Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Modern Çöp Konteynırları Üsküdar'a Değer Katıyor...

Üsküdar Belediyesi 2009 yılından itibaren başlatmış olduğu çalışmalarla Üsküdar'ın çöp sorununu çözmek için durmadan müc...

Nezih Uzel'in evi müze oluyor!

Gazeteci-yazar Nezih Uzel'in 1950-1965 yılları arasında yaşadığı Üsküdar'daki evi müze oluyor...

Üsküdar'da Gasp

Üsküdar'da İçki Yüklü Bir Kamyonun Sürücüsü, Kimliği Tespit Edilemeyen, Silahlı ve Maskeli 3 Kişi Tarafından Gasp Edildi...

Yarışma 10 Eylül'de sonuçlanacak

Çamlıca Camii projesi için 300 bin TL'lik yarışma düzenlendi....

Ermenilerin mücadelesi sonuç verdi

Tarihi Surp Haç Ermeni Vakfı uzun yıllar süren mücadeleden sonra Ermeni cemaatine resmen teslim ediliyor....

Başbakan Erdoğan Üsküdar'da...

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'nde alt yapı sorunları olan bazı evlere konuk oldu. ...

Buzlanan ara sokaklar kazalara neden oldu...

Üsküdar'da, buzlu yolda mahsur kalan otomobillere itfaiyeden 'sulu' kurtarma operasyonu...

Üsküdar Yüzme Havuzu ve yeraltı otoparkı ihalesi 2...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Yüzme Havuzu ve Zeminaltı Otoparkı İnşaatı yapım işi ihalesini 23 Haziran ...

Üsküdar'da eğlence dolu 23 Nisan!..

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutlayacağımız bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı Üsküda...

Başkan Mustafa Kara'dan Kandil mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı....
 

9. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu başladı

9. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu başladı
15 Temmuz şehit ve gazilerine ithaf edilen ve bu yıl 9.'cusu düzenlenen Uluslararası Üsküdar Sempozyumu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.
Tarih : 13 Kasım 2016, 12:40
Kategori : Kültür/Sanat
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

15 Temmuz şehit ve gazilerine ithaf edilen Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen Uluslararası Üsküdar Sempozyumu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Bakan Nabi Avcı, başta Üsküdar Belediye Başkanı olmak üzere, katkıda bulunanlara teşekkür ederek, sempozyumun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan sempozyumun açılış töreninde konuşan Avcı, Türkiye'de 15, İstanbul'da 22 yıldır yerel yönetimlerde sessiz bir inkılap yaşandığını dile getirerek, ''Yerel yönetimler olağanüstü etkinliklere imza atıyor. Üsküdar da bu konuda başı çekiyor. Kendisine çok yakışan bir performans sergiliyor. Daha bir ay önce sahaflar festivalinin açılışını yaptık.'' dedi.

Nabi Avcı ayrıca, sempozyumun dokuzuncusunun gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Bakan Nabi Avcı, başta Üsküdar Belediye Başkanı olmak üzere, katkıda bulunanlara teşekkür ederek, sempozyumun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

153 bilim insanı katıldığı sempozyumda  konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Bu yıl 153 bilim insanının katılımıyla gerçekleştireceğimiz 9. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu ile şehrimize, kültürümüze, sanatımıza, edebiyatımıza, medeniyetimize, eğitim, siyasi, sosyal ve iktisadi tarihimize bilimsel katkılarımız devam ediyor,'' dedi.

Türkmen, sempozyumu 15 Temmuz şehitleri ile gazilere ithaf ettiklerinin altını çizerek, Üsküdar Dergisi'nin son sayısının 15 Temmuz'a özel bir içerikle hazırlandığını kaydetti.

''GELECEGE, GEÇMİŞTEN UZANAN KÖPRÜLER İNŞA ETMEK İSTİYORUZ''

Başkan Hilmi Türkmen Üsküdar'ın tarihi, sanatı ve mimarisiyle zamana meydan okuduğunu belirterek, ''Ne kadar kıymetli bir diyarın emanetçisiyiz ve nasıl bir mazinin devamcısıyız, bunu her daim sorguluyoruz. Çünkü biz Üsküdar'ımızın asırlardır barındırdığı değerlerin farkındayız. Mazisini emanet gibi koruyor, içinde yaşadığımız anı, güzele ve güzelliğe dair gayretlerimizle tezyin etme çabamızı ibadetten sayıyor ve gelecek zamanlara, geçmişten uzanan köprüler inşa etmek istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Türkmen, sempozyumu 15 Temmuz şehitleri ile gazilere ithaf ettiklerinin altını çizerek, Üsküdar Dergisi'nin son sayısının 15 Temmuz'a özel bir içerikle hazırlandığını kaydetti.

Üsküdar sempozyumları sonucunda 8 yılda on bin sayfayı aşan 16 ciltlik büyük bir külliyatın ortaya çıktığını vurgulayan Türkmen, şöyle devam etti:

''Yerel yönetim ölçeğinde benzerini pek göremediğimiz bir gelenek oluştu. Üsküdar sempozyumları, sempozyumlar arasında bir eşik, bir ölçek, bir örneklik oluşturdu. Bize çok önemli veriler sundu ve rehberlik yaptı. Aslında sadece Üsküdar'a değil tarih, edebiyat, kültür, iktisadi, siyasi ve sosyal hayatımıza dair önemli kaynaklar oluşturdu. Bu sempozyumun muhtevası hocalarımız tarafından büyük bir emekle hazırlandı.'' dedi.

9. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu başladı

Konuşmaların ardından bestekar ve söz yazarı Özhan Eren izleyicilere müzik dinletisi sundu. 9. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu 11-12-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :