Her yıl olduğu gibi bu senede Üsküdar'da Ramazan düzenlenen birbirinden güzel etkinlikler ve programlarla dolu dolu yaşa... | İstanbul'da baharın müjdecisi erguvanlar ve morsalkımlar, bu yıl daha zengin açtı. Her yıl morsalkım dikimi ve şenlikler... | AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu mahalle danışma meclisleri programları hızla devam ediyor.... | Başbakan Erdoğan, Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'nde alt yapı sorunları olan bazı evlere konuk oldu.
... | Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM ) tarafından Vatan İlköğretim Okulu'nda yaptırılan anasınıfının açılışı yapıldı.... | Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisinin, sosyal ve kültürel hayatının... | Hilmi Türkmen, ''Marmaray en çok Üsküdar esnafını mutlu etti. Yaşanan canlanma çarşı pazara bereket olarak yansıdı'' ded... | Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 72. yılında Üsküdar'da törenlerle anıldı...... | Üsküdar Belediyesi'nin eğitim ve kültür hizmetleri kapsamında faaliyet göstermekte olan 14. Bilgi Evi, 23 Nisan Ulusal E... | Üsküdar Belediye Meclisinin aldığı 54 mahallenin birleştirilerek 36'ya düşürülmesi kararı ilçe gündemine bomba gibi düşt... |
|
|
Fen İşlerine 'Kriz' İşlemiyor!
Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ülke genelinde yaşanan ve tüm dünyayı etkisine alan küresel mali krize karşın Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatları ile yatırım ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
|
Tarih : 01 Eylül 2009, 18:48
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Üsküdarlılardan gelen yoğun taleplerin karşılanması için ellerinden gelen tüm çabayı sürdürdüklerini ifade eden Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı M. Hakan Büker, global krize ve tüm zorluklara rağmen ellerindeki olanakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması yönünde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği artan vatandaş taleplerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaya çalışıldığını ifade eden M. Hakan Büker, yapılan çalışmalarla Üsküdarlıların sağlıklı ve modern çağdaş bir çevrede yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizdi.
01.04.2009-31.07.2009 tarihi arasındaki yeni yönetim döneminde yapılan yol ve çevre düzenleme yatırım faaliyetleri hakkında bilgi veren M. Hakan Büker, 25 mahalle genelindeki cadde ve sokaklarda; 13.144 ton asfalt yol çalışması, 78 m andezit bordür, 20.919 m beton bordür, 10 m granit bordür, 1.233 m² betonarme duvar, 3.445 m³ taş duvar, 454 m atık su kanalı, 457 m yağmur suyu kanalı, 65 m² andezit parke, 42.755 m² beton parke, 944 m² granit parke, 2059 m² beton tretuar, 1.980 m yeni yol açımı, 867 m yol genişleme çalışması yapıldığını, yapılan çalışmalarla Üsküdar'ın çağdaş kentsel bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.
Diğer taraftan Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını denetleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Bahçelievler Mahallesi Doktorlar Kooperatifi arsası içerisinde yer alan 4 katlı Hastane binasının kaba inşaatında incelemelerde bulundu. Mustafa Kara ayrıca hastane binasının hemen yanında bulunan Bosna Bulvarı ile ulaşım bağlantı planlaması fizibilite çalışması hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Mustafa Kara ayrıca Üsküdar'ın çeşitli mahallelerinde yapılmakta olan çalışmaları Başkan Yardımcısı M. Hakan Büker ile birlikte yerinde inceledi.
|  |
|