Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da gözyaşları sel oldu

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Üsküdar Şakirin Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı....

Türköne çifti Üsküdar'da boşandı

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ve eski milletvekili Özlem Piltanoğlu, Üsküdar Aile Mahkemesindeki duruşmada tek celsede boş...

Boğazın eşsiz güzelliğinde şenlik!..

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 29 Nisan tarihinde Ünalan'da başlayan Mahalle Şenlikleri'nin ikincisi, boğazın eşsiz güzel...

Başına kale direği düşen çocuk öldü

Üsküdar'da arkadaşlarıyla toprak sahada top oynamaya hazırlanan 11 yaşındaki İbrahim Kurga'nın üzerine kale direği düştü...

Üsküdar'da eğitimli temizlik ordusu görev yapacak...

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği programda temizlik per...

Üsküdar istasyonunda sona geliniyor

Marmaray projesinin Anadolu Yakası'ndaki tek yer altı istasyonu olan Üsküdar istasyonunda son kat çıkılıyor....

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'den ''Birlik'' mesa...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhuriyet'in 91. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Türkmen, yayınladığ...

Başbakan, Annesinin kabrini ziyaret etti

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün kendi elleriyle toprağa verdiği annesi Tenzile Erdoğan'ın kabrini ziyaret etti....

Üsküdar'da Boykot Eylemi

Bir grup Üsküdar'lı, Gazze'deki zulme kınamak ve İsrail mallarını boykot için Mc Donalds Üsküdar şubesini gelerek eylem ...

Beşikten Mezara Üsküdarlılara hizmet!

Üsküdar Belediyesi'nin ''Doğumundan ölümüne dek Üsküdarlılara hizmet'' sloganıyla kurmuş olduğu Tebrik ve Taziye Komisyo...
 

Sivaslılar Üsküdar'da bir araya geldi

Sivaslılar Üsküdar'da bir araya geldi
Sivaslılar Vakfı'nın kuruluşunun 15. yılı vesilesi ile Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Sultanşehir'e Hizmet Ödülü'' programı Sivaslıların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Tarih : 10 Nisan 2011, 15:53
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sivaslılar Vakfı'nın kuruluşunun 15. yılı vesilesi ile Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Sultanşehir'e Hizmet Ödülü'' programı Sivaslıların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Birçok sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı programda Sivas folklor ekibi ve THM İstanbul Korosu'nun söylediği Sivas türküleri katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Sunuculuğunu Hasan Keşkek'in yaptığı programın açılış konuşmasını yapan Sivaslılar Vakfı Başkanı Muhsin Kaya, vakfın kurulduğundan bugüne yaptıkları önemli hizmetleri özetle hemşehrilerine aktardı. Sivaslılar Vakfı'nın İstanbul da yaşayan Sivaslıların karargahı'dır diyen kaya ''vakfımız 15 yıl önce kurulduğundan bugüne hız kesmeden, azimle, kararlılıkla, özgüvenle faaliyetlerine devam ediyor. Sultanşehirimize hizmet eden hemşehrilerimize vakfımız her zaman yanında olmuştur, nacizane bu etkinliğimizde Sivasımıza maddi, manevi, kültürel ve görsel anlamda güzelleştiren, zengilleştiren ve tanıtan değerlerimize şükran plaketi takdim edeceğiz'' dedi. Kaya, katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Sivaslılar Vakfı'nın kuruluşunun 15. yılı vesilesi ile Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Sultanşehir'e Hizmet Ödülü'' programı Sivaslıların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Daha sonra hizmetlerinden dolayı 11 kişiye sultanşehire hizmet ödülü verildi.

Halk bilimine katkılarından dolayı, hastalığı nedeniyle programa teşrif edemeyen Ali Şahin Canozan'ın ödülünü Sivaslılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Salin Şahin, Sivas İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü'den aldı.

Türk kültürüne katkılarından dolayı Doç. Dr. Berat Demirci şükran ödülünü şair Yavuz Bülent Bakiler'den aldı.

Kültür mirasının korunması ve tanıtmasından dolayı yoğun programı dolayısıyla teşrif edemeyen Prof. Dr. Kuban Doğan ödülünü Basri Hamulu, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen'den aldı.

Sivas folklorü çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Doğan Kaya şükran ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Gül'den aldı.

Sivas kültür mirasının tesbiti ve Kent meydanı projesinden dolayı programa yoğun gündeminden dolayı katılamayan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Hasan Canpolat'ın şükran ödülünü Sivas Hizmet Vakfı İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Mahir Tevruz, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan'dan aldı.

Sivaslılar Vakfı'nın kuruluşunun 15. yılı vesilesi ile Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Sultanşehir'e Hizmet Ödülü'' programı Sivaslıların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık alanında yaptığı katkılardan dolayı Prof. Dr. İbrahim Yekeler şükran ödülünü Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten aldı.

Sivas'ta ki kültürel faaliyetlere katkılarından dolayı Sivas İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü şükran ödülünü Sivaslılar Vakfı Başkanı Muhsin Kaya'dan aldı.

Tarihi kentlere yaptığı katkılarından dolayı yoğun gündemi nedeniyle katılamayan Prof. Dr. Metin Sözen'in şükran ödülünü Sivas İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Hizmet Vakfı İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Mahir Tevruz'dan aldı.

Sivas kitaplığı projesi dahilinde yayınladığı kitaplardan dolayı Kitapevi Yayınları sahibi Mehmet Varış şükran ödülünü yazar Beşir Ayvazoğlu'ndan aldı.

Sivas Belediye Başkanı olarak yaptığı başarılı çalışmalar ve Aksu projesinden dolayı eski Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın şükran plaketini İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen'den aldı.

Son olarak gazetecilikte 54. yıl anısına Yücel Yönal şükran ödülünü Uğur Sarısözen'den aldı.

Gecenin anısına hatıra fotoğrafı çekildi, ödül töreninden sonra THM İstanbul Koro Şefi Uğur Kaya yönetiminde Sivas türküleri icra edildi.

Ayrıca Kültür Bakanlığı sanatçısı Rahmi İbicek, TRT Sanatçısı Ahmet Turan Şan ve Hasan Keşkek'in birbirinden güzel okudukları Sivas türküleri katılımcıların gönüllerini mest ettiler.

Programa; Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eski Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İstanbul Millevekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Gül, Sivas İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Sivas Hizmet Vakfı İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Mahir Tevruz, Sivas Belediye Başkan Vekili Mustafa Saydam, Yazar Beşir Ayvazoğlu, Şair Yavuz Bülent Bakiler, Doç. Dr. Berat Demirci, Siyami Ersek Hastahanesi Başhekimi İbrahim Yekeler, Hava Kontrolör Albayı Mehrali Çınar, Prof. Dr. Doğan Kaya, Uğur Sarısözen ve bir çok STK, siyasi parti temsilcileri ve hemşehrilerimiz katıldılar.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :