Üsküdar Belediye Meclisinin aldığı 54 mahallenin birleştirilerek 36'ya düşürülmesi kararı ilçe gündemine bomba gibi düşt... | Sabah saatlerinde Üsküdar meydanından bir İETT otobüsü çalındı.... | Üsküdar Belediyesi duyarlılığını gösterdi. Yıkılan çeşmeler yeniden yapılacak...... | Üsküdar'ın yaklaşık 30 yıldır kangrenleşen sorunu haline gelen Üsküdar - Sultantepe - İcadiye - Kuzguncuk dolmuş hattı, ... | Hristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Çengelköy'de bulunan Rum Ortodoks Aya Yo... | Üsküdar Çocuk Meclisi daha yaşanılabilir bir çevre için gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.... | Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Filistin, Fransa ve Türk Milli Takımı'nın genç güreşçilerini belediye binasında k... | Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çamlıca Projesini eleştirenleri topa tuttu!... | Üsküdar'da yapımı devam eden Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük camii olan Çamlıca Camii inşaatı havadan görüntülendi... | Üsküdar'daki Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesinde görevli Prof. Dr. Mehmet Erkan Özcan, uğradığı silahlı saldırı s... |
|
|
Fen İşlerine 'Kriz' İşlemiyor!
Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ülke genelinde yaşanan ve tüm dünyayı etkisine alan küresel mali krize karşın Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatları ile yatırım ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
|
Tarih : 01 Eylül 2009, 18:48
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Üsküdarlılardan gelen yoğun taleplerin karşılanması için ellerinden gelen tüm çabayı sürdürdüklerini ifade eden Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı M. Hakan Büker, global krize ve tüm zorluklara rağmen ellerindeki olanakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması yönünde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği artan vatandaş taleplerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaya çalışıldığını ifade eden M. Hakan Büker, yapılan çalışmalarla Üsküdarlıların sağlıklı ve modern çağdaş bir çevrede yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizdi.
01.04.2009-31.07.2009 tarihi arasındaki yeni yönetim döneminde yapılan yol ve çevre düzenleme yatırım faaliyetleri hakkında bilgi veren M. Hakan Büker, 25 mahalle genelindeki cadde ve sokaklarda; 13.144 ton asfalt yol çalışması, 78 m andezit bordür, 20.919 m beton bordür, 10 m granit bordür, 1.233 m² betonarme duvar, 3.445 m³ taş duvar, 454 m atık su kanalı, 457 m yağmur suyu kanalı, 65 m² andezit parke, 42.755 m² beton parke, 944 m² granit parke, 2059 m² beton tretuar, 1.980 m yeni yol açımı, 867 m yol genişleme çalışması yapıldığını, yapılan çalışmalarla Üsküdar'ın çağdaş kentsel bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.
Diğer taraftan Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını denetleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Bahçelievler Mahallesi Doktorlar Kooperatifi arsası içerisinde yer alan 4 katlı Hastane binasının kaba inşaatında incelemelerde bulundu. Mustafa Kara ayrıca hastane binasının hemen yanında bulunan Bosna Bulvarı ile ulaşım bağlantı planlaması fizibilite çalışması hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Mustafa Kara ayrıca Üsküdar'ın çeşitli mahallelerinde yapılmakta olan çalışmaları Başkan Yardımcısı M. Hakan Büker ile birlikte yerinde inceledi.
|  |
|