Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Türkiye'nin minikleri, iyi taraftar

Üsküdar Belediyesi'nin ''İyi taraftar? projesi çocukları sevindirdi...

Saadet Partisi Üsküdar'da Tam Gaz

Saadet Partisi Üsküdar belediye başkan adayı Yılmaz Bayat seçim çalışmalarını 'tam gaz' sürdürüyor....

Üsküdar'da sahte avukata suçüstü!

Facebook üzerinden tanıştığı kadınları evlilik vaadiyle dolandırdığı ileri sürülen Tolgahan Ç. gözaltına alındı....

Üsküdar Belediyesi'nden Başarıya Ödül...

Üsküdar Belediyesi, kitap okumayı teşvik etmek amacıyla ilçe sınırları dâhilinde hizmet veren 13 Bilgievi'nde hizmet ala...

'Sahur Meclisi' Üsküdar'da Gazze için toplandı...

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği ve 300'e yakın masum sivilin öldüğü hava ve kara saldırısı, Üsküdar Belediyesi taraf...

Üsküdar'ın caddeleri çiçek açtı

Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sonbaharın güzelliğini yaşadığımız şu günlerde sokak ve caddeleri rengâre...

Sivaslılar Üsküdar'da bir araya geldi

Sivaslılar Vakfı'nın kuruluşunun 15. yılı vesilesi ile Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Sultanşehir'e...

Murat Göğebakan Üsküdar'da ders verecek

Üsküdar Gençlik Merkezi Bahar Dönemi atölye kayıtları başladı. Gitar ötelyesinde süpriz bir isim ders verecek....

Gençlik Merkezi, Bakan Kılıç'ı ağarladı

Üsküdar Gençlik Merkezi, Genç Bakış 10. yılının ilk programına ev sahipliği yaptı. Bakan Suat Kılıç programın konuğu old...

Üsküdar Belediyesi'nden Vergi Duyurusu

Emlak Vergisi ve işyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi I. taksit ödemeleri......
 

Haç çıkarırken boğuluyordu

Haç çıkarırken boğuluyordu
Hristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Çengelköy'de bulunan Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi'nde kutlandı.
Tarih : 06 Ocak 2012, 17:37
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Çengelköy'de bulunan Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi'nde kutlandı.

İsa Peygamber'in vaftiz edilişinin yıl dönümü dolayısıyla Çengelköy'deki Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi'ne günün erken saatlerinden itibaren gelen Hristiyan vatandaşlar, düzenlenen ayine katıldı.

Ayine AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı ve Dış İlişkiler Birimi ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı da katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren ayinin ardından cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, kiliseden çıkarak dualar eşliğinde Çengelköy İskelesi'ne kadar yürüdü.

Burada Metropolit Halkidonos'un denize attığı haçı çıkarmak için Yeorgios Mastrovasilis, Diamyanos Balıkçıoğlu, Bayram Baklacıoğlu ve Emin Papazoğlu bir tekneden suya atladı. Bu sırada iskeleden beyaz güvercin de uçuruldu. Bayram Baklacıoğlu, kısa sürede haçı bularak sudan çıktı ve öperek Metropolit Halkidonos'a sundu. Metropolit Halkidonos da suya atlayanlara birer altın haç kolye hediye etti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Hristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Çengelköy'de bulunan Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi'nde kutlandı.

Boğulma tehlikesi yaşandı
Bu arada, denize atlayanlardan Diamyanos Balıkçıoğlu, suyun soğukluğunun da etkisiyle boğulma tehlikesi geçirdi. Balıkçıoğlu, ''imdat'' çağrısı üzerine denizdekiler tarafından sudan çıkartılarak, tekneye alındı.

Öte yandan, ayin ve haç çıkarma töreni nedeniyle polis tarafından çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Hristiyan inanışına göre Hz. İsa, Ürdün nehrinde vaftiz edildiği için bu olayın anısına ve onu temsilen deniz, göl ve nehirlere yakın olan kiliselerdeki cemaat ve ruhani temsilciler ayinin ardından sahile gidiyor. Kutsal haç, dualar eşliğinde ruhani lider tarafından suya atılıyor. Burada hazır bulunan gençler suya atlayarak, haçı almak için yarışıyor. Haçı çıkaran kişi, ruhani lider tarafından bir altın haç ile ödüllendiriliyor.

Suların kutsanmasını temsil eden bu gelenek, İstanbul'un sahil semtlerinde uzun yıllardır yapılıyor.


Üsküdar 34


Haberi Değerlendir :