Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

23 Nisan Engel Tanımıyor...

Üsküdar belediyesi 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında engelli vatandaşlarıda unutmadı....

Beylerbeyi kavşağı kesintisiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı çalışmaları yürütülen Beylerbeyi kavşak ve bağlantı yolları, Üsküdar ...

Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm

Mustafa Kara, çok katlı binaları ve nüfus yoğunlaşmasını artıracak kentsel dönüşüm yerine, 'yerinde dönüşüm'ü öneriyor....

Mustafa Kara'dan 23 Nisan Mesajı...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90'ncı yılı nedeniyle bir kutlama ...

Mustafa Kara 1 Mayıs'ı işçilerle kutladı....

Mustafa Kara, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Üsküdar Belediyesi işçileriyle bir araya geldi....

Zeynep Kamil, Kadir Topbaş'ı misafir etti...

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Zeynep Kamil Mahalle iftarı üst düzey konukları ağırladı....

ÜSİM, engelli iş arayanlar ile işverenler arasında...

ÜSİM, Türkiye'nin önde gelen marka firmalarının temsilcilerini, engelli iş arayanlarıyla buluşturdu....

Kısıklı trafiğine çözüm: Tercihli Yol Sistemi...

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, şimdi de boğaz köprüsü trafiği nedeniyle Çamlıca'dan Üsküdar'a ineceklere büyük s...

Hergün 25 Bin Kişiye Yemek Ulaşıyor

Yıllardır Selimiye'de hizmet veren Üsküdar Belediyesi Aşevi'nin yeni konseptinden hergün 25 bin kişi faydalanıyor....

Harem Otagarı'nda olan vatandaşa oldu

Harem Otogarını geçen sene ihale yoluyla Üsküdar Belediyesi'nden kiralayan Avrasya terminalleri şirketi eski kiracılarla...
 

Üsküdar'da hırsız-polis kovalamacası

Üsküdar'da hırsız-polis kovalamacası
Üsküdar'da bir eve giren hırsızlar kiralık bir otomobille çaldıkları ziynet eşyalarıyla kaçarken, polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacasının ardından kıskıvrak yakalandı.
Tarih : 14 Ocak 2011, 13:42
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar'da bir eve giren hırsızlar kiralık bir otomobille çaldıkları ziynet eşyalarıyla kaçarken, polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacasının ardından kıskıvrak yakalandı. Hırsızların çaldıkları ziyanet eşyalarını iç çamaşırlarında sakladıkları belirlendi.

İlk ifadelerinde korktukları için kaçtıklarını söyleyen şüphelilerin hırsız oldukları polis merkezinde ortaya çıktı.

Şüphelilerden 15 yaşındaki Kübra K.'nın iç çamaşırında çaldıkları ziynet eşyaları çıktı.

İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti; polis ekipleri saat 04.00 sıralarında Kısıklı caddesi üzerinde şüphelendikleri, 34 UE 8561 plakalı otomobili durdurmak istedi.

Dur ihtarına uymayan ve içinde biri kadın 5 kişi bulunan otomobil, polis ekiplerinden kaçmaya başladı. Üsküdar istikametinden ters yöne giren otomobil, kaçışını sürdürdü.

Bu sırada telsizle kovalmaca anonsunu alan diğer polis araçlarından bir tanesi kaçış istikameti Mahirin Caddesi üzerinde otomobilin önünü kesmek isterken kaldırıma çarparak kaza yaptı.

Bu sırada çevredeki tüm yolları tutan resmi ve sivil polis araçları, Recep U.'nun kullandığı otomobili daha fazla kaçamadan kıskıvrak yakaladı. Polisin olay yerindeki ilk sorgusunda korktukları için kaçtıklarını söyleyen şüpheliler Kübra K.(15), Recep U.(22), Cihan U.(19), Ali Mert Ç.(20), Enver O.(21) gözaltına alındıktan sonra Doğancılar Polis Merkezi'ne götürülürken, otomobilin kiralık olduğu belirtildi.

Şüphelilerin buradaki işlemleri sürerken, polis Ferah Mahallesi Gökhan Sokak Numara 8'de gerçekleşen bir hırsızlık olayında çok sayıda ziynet eşyası çalındığı ihbarını aldı.

Bunun üzerine polis ekipleri kovaladıkları otomobilin içini ve kovalamacanın yaşandığı yolları ve çevresini didik didik aradı. Polis ekipleri otomobilin içinden tornavida ve benzeri suç aletleri buldu. 4 erkek zanlının üst aramasında birşey bulunamazken, Kübra K. isimli şüpheli, yaşı küçük ve kız olmasından dolayı Üsküdar Çocuk Büro amirliğine götürüldü. Burada bir psikolog eşliğinde üst araması yapılan Kübra K.'nın iç çamaşırında, 7 adet bilezik, 1 adet küpe ve 1 adet yüzük ele geçirildiği öğrenildi.

Hırsızlık olayı yüzünden polisten kaçtıkları belirlenen şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından tekrar Doğancılar Polis Merkezi'ne getirildi. Polis merkezindeki ifadesinin ardından 5 zanlının bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Annesinin bilezikleri çalınan Tolga Kılavuz ise, saat 02.30 sıralarında eve hırsız girdiğini kendilerinin 1 saat sonra haberi olduğunu söylerken, hırsızları bu kadar hızlı sürede yakalayan polislere teşekkür etti.


CNNTürk


Haberi Değerlendir :