışında Sarıyer Belediyesinin halk otobüsü ile sahile giderken otobüsün camına isabet eden bir taş neticesinde tüm camları kırarak Sarıyer sokaklarına dağıldılar, Sarıyer sokaklarında esnafla da tartışma yaşayan taraftarların tamamı göz altına alınarak geceyi Sarıyer emniyetinde geçirdi. İfadeleri alınarak serbest bırakılan taraftarların tamamı Ağır Ceza Mahkemesinde Yargılandı, 8 Sene Süren Mahkeme 2011 - 2012 tarihinde sona erdi.

9 Sene sonra aynı ligde karşılaşacak bu iki takıma Deplasman Yasağı geldi. Pazar günü oynanacak olan karşılaşmaya sadece ev sahibi takım taraftarı Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü taraftarları alınacak ve Sarıyer taraftarı bu karşılaşmaya giremeyecek.

Kararın 8.maddesinde de göreceğiniz gibi 26.08.2015 tarihinde Sarıyer Spor Kulübünün Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğüne vermiş olduğu dilekçesi ile müsabakanın oynanacağı stadda tribün, soyunma odaları ve çevre güvenliğinin yetersiz olduğu gerekçesi ile maça deplasman taraftarı olmaması talebi doğrultusunda, Üsküdar Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünden Sunulup, Ev Sahibi Takım Tarafından da Uygun Görüldü.. Müsabakayı Sadece Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü Taraftarları Alınacaktır..

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :