Üsküdar Belediyesi tarafından yeniden restorasyonu tamamlanan ve ilçe müftülüğüne tahsis edilen tarihi Cumhuriyet Halk F... | Kredi kartı şifresi yazılı kağıt parçasının da içerisinde bulunduğu cüzdanını düşüren vatandaş, bu hatasını pahalıya öde... | Üsküdar'da Ramazan coşkusu, Şemsipaşa'da kurulan Sahur Meclisi ile sabah ezanına kadar devam etti.... | Kadıköy'de, girdiği iş yerinden, 22 bin TL çaldığı öne sürülen kişi Üsküdar Çengelköy Sultan Murat Mahallesi'ndeki evind... | Birinci derece acil ulaşım yolu ilan edilen ve park yasağı getirilen Üsküdar'daki Hakimiyeti Milliye ve Selman-i Pak cad... | Üsküdar'da İçki Yüklü Bir Kamyonun Sürücüsü, Kimliği Tespit Edilemeyen, Silahlı ve Maskeli 3 Kişi Tarafından Gasp Edildi... | Üsküdar Belediyesi'nce hazırlanan doğal ve kentsel sit alanını koruma amaçlı ''Büyük ve Küçük Çamlıca İmar Planı'' yürür... | Üsküdar Belediye Baskan Yardımcısı (Afyonlu) Ali Rıza Şenbabaoğlu'nunda katılımda bulunduğu Egeliler Birliği Derneği'nin... | İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Yüzme Havuzu ve Zeminaltı Otoparkı İnşaatı yapım işi ihalesini 23 Haziran ... | Üsküdar Salacak Sahili'ndeki Bir Büfenin Yanına Bırakılan İçinde Bomba Süsü Verilmiş Düzenek Bulunan Çanta, Korku ve Pan... |
|
|
ATA-2 'de 'Uygunsuz Oturma Dayağı'
2 yıllık evli çift, oturdukları sitede akşam yürüyüşüne çıktı. Bu sırada bölgenin 'güvenliğinden' sorumlu olan şahıs karı-kocayı 'uygunsuz davranmakla' suçlayıp dayak attı.
|
Tarih : 14 Temmuz 2009, 11:38
|
Kategori : Üsküdar
|
|
İstanbul Üsküdar'da özel bir sitede, güvenlikçi terörü yaşandı. Çengelköy Ata-2 Sitesi'nde oturan Serkan Durul ile eşi Semra Durul akşam yürüyüşü yaptıktan sonra dinlenmek için bir banka oturdu. Bu sırada başı ağrıyan Semra Durul, eşinin dizine uzandı. Ancak kısa süre sonra iki yıllık evli çiftin yanına giden site güvenlikçisi, "Uygunsuz durumdasınız kameralardan gördük" uyarısında bulundu. Serkan Durul, güvenlikçiye "Uygunsuzlukla ne demek istiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.
'Telsiz fırlatıp küfür etti'
Ancak çiftin iddiasına göre adı açıklanmayan güvenlik görevlisi, elindeki telsizi Durul'a fırlattı ve küfür etti. Bu sırada ikili arasında kavga çıktı. Bahçıvan kavgayı ayırmak istese de Durul, tekme ve tokat dayak yedi. Olayın ardından Durul çifti önce site yönetimine ardında da karakola giderek güvenlik görevlisinden şikayetçi oldu. Yaşananların şokunu atlatamayan çift, "Bizi korumakla görevli insanların böyle davranması çok acı" dedi. Ata-2 Sitesi'nin güvenliğini üstlenen şirket yetkilileri ise olayın site sakinlerinin, çiftin uygunsuz vaziyette oturduğuna dair şikayette bulunması üzerine meydana geldiğini ileri sürdü. Çiftin güvenlik görevlisine hakaret ve tahrik edici sözler söylediğini öne süren şirket yetkilisi, "Güvenlik personelimiz haklı dahi olsa işten çıkartıldı" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 'Yetkileri sınırlı'Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent Perut, Üsküdar'da yaşanan olayın adli makamlara intikal ettiğini belirtti. Güvenlik görevlisinin yetkisinin kanunla çizildiğini belirten Perut, "Güvenlikçi görev alanı içersinde kanunsuz olayları tespit etmek ve ilgili birimlere, jandarma, polise haber vermek zorundadır. Bu süre içersinde gözaltına alma ya da tutuklama yetkisi yoktur" dedi. İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın da yaşanan olayın insan hakları ihlali ve özel hayata müdahale olduğunu belirtti.
|