Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Kudüs, İstanbul'a misafir oluyor...

Üsküdar bugünden itibaren ''İstanbul'dan Kudüs'e Dayanışma Günleri'' etkinliğine ev sahipliği yapacak......

Üsküdar'ın borcu mahkemelik

Üsküdar Belediyesi 'borcunu' açıklamadı, CHP'li avukat Mahmut Tanal tarafından davalık oldu....

Murat Boz, 10 Bin Üsküdarlı Genci Coşturdu...

18-23 Mayıs Gençlik Haftası Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen gençlik festivaliyle coşkuyla kutlandı....

Üsküdar'da bina çöktü

Üsküdar'da tarihi bina kısmen çöktü.Can kaybı yada yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi. ...

Taksi parasını ödeyip köprüden atladı

Ölmek için taksiciye bıçak çekti, ''Sakin ol, hakkını helal et'' dedikten sonra köprüden atladı....

Çamlıca'ya cami projesi gecikiyor

Cami proje ilanında yarışma sonucunun 10 Eylül'de açıklanacağı belirtilmesine rağmen sonucun açıklanması gecikecek....

Üsküdar Ünalan Mahallesi'nde PTT şubesi soyuldu...

Üsküdar Ünalan Mahallesi'nde bulunan PTT şubesi silahlı bir kişi tarafından soyuldu....

Üsküdar'da Kurban Bayramı temizliği yapıldı...

Üsküdar genelinde 26 kurban satış noktasında temizlik ve dezenfekte işlemleri yapıldı....

Üsküdar'a yeni spor salonu!..

2011 yılının Mayıs ayında ihalesi yapılması sonrası 1 yıl içinde tamamlanması öngörülen projeyle Bulgurlu'daki Vecdi Dik...

Mehmet Çakır'ın hastalığı ciddi

Üsküdar eski belediye başkanı Mehmet Çakır'ın hastalığının çok ciddi olduğu belirtildi....
 

Üsküdar Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır

Üsküdar Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Üsküdar Belediyesi, vatandaşların bayramlarını huzur içerisinde geçirmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı.
Tarih : 07 Eylül 2016, 01:05
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediyesi Başkan Danışmanı İlyas Karayel kurban satış noktalarında yapılan son hazırlıkları gözden geçirdi. Beylerbeyi Abdullahağa Caddesi Beybostanı'nda kurban satış alanını ziyaret eden Karayel, bayrama yönelik olarak yapılan çalışmalar ve yeni uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

BOĞAZ'DAN AKAN KANA BETONLU ÇÖZÜM

Bu yıl vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için çalışmalarına ara vermeden devam eden Üsküdar Belediyesi, kurban satış ve kesim tesislerinde yaptığı yeni uygulamalarla dikkat çekiyor. Bu uygulamalar arasında, tesislerde oluşan kötü kokuyu önlemek için ilaçlama aracıyla lavanta ve papatya kokuların kullanılması yer aldı.

Bu bayram kötü kokuları giderici granül taşı kullanılacak. Kurbanlık hayvanların bayram süresince muhafaza edilmesi için kurban satış alanına karantina çadırı kuruldu. Kurban kanlarının akmasıyla her yıl boğazda oluşan görüntünün oluşmaması için de belediye ekipleri beton dökme yöntemi uygulayacak.

KADIN KASAPLARDAN ''REEFF YÖNTEMİ''

Vatandaşların bayramda yaşadığı en büyük problemlerden bir tanesi olan kurbanlıkların yatırılması için yeni bir teknik uygulanacağı belirtildi. ''Reeff Yöntemi'' ismi verilen teknik vatandaşlara uygulamalı olarak gösterilirken, önemli olanın güç değil teknik olduğuna vurgu yapıldı. Kadın kasaplar kurbanlık hayvanı reeff yöntemini kullanarak kısa süreliğine yere yatırdı. Hayvanı kolaylıkla yere yatıran kadınlar, bayramlarda yaşanan olumsuz durumlara dikkat çekti

Öte yandan Kurban Bayramı boyunca Kurban Yakalama Timi de hazır bekletilecek.

''BU SENE BOĞAZ'DA KIRMIZI BİR RENK GÖRMEMEK ADINA İDDİALIYIZ''

Yapılan çalışmalar ve uygulamalar hakkında bilgiler veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN'in Danışmanı İlyas Karayel, ''Gördüğünüz gibi kurban yerlerinin kokusunu daha aza indirmek için granür dediğimiz bir madde var bunu kurban yerlerine saçıyoruz. Sizde hissediyorsunuz eski kokular burada şu anda yok. Bu tamamen doğal bir malzeme, tam materyallerini bilmiyorum ama meyve çekirdeğinden oluştuğunu biliyorum.

Onun dışında Büyükşehir Belediyesi ve belediyemizin çalışmalarıyla öncesinde ve sonrasında ilaçlama yapıyoruz. En önemlisi karasinekle mücadele. Şuan burada karasinek yok. Bu bizim ilaçlamalarımız ve temizlik ekibinin çalışmalarından meydana geliyor.

Üsküdar'ın bu kurban bayramlarında en çok muzdarip olduğu denize akan kan. Her kurban bayramında haberler de görüyoruz, 'Boğazı yine kırmızı kan bürüdü' diye. Bu sene, oto yıkama yerlerine biz kurban kesim izni veriyoruz. Bu sene kanala giden bütün bağlantıları betonlayacağız. Bu sene Boğaz'da kırmızı bir renk görmemek adına iddialıyız. Yani bunu minimuma indireceğiz'' şeklinde konuştu.

Öte yandan, vatandaşlara, kurban satış ve kesim merkezlerinde kafeterya, tuvalet, su, çeşitli sosyal imkanlar ve ücretsiz mobil veri gibi imkanlar sunulacağı açıklandı.

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :