Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Kandilli El Sanatları Merkezi'nin temeli atılıyor...

Kandilli El Sanatları ve Kültür Merkezi'nin temelinin Şubat 2011 de atılması planlanıyor....

Üsküdar Durağı'nın ismi değiştirildi

İETT'den yapılan açıklamada Üsküdar Durağı'nın isminin değiştirildiği belirtildi....

Marmara İlahiyat'da yıkım devam ediyor

1984'te ibadete açılan Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkımı devam ediyor....

Çamlıca'nın imar planı

Üsküdar Belediyesi'nce hazırlanan doğal ve kentsel sit alanını koruma amaçlı ''Büyük ve Küçük Çamlıca İmar Planı'' yürür...

Çamlıca Camii'ne 10 milyon liralık dev bağış...

10 milyon liralık bağış iddialarıyla ilgili açıklama yapan Emlak Konut, hem iddiaları doğruladı hem de bağış yaptığı kur...

Fasl-ı Ramazan Sokakları Şenlendirdi

Türkiye'de ''Ramazan Çadırı'' geleneğini ilk olarak başlatan Üsküdar Belediyesi onbir ayın sultanı Ramazan'ı dolu dolu y...

Üsküdar'da hafta sonu bereketi

Üsküdar'da Fasl-ı Ramazan etkinlikleri hafta sonunda da tüm hızıyla devam etti....

Üsküdar'da İLKE'li açılış

İLKE İlim Kültür Derneği, 3 Aralık Cumartesi günü siyaset, iş dünyası, STK ve akademi çevresinden çok sayıda kişinin de ...

İstanbul Anadolu Yakası'nda 10 ilçede elektrik kes...

Anadolu Yakası'nda 10 ilçenin bazı bölgelerine 1 Haziran'da elektrik verilemeyecek....

Beylerbeyi'nde Büfe Soygunu!

Üsküdar Beylerbeyi'nde soygun için geldiği iddia edilen kişiye direnen büfeci, başından vurularak öldürüldü....
 

'SPOT' denince MEPA

'SPOT' denince MEPA
Üsküdar'daki MEPA Alışveriş Merkezi, defolu, vuruk, çürük çarık fakat ucuz olarak yanlış bir algı oluşan spot piyasasına yeni bir konsept getiriyor.
Tarih : 30 Nisan 2009, 20:49
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Binlerce markalı ürünün bir arada olduğu MEPA’da, hem markaları, hem kaliteyi, hem de ucuzluğun dip noktasını bulabilmek mümkün.

Eskiden spotçular vardı… Yüksek enflasyon ve faizlerin sağladığı ortam dolayısıyla toptan alışveriş yapan spotçular, oluşturdukları spot borsasından paralar kazanırdı. Enflasyonist dönem sona erdikten sonra, bu tip spotçuluk sona erdi. Fakat, ara dönemde ise spot kavramı farklı bir boyuta taşındı. Maalesef bu dönem spot ürünlerinin defolu, sağı solu vuruk, küçük kusurları olan, bu sebeple ucuz olan bir algıya dönüşmesine yol açtı.

Üsküdar’daki MEPA Alışveriş Merkezleri işte bu ara dönemin getirdiği spot kavramını tamamen değiştirerek, “Nihai Tüketiciye en kaliteli, en güvenli ve en ucuz ürünün ulaştırılması” olarak yeni bir dönemi başlatıyor.

Yıllarca Menzil Pazarlama olarak spotçuluk piyasası içinde bulunan, daha sonra perakendeciliğe yönelen MEPA Alışveriş Merkezleri, son dönemde “Kötü malı herkes ucuza verir, önemli olan kaliteliyi ucuza vermektir” diyerek, müşterilere piyasanın en dip fiyatında ürünler sunmayı ilke edinmeyi kararlaştırdı.

MEPA Alışveriş Merkezleri Genel Müdürü Seyit Çalı, “Perakende sektöründeki müşteri kitlesi çok farklı. Genelde çok dar gelirli, senetle alışveriş yapan, borcunu da zamanında ödeme kabiliyeti olmayan müşteriler. Biz, yeni spotçuluk konseptimizde yine nihai tüketiciye hitap ediyoruz. Yine kredi kartıyla uzun vadeli taksitler yapabiliyoruz. Ama, müşterilerin piyasada yüzlerce mağaza dolaşarak ancak bulabilecekleri, 5-6 bin kalem malı, mağazamızda kendilerine sunarak, çok önemli bir hizmet gerçekleştirmiş oluyoruz. Spotçuluğa getirdiğimiz bu yeni solukla marka olmak istiyoruz.

Spotçuluk geçmişimiz dolayısıyla müşterilere en ucuz malı nasıl sunabileceğimizin altyapısını çok iyi hazırlıyoruz. Bizim sunduğumuz ürünler markalı ürünlerdir. Kesinlikle hiçbir tarafında defosu yoktur. Aynı zamanda müşterilerimiz bu ürünü satın aldıkları andan itibaren, kendilerine ambalajıyla, açılmamış şekilde, faturasıyla birlikte teslim edilir” diyor.

Mağazalarının binlerce spot ürününün bir arada bulunduğu ender mağazalardan olduğunu, İstanbul’da bu konseptte satış gerçekleştiren mağaza bulunmadığını kaydeden Çalı, “Birkaç nokta var. Ama, onların sundukları avantajlar bizim sunduklarımız gibi çok seçenekli değil.

Biz beyaz eşyadan züccaciyeye, mobilyadan her türlü ev gerecine, mutfak eşyalarına kadar binlerce ürünü bir arada sunabileceğimiz bir konsept hazırladık. Müşteri, hem yüzlerce marka içinden marka beğeniyor, hem de bu markayı piyasada bulması mümkün olmayacağı bir fiyata temin edebiliyor. Bu da spotu, kaliteyi ve ucuzluğu birleştiren MEPA’nın farkı” diye konuşuyor.

Spot kavramının şu andaki algısının değiştirilmesi gerektiğini belirten Çalı, “Biz kötü mal diyoruz, ama, kalitesiz malı ucuza herkes verir. Defoludur, vuruktur, kusurludur, arızalıdır. Ama, önemli olan hem markalı, hem kaliteli malı ucuza vererek nihai tüketicinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektir” açıklamasını yapıyor.

MEPA Alışveriş merkezini teferruatlıca dolaştık. Gerçekten yüzlerce ürün bir arada… Beyaz eşyalar, elektronik eşyalar, mobilya, zücaciye… Türlü türlü ev gereçleri… Gördüğümüz fiyatlar ise gerçekten cazibeliydi. MEPA Yetkilileri, bu ürünlerin piyasada daha ucuzunu bulabilmenin imkanı olmadığını söylüyorlar. 

Kaynak: Haber7

Haberi Değerlendir :