Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Cideliler Başkan Kara'yı ziyaret etti

Cide Soğuksu Derneği yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'yı makamında ziyaret...

Çağrı Hipermarket Yeni Şube Açtı

Çağrı Hipermarket, 30 yılda 23 bin metrekarelik alana sahip, bin 150 kişinin çalıştığı bir kurum oldu....

Üsküdar Belediyesi ödüle doymuyor..!

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ödülünü Ankara'da düzenlenen törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ald...

Kuzguncuk Musevi Cemaati'nden iftar

Kuzguncuk Musevi Cemaati, Kuzguncuk Sinagog'unda iftar yemeği düzenledi....

Üsküdar'da 29 Ekim Coşkusu...

Cumhuriyet'in 86. Yıldönümü Üsküdar'da coşkuyla kutlandı....

Sosyal Baykuş Ödülü Üsküdar'ın!..

Üsküdar Belediyesi, Sosyal Baykuş Kategorisinde ''Konteyner Analizi Projesiyle'' ödüle layık görüldü....

Gürültü kirliliği denetimlerine başlanıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da ses sınırını aşan eğlence merkezlerine para cezası uygulayacak....

Üsküdar baştan aşağı yenileniyor!

Üsküdar son yıllarda yapılan yatırımlarla bambaşka bir çehre'ye kavuşuyor....

Temeli sade bir törenle atıldı

Çamlıca Camii'nin temeli, Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın katıldığı sade bir...

Boğaz'da 21. mucize

64 metre yüksekliğindeki Boğaz Köprüsü 'nden atlayan Okan Akdağ mucize eseri yaralı olarak kurtuldu ...
 

Üsküdar Meydanı trafiğe kapatılıyor

Üsküdar Meydanı trafiğe kapatılıyor
Üsküdar Meydanı, otobüs peronlarından ve trafikten kurtulup yayalaştırılacak. Yeraltına da ikinci bir meydan yapılacak. Burada otoparklar, yeraltı çarşıları, Marmaray ve metro istasyonları olacak.
Tarih : 27 Aralık 2010, 16:52
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Meydanı'nı yeniden düzenlemek için düğmeye bastı. Projeye, meydandaki Marmaray çalışmalarından sonra başlanacak. Bir yılda bitecek projeyle, Üsküdar Meydanı yayalaştırılacak. Bu kapsamda sahil yolu da, Harem ve Kuzguncuk yönlerinden U dönüşüyle kapatılacak. Selman-ı Pak Caddesi ile Paşalimanı Caddesi arasındaki bağlantı 300 metre uzunluğundaki karayolu tüneli ile sağlanacak. Karayolu trafiğinin yer altına alınmasıyla 50 bin metrekare olan meydan alanı, 100 bin metrekareye çıkacak.

OTOBÜS PERONLARI KALDIRILACAK
Üsküdar Meydanı projesi kapsamında otobüs peronları kaldırılacak. Peronlar, istanbul geneli transfer merkezleri çalışması içinde planlanan Altunizade ve îbrahimağa Transfer Merkezleri'ne alınacak. Bu doğrultuda, otobüslerin ana durakları meydan bütününde yer almayacak, otobüs seferleri için ara duraklar, cepler şeklinde düzenlenecek.

DENİZLE DOĞRUDAN BAĞLANTI
Denizle doğrudan bağlantılı bir meydan olarak planlanan Üsküdar Meydanı; deniz yolu, metro ve karayolunun birbirine entegre olduğu bir nokta olarak tasarlandı. Marmaray istasyonu ile Üsküdar- Çekmeköy metro istasyonu, meydanın altında yer alacak. İki istasyon arasında yeraltından geçiş de yapılacak. Yeraltında toplam araç kapasitesi bin 940 adet olan 2 yeraltı otoparkı inşa edilecek. Otoparklardan biri sahil kenarında, Harem'den gelen araçların park edebileceği bir konumda olacak.

OTOPARK ÜSTÜNE BELEDİYE BİNASI
Proje kapsamında; istasyon bağlantıları, yaya alanları ve yürüyen merdivenlerin bulunduğu bir yeraltı meydanı da yapılacak. Toplam 20 bin metrekarelik bu alanın 6 bin metrekarelik bölümünde 50 adet dükkan olacak. Boğaz ve Bağlarbaşı'ndan gelen araçlar için planlanan ikinci otopark ise bin 200 araç kapasiteli olacak ve üzerinde Üsküdar Belediyesi'nin binası yer alacak.


beyazgazete.com


Haberi Değerlendir :