Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar, Aralık ayı 'Kültür Etkinlikleri Programı'...

Üsküdar Belediyesi, kültürel etkinlikler kapsamında Aralık ayı hazırlıklarını tamamladı....

Üç kuşak Erdoğanlar camide

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde kıldı....

Çamlıktepe Camii dualarla ibadete açıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan Çamlıktepe Camii dualarla ibadete açıldı....

Acıbadem'de sokak iftarına yogun ilgi

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarlarının üçüncüsü Acıbadem Mahallesi'nde gerçekleştirildi....

Üsküdar'da Patlama

Üsküdar Ferah Mahallesinde bulunan öğrenci yurdu önünde patlayan ses bombası maddi hasara yol açtı. ...

Üsküdar'da 26 saatlik su kesintisi

Üsküdar'ın bazı mahallelerine, 16 Nisan Çarşamba günü saat 10.00 ile 17 Nisan Perşembe günü 12.00 saatleri arasında 26 s...

Üsküdar Çocuk Meclisi'den; ''Hayalimdeki Şehir''...

Üsküdar Çocuk Meclisi daha yaşanılabilir bir çevre için gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi....

Kaymakam Güler, Kurban Bayramı'nı kutladı...

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı....

Üsküdarlı çocuklardan rekor denemesi

Üsküdar Belediyesi'nin öncülüğünde ve Dünya Çocuk Rekorları Denemesi kapsamında 2000 çocukla ''Aynı Anda Mektup Atma Rek...

Üsküdar Gençlik Merkezi İyi İnsanlara Emanet...

Uğur Işılak Üsküdar Gençlik Merkezi'nde sevenleri ile buluştu....
 

Zabıta Haftası, Üsküdar'da Kutlanıyor.

Zabıta Haftası, Üsküdar'da Kutlanıyor.
1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası tüm Türkiye´de olduğu gibi Üsküdar´da da çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.
Tarih : 02 Eylül 2009, 19:09
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
1826 yılında Yeniçeri Ocağı´nın kapatılmasıyla oluşturulan Zabıta Teşkilatı bu yıl 183. kuruluş yılını kutluyor. 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası tüm Türkiye´de olduğu gibi Üsküdar´da da çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Zabıta Haftası dolayısıyla Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Mustafa Kara burada yaptığı konuşmada, Zabıta Teşkilatı´nın Polis Teşkilatı ile birlikte halkın huzuru, sağlığı ve güvenliği için yaz-kış, yağmur-çamur demeden 7 gün 24 saat hizmet verdiğini söyledi. Sorumlu bulundukları Üsküdar'da Zabıta eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Mustafa Kara, gerek Zabıtaların esnaflara, gerekse esnafın Zabıtalara karşı yaklaşım tarzını olumlu yönde değiştirmek, sorunları ortadan kaldırmak ve imaj yenilemek amacıyla düzenlenen eğitim çalışmaları kapsamında Zabıtalara yönelik "İletişim, motivasyon, hizmette verimlilik, kalite ve anlayış" konularında eğitim seminerleri düzenlendiğini, ayrıca turistlere yardımcı olabilmek adına ayrıca yabancı dil eğitimi de verdiklerini söyledi. Vatandaşların her şeyi emniyet teşkilatı ve zabıtadan beklememeleri gerektiğinin de altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Tarih ve Kültür Şehri" Üsküdar'ı daha yaşanabilir kılmak için 7´den 70´e her yaştan insanın Üsküdarlılık bilinci ile el ele vermesi ve özellikle zabıtanın yetkili olduğu konularda esnafın ve Üsküdar halkının zabıta ekiplerine engel değil yardımcı olmaları gerektiğinin önemine değindi.

Zabıta Teşkilatı´nın belediyelerin aynası olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Zabıta belediyenin vitrinidir. Onların tebessümünü vatandaş belediyenin güler yüzü olarak yorumluyor. Onların çalışma ortamını iyileştirmek için mevcut ekonomik imkansızlıklara karşın elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bundan sonrada zabıta teşkilatının iyileştirilmesi için ihtiyacı olan her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla zabıtalarımızın 183. yıldönümünü kutluyor, tüm zabıtalarımıza başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
 
 
Haberi Değerlendir :