Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

''Eleştiri ve Muhalefet insanları diri tutar''...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi....

Üsküdar'ın filosu Üsküdarlıların Hizmetinde!...

Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar halkının sosyal ve kültürel etkinlikler ve hasta nakil ihtiyaçlarında kullanılmak ...

Üsküdar Belediyesi'nin yeni hizmet binası coşkuyla...

Fethi gören şehir Üsküdar'a yakışan yeni hizmet binasının açılış töreni gerçekleşti....

Servis otobüsü devrilen ağacın altında kaldı...

Üsküdar'da, 25 öğrenci taşıyan servis otobüsünün üzerine çınar ağacı devrildi....

Asrın mührü Çamlıca Camii'nin yüzde 65'i tamamland...

Çamlıca Camii'nde aralıksız devam eden çalışmalar neticesinde projede yüzde 65'lik noktaya gelindi. Cami için taş kaplam...

Üsküdar'a 3 yeni otobüs hattı

Üsküdar'ın en yoğun nüfusunun yaşadığı Çengelköy ve çevresindeki vatandaşların en önemli istekleri arasında yer alan yen...

Ramazan Coşkusu Bağlarbaşı'nda...

Üsküdar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Şenlikleri'ni Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirecek...

Arsasını başkaları işgal etti, kendisi kirada...

Salim Kıyım isimli vatandaşnz 33 yıl önce Üsküdar'da satın aldığı arsaya başka şahıslar tarafından bina yapıldı....

Üsküdar'da Ramazan bambaşka

Ramazan çadırlarının öncüsü Üsküdar Belediyesi, bu yılda birbirinden değişik etkinliklerle Üsküdarlılara farklı bir Rama...

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet binası 2015 yılında...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, inşaatı devam eden Üsküdar Çavuşdere Kongre Merkezi ve Belediye Hizmet Binası'nd...
 

Başkan Türkmen öğrenci velileriyle biraraya geldi

Başkan Türkmen öğrenci velileriyle biraraya geldi
Üsküdar Belediyesi sınava hazırlanan öğrencilerin velilerini sabah kahvaltısında bir araya getirerek, sınav stresinden çocuklarını uzaklaştırmaları için velilere eğitim verdi.
Tarih : 06 Ekim 2015, 09:46
Kategori : Eğitim
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2015-2016 Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için çalışmalarını sürdüren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hafta sonu önce Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerimizin velileriyle sonrasında da üniversiteye hazırlık kurslarına devam eden öğrencilerin velileriyle sohbetli kahvaltıda bir araya geldi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen programda öğretmenler tarafından öğrenci velilerine eğitimler verildi. Velilerin çocuklarıyla ilgilenmesini artırmak amacıyla düzenlenen programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Programda konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Üsküdar bilgi şehri, öğrenci şehri, yaklaşık yüz binin üzerinde öğrencimiz eğitim görüyor. Bu şehir için biz belediye olarak yapmamız gerekenler var. Öğrencilere eğitim konusunda destek olmaması lazım. Bu yüzden geçen yıl başlattığımız eğitim kursları bu yılda daha iyi bir hizmetle devam edecek'' dedi.

Üsküdar Belediyesi sınava hazırlanan öğrencilerin velilerini sabah kahvaltısında bir araya getirerek, sınav stresinden çocuklarını uzaklaştırmaları için velilere eğitim verdi.

''DERSHANEYE PARA VEREN ÖĞRENCİLER ŞİMDİ ÜCRETSİZ EĞİTİM ALIYORLAR''

Dershanelerin kapatılmasına değinen Başkan Türkmen, ''Bizim eğitim gördüğümüz öğrenciler geçen sene sınava girdiler ve başarılı oldular. Eğitim yılının başında olmamıza rağmen bu kurslara yoğun bir katılım oldu. Kaliteli ortamda kaliteli hocalar eşliğinde kurslarımız devam ediyor. Bu sene başarıları yukarıya çıkartmayı hedefliyoruz. Eskiden çocuklarını para vererek dershaneye götüren aileler, çocuklarını ücret ödemeden bizim kurslara gönderiyor ve eğitimlerini takip ediyor'' diye konuştu.

''ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK DAHA FAZLA HİZMET YAPMALIYIZ''

Bildiğiniz üzere belediyelerin görevleri yol, yapmak, park yapmak ve bunun gibi birçok çalışma yaparak vatandaşa hizmet vermek. Bu hizmetler zaten yapılıyor bunların dışında hizmetler vermemiz lazım. Biz yaptığımız çalışmalar kapsamında çocuklarımıza yönelik hizmetlerde adeta sınır tanımamamız lazım. Üniversite öğrencilerinden ilkokul öğrencilerine kadar hizmet vermek zorundayız. Geleceğe hazırlanan çocuklarımızı eğiteceğiz ve biz bunları başarı hanemize yazacağız'' diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen programda öğretmenler tarafından öğrenci velilerine eğitimler verildi.

Belediyenin yapmış olduğu eğitim çalışmalarından memnun olduğunu dile getiren Selma Belgin, ''Çocuğum iki senedir Üsküdar Belediyesi'nin açmış olduğu ücretsiz akademiye kayıtlı ve düzenli bir şekilde eğitim alıyor. Ücretsiz olması bizi cebimiz açısından da mutlu ediyor. Üsküdar Belediyesi'nin eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Üsküdar Belediyesi tarafından açılan ücretsiz kursa çocuğunu kaydettiren Uğur Gökyıldız ise, ''Başkanımızın toplantı da konuşmasını dinledik ve çok yararlı işler yapıyor. Çocuklarımızın eğitimi için belediye kapsamında çok çalışma yapıyorlar. Yaptıkları çalışmalardan dolayı Üsküdar Belediyesi'ne teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :