Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Başbakan Erdoğan Üsküdar'da...

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'nde alt yapı sorunları olan bazı evlere konuk oldu. ...

Kandilli El Sanatları Merkezi'nin temeli atılıyor...

Kandilli El Sanatları ve Kültür Merkezi'nin temelinin Şubat 2011 de atılması planlanıyor....

Teşekürler GİRİTOĞLU

MHP Üsküdar belediye başkan adayı İbrahim Giritoğlu, Anadolu Üsküdar Küçükköy maçını taraftarların arasında izledi....

Başbakan'ın Ameliyat sonrası ilk görüntüleri...

Bir hafta önce ameliyat olan Başbakan Erdoğan'ın ilk fotoğrafları da Joe Biden'le yaptığı görüşme sonrası yayınlandı....

Rıdvan Dilmen Üsküdardaydı

Futbol yorumcusu, teknik direktör ve eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen Üsküdar Belediyesi'ni ziyaret etti....

Havuza Düşerek Boğuldu

Üsküdar'da kavgadan korkarak saklanmaya çalışan 4 yaşındaki Bayram İnce, evin bahçesindeki havuza düşerek boğuldu. ...

Ramazan Bereketini Coğrafyamızın Ötesine Taşıyoruz...

Üsküdar belediyesi Üsküdar'da her akşam 30 bin kişilik iftar yemeği dağıtırken, Kırım'ın Sivastopol şehrinde, Arnavutluk...

Üsküdar'ın HSYK adayı Polat'ın belalısı çıktı...

HSYK'ya aday olan ve 2 şüpheliyi internet üzerinden takip edip yakalatan o savcı, Kurtlar Vadisi'nden Polat ve Memati'ye...

Vakıflar, Üsküdar'da restorasyon yaptıracak...

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Üsküdar ilçesinde bulunan taşınmazı restorasyon karşılığı kiraya verecek....

Üsküdar Belediyesi ödüle doymuyor..!

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ödülünü Ankara'da düzenlenen törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ald...
 

İş-Kur Üsküdar'da ilk mezunlarını verdi...

İş-Kur Üsküdar'da ilk mezunlarını verdi...
Üsküdar Belediyesi'nin, İŞ-KUR ile Kasım 2009'da imzaladığı protokol çerçevesinde işsiz vatandaşlar için düzenlediği Meslek Edindirme Kursları ilk mezunlarını verdi.
Tarih : 25 Haziran 2010, 15:08
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediyesi'nin, İŞ-KUR ile Kasım 2009'da imzaladığı protokol çerçevesinde işsiz vatandaşlar için düzenlediği Meslek Edindirme Kursları ilk mezunlarını verdi. Kurslardan başarı ile mezun olan 186 kursiyer kendilerine iş bulma konusunda çok önemli avantaj sağlayacak olan Mesleki Eğitim Sertifikalarını almaya hak kazandı.

Kurslar Ocak ayında başlarken, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Sigortacılık, Perakende Satış ve Emlak Komisyonculuğu, Elektrik tesisatçılığı, Aşçılık, Eğitici Anne ve Çocuk Bakımı, Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanlığı ve Kuaförlük branşlarında eğitim gören 186 kursiyer mezun olarak sertifikalarını aldılar.

Üsküdar Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları'nı başarı ile tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için kahvaltılı bir tören düzenledi.


Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı törene, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim ve yardımcıları, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, İŞ-KUR İl Müdür Yardımcısı Ayhan Güler, okul müdürleri, Meslek Edindirme Kurslarını başarı ile bitiren 186 kursiyer ve basın mensupları katıldı.

Üsküdar'da işsiz gençlere ''Altın Bilezik''

Törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, İŞ-KUR ile yapılan ortak çalışmanın Üsküdar'da işsizlere iş istihdamı oluşturulması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Konuşmasında, Türkiye'de ara eleman açığı bulunduğunu ve bu açığın kapatılması durumunda işsizlik oranlarında büyük düşüş olacağını ifade eden Ali Rıza Şenbabaoğlu, iş bulamamaktan şikâyetçi olan pek çok işsizin, kendilerine sunulan işleri beğenmediğini, bunun da işsizliğin artmasında önemli bir unsur olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin bugün ekonomik kriz ile boğuşan Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan gibi pek çok Avrupa Birliği üyesi ülkeye oranla ekonomik açıdan çok daha iyi durumda olduğunu anlatan Ali Rıza Şenbabaoğlu, bu durumun AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ın izlemiş olduğu politikaların doğruluğunu gösterdiğini ifade etti. Şenbaba konuşmasında son olarak, mevcut kursların işsiz Üsküdarlılara ''Altın Bilezik'' taktığını, kendilerinin de kursları başarıyla bitiren kursiyerlerin işe yerleştirilmesi konusunda her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

İŞ-KUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ise yaptığı konuşmada işsizliğin azaltılması konusunda mesleki eğitimin önemine değinerek Üsküdar Belediyesi ile gerçekleştirilen ortak çalışma kapsamında düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları'nın ara eleman açığı bulunan mesleklerde bu açığın kapatılması açısından büyük bir önem arz ettiğini ifade etti. Coşkun ayrıca Türkiye nüfusunun yüzde 60'ının lise ve altı düzeyinde eğitim aldığını, bunların da yüzde 50'sinin mesleki eğitime sahip olmaması nedeniyle iş bulma yönünde büyük sıkıntı oluşturduğunu söyledi.

Üsküdar Milli Eğitim İlçe Müdürü Saadettin Gül ise eğitimde öğrenmenin yaşının bulunmadığını, Mesleki Eğitim Kurslarına orta yaş ve üzerinde katılan kursiyerlerin bu anlayış doğrultusunda hareket etmeleri nedeniyle kendilerine, gösterdiği hassasiyet nedeniyle de Üsküdar Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası Mesleki Eğitim Kursları'nı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları protokol davetlileri tarafından tek tek dağıtıldı ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar'ın ve Üsküdarlıların en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe çözüm bulma konusunda çok önemli adımlar attı. Mustafa Kara'nın göreve geldiği 1 Nisan 2009 ile 1 Haziran 2010 tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi'ne 4 bin 339 kişi iş bulmak amacıyla başvuruda bulunurken, başvuruda bulunanların 326 tanesi işe yerleştirildi. Bu dönemde ayrıca 634 kişi de iş bulması amacıyla başka kurumlara yönlendirildi.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :