Yap-işlet- devret yoluyla Kuzguncuk'un yeşil alanı ''Bostan'' ellerinden alınmak isteniyor. 25 Aralık Cumartesi günü Kuz... | Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve 2022/392 sayılı 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Üskü... | Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olan Abdullah Ayaz'la yapmış olduğumuz röportaj... | Paşhan Yılmazel, ev sahiplerinin korkulu rüyası! Yılmazel, Üsküdar'daki evinin kirasını ödemediği için icraya verildi.... | Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 'halk günü'nü Mobil Çorba Evi'nde gerçekleştirdi.... | Üsküdar Tapu Müdürü Recep Köknar'ın İzmit Derince'ye atanmasıyla birlikte, yerine H. Cuma Karadeli atandı.... | Giresun Federasyonu Üsküdar Belediyesinin önünde bulunan Belediye parkında Pakistan konulu fotoğraf sergisi açıyor.... | Geride bıraktığımız 2009 yılı içerisinde Üsküdar'da neler oldu? Üsküdar'da bu güne kadar yapılmayanı yaptık ve sizler iç... | Rize İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Üsküdar İlçe Müftüsü olarak atandı.... | Başbakanın evine 900 metre uzaklıkta çukur kazan zanlılar suikastçı sanılarak yakalandı.... |
|
|
Üsküdar'da Sanal Deprem Eğitimi...
Mustafa Kara, Selimiye Tarım Meslek Lisesi'nde depreme karşı ön hazırlık ve alınması gereken önlemleri içeren deprem tatbikatına katıldı.
|
Tarih : 15 Nisan 2009, 18:22
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara Üsküdar Belediyesi'nin ilköğretim ve lise öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği deprem eğitimi programında öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında; "Deprem simülasyon aracı ile gerekli bilgileri öğrenerek korunabiliriz. Sizler burada öğrendiklerinizi evinizde ailenizle paylaşıp anne babalarınızı da depreme karşı bilgilendirmelisiniz." dedi. Mustafa Kara ayrıca Eski Belediye Başkanı Mehmet Çakır'a da bu deprem simülasyon aracını Üsküdar'a kazandırdığı için teşekkür etti.
Üsküdar Belediyesi tarafından geçen eğitim ve öğretim yılında ilköğretim okullarında düzenlenen programlar, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında da liselerde devam ediyor. Japonya'nın Shibuya Belediyesi'nin Üsküdar Belediyesi'ne hediye ettiği deprem simülasyon aracı ile öğrenciler sanal ortamda depremi yaşıyor ve olası bir depremde nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar.
|