Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Engelliler Piknik Şenliği Validebağ Korusu'nda yapıldı-... | Üsküdar Küplüce mahallesinde bulunan ve üzerine özel eğitim tesisi kurulması istenen taşınmaz, 35 yıllığına kiraya veril... | İstanbul 1.Amatör kümede mücadele eden Üsküdarımızın güzide kulübü Libadespor sentetik sahasına kavuşmak üzere...... | 1928 yılından bu yana açık olan Paşakapısı Cezaevinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Üsküdar halkı; Burası suçlulara ... | Futbol yorumcusu, teknik direktör ve eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen Üsküdar Belediyesi'ni ziyaret etti.... | Üsküdar Belediyesi de çeşitli noktalara kurduğu kurban kesim yerleri ile bayrama hazır hale geldi.... | Üsküdar'ın ilk ve tek güncel haber sitesi ÜSKÜDAR34.COM, bir ilke imza atıyor.. Üsküdarlıların Başkan Mustafa Kara sorma... | Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koordineli çalışmaları sonucu yapılan Üsküdar Ünalan Üst Geçid... | Çamlıca'yı 2 ortak 3 yılda bitirecek... | Üsküdar'daki törenler Şemsipaşa'da başlayacak ve İskele meydanında devam edecek. Üsküdar meydanı ve bazı yollar trafiğe ... |
|
|
Üsküdar'da Sanal Deprem Eğitimi...
Mustafa Kara, Selimiye Tarım Meslek Lisesi'nde depreme karşı ön hazırlık ve alınması gereken önlemleri içeren deprem tatbikatına katıldı.
|
Tarih : 15 Nisan 2009, 18:22
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Üsküdar Belediyesi'nin ilköğretim ve lise öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği deprem eğitimi programında öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında; "Deprem simülasyon aracı ile gerekli bilgileri öğrenerek korunabiliriz. Sizler burada öğrendiklerinizi evinizde ailenizle paylaşıp anne babalarınızı da depreme karşı bilgilendirmelisiniz." dedi. Mustafa Kara ayrıca Eski Belediye Başkanı Mehmet Çakır'a da bu deprem simülasyon aracını Üsküdar'a kazandırdığı için teşekkür etti.
Üsküdar Belediyesi tarafından geçen eğitim ve öğretim yılında ilköğretim okullarında düzenlenen programlar, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında da liselerde devam ediyor. Japonya'nın Shibuya Belediyesi'nin Üsküdar Belediyesi'ne hediye ettiği deprem simülasyon aracı ile öğrenciler sanal ortamda depremi yaşıyor ve olası bir depremde nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar.
|