Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

HSYK Üsküdar'ı da etkiledi

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Adli Yargı Kararnamesi ile 128 hâkim ve savcının görev yerini değiştirdi....

Üsküdar'daki yıkımda felaketin eşiğinden dönüldü.....

Üsküdar'da önceki gün felaketin eşiğinden dönüldü......

Polis'ten ''Okulda güvenli ortam projesi''...

Polis İstanbul'daki okullarda çocukların güvenliği için yeni bir proje başlattı....

Sıcak Yemek, Üsküdar'a Emanet

Van'da meydana gelen deprem sonrasında yardıma koşan Üsküdar Belediyesi 10 köyde sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor....

Kadir Topbaş, Üsküdar Belediyesi'ni Ziyaret Etti.....

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş, istanbul'daki belediyeleri ziyaret etmeye devam ediyor....

Üsküdar Belediyesi yasayı hiçe sayıyor!

''Bilgi Edinme Hakkı Yasası''nı ihlal ettiği gerekçesiyle Avukat Mahmut Tanal Üsküdar Belediyesi'ne dava açtı....

İşte Çamlıca Camii

Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'ne yapılan caminin inşaatı hızla devam ediyor....

Ölüm bacaklarının arasından böyle geçti

Üsküdar'da kontrolden çıkan bir otomobil, yol kenarındaki demir bariyerlere çarpınca ortaya aksiyon filmlerini aratmayan...

Haluk Kırcı Üsküdar'da yakalandı!

Hakkında yakalama kararı bulunan, Susurluk davası hükümlülerinden Haluk Kırcı Üsküdar'da yakalandı....

Yeni Nikah Sarayı Açıldı

Üsküdar'ın Yeni Nikah Sarayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı... ...
 

Üsküdar Kent Konseyi'nin yeni başkanı Gürsel Aycibin oldu

Üsküdar Kent Konseyi'nin yeni başkanı Gürsel Aycibin oldu
Üsküdar Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Tarih : 21 Haziran 2014, 17:55
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kent Konseyi genel kuruluna Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Üsküdar Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu'nun divan başkanlığını Üsküdar Belediye Meclis Başkan Vekili Esat Kalay yaptı.

Türkmen, ''Bu işin siyaseti olmaz''

Toplantının açılış konuşmasını ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı. Türkmen, ''Ülkemiz ve milletimiz olarak çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Her bölgemizde ayrı bir zenginlik var. Her yerin özel ve güzel bir anlamı var. Bize göre de Üsküdar'da yaşamak başka bir ayrıcalıktır. Üsküdarımız payitahtın en güzel mekanlarından biridir. Bu güzel şehirde nefes alan her kes nefes vermek zorundadır. Fetih'ten öncede burası İslam medeniyetinin bir şehriydi. Böyle tarihi bir şehre artı değerler katma çabasındayız. Bu şehirde yaşıyorsak mutlaka katma değer sağlamalıyız. Bu işin siyaseti olmaz'' dedi.

Yeni Dönemin İlk Kent Konseyi Toplantısı

Yeni dönemin başında toplanan ilk kent konseyinin başarılı olacağına inandığını belirten Hilmi Türkmen ''Bu şehrin dertlisi olacaksak Kent Konseyi'nden beklentimiz, bizim göremediklerimizi görmesidir. Projeler, öneriler bekleriz. Bir dönem sonra 'Allah razı olsun' derlerse o zaman kazandık demektir. Hiç kaybedecek zamanımız yok. Birlikte projeler üretelim, hep birlikte bu şehre bir şeyler yapalım. Bu kentte yüz bine yakın öğrencimiz var her kesimin fikrini görüşünü alacağız'' diye konuştu.

Genel kurulda Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler'de bir konuşma yaptı. Güler, ''İçinde yaşadığımızın şehri beraber yönetmeliyiz. Bu şehirde yaşayan herkes bu şehre bir şeyler vermeli. Güzel projeler üretip hayata geçirmeliyiz. Haklı, ​doğru eleştiri yapmalıyız. Bunu kimseyi rencide etmeden yapabiliriz. El birliğiyle çalışmalıyız. Şikayet ettiğimiz her taşın altına önce kendi elimizi sokmalıyız. Para her şeyi çözmüyor, Kent Konseyi çalışmasının da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz kaymakamlık olarak her türlü hizmeti sunmaya hazırız'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Altunizade Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konuşmalardan sonra genel kurulda Kent Konseri Başkanı ve Yürütme Kurulu seçimi gerçekleşti. Sunulan liste salonda bulunan hazirun tarafından oylandı ve oylama sonucunda, Kent Konseyi Başkanı Gürsel Aycibin olurken Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Nuri Aydın, Yalçın Dursun, Muhammet Ali Demirkan, Arzu Çemberci, Yıldırım Yazıcıoğlu ve Aytekin Yılmaz'dan oluştu.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :