Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Boğaz'ın Yeni Başkanı Üsküdar'da belirlendi...

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı Üsküdar Belediyesi'nde yapılan toplantı ile belirlendi....

"Bütün Üsküdarlıların Başkanı Olacağım"

1 Nisan 2009 Çarşamba günü göreve başlayan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Üsküdar Belediyesi çalışanlarıyla bir a...

Engelliler Yaz Spor Okulu amacına ulaştı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Engelliler Yaz Spor Okulu 29 Temmuz Perşembe günü düzenlenen boğaz gezisi ile t...

Mustafa Kara'dan ''Engelsiz bir Üsküdar''...

Engelsizlerin Üsküdar'ında 23 Nisan bir başka yaşanıyor......

23 Nisan fotoğraf yarışması başvuruları başladı......

23 Nisan'da çocuklara özel fotoğraf yarışmasına başvurular başladı......

Mustafa Kara, site site dolaşıyor...

Üsküdarlıların sorunlarını dinleyerek bu sorunlara çözüm bulmak adına mevcut alanlardaki sitelerde yaptığı toplantılara ...

Asrın Projesi ''Marmaray'' Hizmete Girdi

Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen görkemli törenle asrın projesi Marmaray hizmete girdi....

Ramazan Üsküdar'da bir başka yaşanacak

Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini iskelede ve 8 ayrı noktada kuracağı dağıtım merkezlerinde sürdürecek....

O hep Üsküdarlı oldu...

Üsküdar'da herkesin yakından tanıdığı iş ve siyaset yaşamında önemli yeri olan Mahmut Ekşi ile Üsküdar üzerine yapmış ol...

Üsküdar'da ilk iftar coşkusu

Üsküdar'da ramazan, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla karşılandı....
 

'Sahur Meclisi' Üsküdar'da Gazze için toplandı

'Sahur Meclisi' Üsküdar'da Gazze için toplandı
İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği ve 300'e yakın masum sivilin öldüğü hava ve kara saldırısı, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Sahur Meclisi'ndeki ''Gazze İçin Birlik Vakti'' etkinliğiyle kınandı.
Tarih : 19 Temmuz 2014, 16:52
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ''Sahur Meclisi'' programı, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle buruk geçti. Ferah Mahallesi'ndeki Ferah Yolu Sokak'ta kurulan Sokak İftarı'nda Gazze için dualar edildi.

Kirazlıtepe ve Yavuztürk Mahallesi'ndeki ''Üsküdar'da Ramazan'' etkinliklerinde ise Gazze için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi, şiir dinletileri sunuldu ve Gazze konulu menkıbeler paylaşıldı. Serdar Tuncer, Yunus Emre ve Mevlana'dan şiirler okudu, menkıbeler paylaştı. Bursa Tasavvuf Grubu ise eserlerini Gazze için söyledi.

ŞEMSİPAŞA'DA BİNERCE KİŞİ GAZZE İÇİN DUA ETTİ

Saatler gece yarısını geçtiğinde ise Şemsipaşa Etkinlik alanında Sahur Meclisi kuruldu. ''Gazze İçin Birlik Vakti'' adlı etkinliğe binlerce Üsküdarlı katıldı. Türkiye'de eğitimlerine devam eden Gazzeli öğrencilerin Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ettiği etkinlikte, Dursun Ali Erzincanlı şiirlerini Gazze için seslendirdi. Alper Kış ise ''Filistin'' konulu ezgilerini söyledi.

''İSLAM ÂLEMİNİN GIKI ÇIKMIYOR''

Gecede duygusal bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Yaşamakta olduğumuz mübarek günler, bu meclis, bu buluşma, bu birliktelik kardeşliğimizi hatırlamamıza yardımcı oluyor. Orucun incelttiği, yumuşattığı kalplerimizle, Orucun güçlendirdiği vicdanlarımızla, gözümüzle, gönlümüzle, aklımızla bunun daha bir farkına varıyoruz. Bizler farkına varıyoruz ancak İslam âlemi uyuyor, dünya uyuyor. Gazze'de bizim kardeşlerimiz ölüyor, İslam âleminin gıkı çıkmıyor. Orada bizim insanlarımız hayatlarını kaybediyor. Bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız ölüyor. Bizim özbeöz kardeşlerimiz şehit oluyor, Müslüman ülkeler sessizliğe gömülüyor. Bir tanesinden bile kayda değer bir açıklama gelmiyor. Neredeyse küçücük bir eleştiri, bir kınama dahi yok.'' dedi.

''GAZZE İÇİN BİRLİK VAKTİ''

''Hiçbir şey yapamıyorsak, Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeden dua etmemiz gerekiyor. Gazze ile Üsküdar, İstanbul arasında mesafeler olabilir ancak, Cenab-ı Hakk'ın rahmetine, merhametine talip olmak için, yalnız 'ondan yardım dilemek için engel yok''' diyerek konuşmasına devam Başkan Türkmen şöyle konuştu; ''İşte bu yüzden Üsküdar'da ve İslam aleminin birçok yerinde, Gazze için birlik vakti... Bunun için bu meclisten tekbirler, temenniler yükseliyor. Dualarımızın ilahi makama ulaştığından, Peygamberimizin Miraca yükseldiği Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı, Filistini, Gazze'yi kuşattığından hiç şüphemiz yok, hiç kimsenin de şüphesi olmasın... 60 küsur yıldır devam eden bu zulüm bitene kadar, Filistin özgür olana kadar dualarımız, yardımlarımız devam edecek. İslam coğrafyamızdaki iç çatışmalar bitip, bütün Müslümanlar gerçek manada kardeş olana ve kardeş olduğumuzu anlayana kadar, dualarımızla, yardımlarımızla ve bütün çabamızla bu davayı sürdüreceğiz. Hiç umudumuzu kaybetmeden, hiç korkmadan, yılmadan, yorulmadan Hakk'ı ve haklıyı savunmak için, mazlumun hakkını korumak için çalışacağız. Örneğimiz, önderimiz başbakanımız... Tıpkı Başbakanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan gibi, doğruları söylemeye devam edeceğiz inşallah. Yeri gelecek, asıl kudret sahibi olan Allah'a havale edeceğiz. Yeri gelecek, Başbakanımız gibi 'one minute!' diyeceğiz... Ama Allah'ın izniyle, Gazze çok yakın bir zamanda özgürlüğüne kavuşacak, adımız gibi inanıyoruz, imanımız gibi biliyoruz ki, Filistin bir gün bağımsız olacak.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi Hakkı Şanlı, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :