Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

Üsküdar'da Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi tahsila...

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet dönemiyle birlikte Üsküdar'ın ve belediye'nin çehresini değiştirmeye devam ediyor....

Üsküdar, Vali Mutlu ile buluştu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ilçe gezilerine Üsküdar'la devam etti....

Partilerin Üsküdar Adayları

Yazarımız Ali Süzen, kendi pencerisinden Partilerin Üsküdar adaylarını açıkladı....

Avrasya Tüneli'nde çalışmalar başladı

İstanbul Boğazı'nın altından karayolu bağlantısını sağlayacak İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)'nin k...

Kandilli El Sanatları Merkezi'nin temeli atılıyor...

Kandilli El Sanatları ve Kültür Merkezi'nin temelinin Şubat 2011 de atılması planlanıyor....

Haluk Kırcı Üsküdar'da yakalandı!

Hakkında yakalama kararı bulunan, Susurluk davası hükümlülerinden Haluk Kırcı Üsküdar'da yakalandı....

11'inci sınıflara özel stand up gösterisi...

Üsküdar Gençlik Merkezi Üsküdar'daki tüm 11'inci sınıflara özel hazırladığı organizasyon ile gençlerin kalbini fethediyo...

Başkan Kara, Genç Güreşçileri ağırladı

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Filistin, Fransa ve Türk Milli Takımı'nın genç güreşçilerini belediye binasında k...

WegO 2012'de çeyrek final heyecanı

Üsküdar Belediyesi WegO 2012 yarışmasında çeyrek finale yükseldi...

Camiden güvenlik kamerasını çaldı.

Üsküdar'da kimliği belirsiz bir kişi caminin güvenlik kamerasını çaldı....
 

Öğretmen, öğrencilerini göz altına aldırdı.

Öğretmen, öğrencilerini göz altına aldırdı.
Okul bahçesinde top oynarken öğretmenlerinin otomobillerine zarar verdikleri iddia edilen 3 ilköğretim öğrencisi, öğretmenlerinin şikayeti üzerine ders saatinde gözaltına alındı.
Tarih : 11 Aralık 2009, 17:29
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okul bahçesinde top oynarken öğretmenlerinin otomobillerine zarar verdikleri iddia edilen 3 ilköğretim öğrencisi, öğretmenlerinin şikayeti üzerine ders saatinde gözaltına alındı. Müdür yardımcısı tarafından tartaklanıp, tehdit edildikleri ileri sürülen öğrenciler, haklarındaki şikayet nedeniyle savcılıkta ayrı ayrı ifade verdi.

İddiaya göre, Üsküdar'daki İbrahim Hakkı Konyalı İlköğretim Okulu'nda okuyan 8. sınıf öğrencileri B.D. (13), K.A. (13) ve F.İ. (13) adlı öğrenciler, okulun bahçesinde top oynarken kalenin arkasında park halinde bulunan öğretmenlerine ait iki otomobile zarar verdiler. Bunun üzerine okulun müdür yardımcısı N.F.Ö, öğrencileri odasına çağırarak önce küfür etti ve ardından tartaklayarak tehditler savurdu. Olaydan bir hafta sonra öğrencileri yeniden odasına çağıran N.F.Ö'nün, öğrencilerden otomobillere verdikleri 2 bin TL'lik zararın karşılanmasını istedi. Paranın miktarını çok bulan öğrenciler, korktukları için başlarına gelen olayı ailelerine söyleyemedi.

Öğrencilerin istenen parayı zamanında getirmemeleri üzerine öğretmenler, öğrencileri hakkında şikayetçi oldular. Bir süre sonra okula gelen Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, adı geçen 3 öğrenciyi ders saatinde gözaltına aldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen öğrenciler, daha sonra çocuk şubesine götürüldü.

Olup bitenlerden habersiz aileler, çocuklarının eve gelmemesi üzerine paniğe kapıldı. Haberi okuldan ve sınıf arkadaşlarından öğrenen aileler şok oldukları gözaltılar üzerine soluğu polis merkezinde aldılar. Öğrenciler burada yapılan kimlik kontrollerinin ardından, daha sonra savcılığa gidip ifade vermeleri konusunda bilgilendirildikten sonra ailelerine teslim edildi. Ertesi gün aileleriyle birlikte Üsküdar Adliyesi'ne giden öğrenciler, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Öğrenciler daha sonra anneleri ile birlikte adliyeden ayrıldı.

AİLELERDEN OKUL YÖNETİMİNE TEPKİ
Adliye çıkışında İhlas Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan B.D'nin annesi M.D., "Top oynarken kaza olmuş. Öğretmenlerinin arabasına gelmiş. Üzerinden bir ay geçmiş. Bizimde her hangi bir bilgimiz yok. Okul çıkışında çocuğum eve gelmeyince merakla arkadaşlarını aradım. 5. derste polislerin gelip çocuklarımızı gözaltına almışlar. Bunu öğrenince başımdan kaynar sular döküldü" dedi.

Daha sonra polis merkezine gittiğini anlatan Melek D., okul yönetiminin kendilerini haberdar etmediklerini ileri sürdü. M.D., "Sonra çocuk şubeye gittik ve çocuğuma 3 saat sonra ulaşabildim. Çocuklarımızın götürüldüğünden ve bu olaylardan ne idare ne öğretmeler bizi hiçbir şekilde haberdar etmediler. Öğretmenler 13 yaşlarındaki çocuklardan şikayetçi olmuşlar. Biz ailelere hiçbir şey bildirmiyorlar. Okulda başka bir konu olduğunda davetiyeler geliyor. Fakat böyle önemli bir konu hakkında hiçbir bilgimiz olmuyor" diyerek tepki gösterdi.

'O kalenin arkası park alanı değil' diyen ilkokul öğrencisi K.A'nın annesi C.A., "Çocuk ve oyun; yani çocuklarımız bu iki kelimeden suçlu oldular. Okul bahçesinde teneffüs saatinde okulun topu ile okulun kalesinde top oynuyorlar. Ve o kalenin arkası park alanı değil. Öğretmenlerin aracına zarar verilmişse bir ay içerisinde davetiye veya başka bir şey için mektup yollayan okul yönetimi, bize bu konuda da haber verebilirdi" diyerek okul yönetime sert tepki gösterdi.

Çocuğunun psikolojik açıdan çok etkilendiğini belirten C.A.,"Benim çocuğum gece uyumadı ve bütün gece ağladı. 13 yaşında bir çocuk 3-4 saat polis karakolunda tutuluyor. Çocuğumun uğradığı psikolojik rahatsızlıktan, ruhsal çöküntüden kim sorumlu? Ben çocuğumu eğitilsin diye okula yolladım. Oyun oynadığı için suçlu duruma düşsün diye değil. Ben araçta oluşan maddi hasarı gideririm, ancak benim çocuğumun uğradığı ruhsal bozukluğu o öğretmenler nasıl giderecek?" diye sordu.

AİLELERİMİZE SÖYLEMEYE KORKTUK
Olayın nasıl meydana geldiğini anlatan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi B.D., "Top oynuyorduk. Topumuz kalenin arkasında bulunan otomobillere denk geldi. Araçta bir göçme oldu. Bir süre sonra müdür yardımcımız N.F.Ö bizi odasına çağırıp küfür etti. Bize burada şiddet uyguladı. Tahrik ve tehdit eden sözler sarf etti. Olaydan bir hafta sonra öğretmenlerimiz oluşan zarar için üçümüzden 2 bin lira talep etti. Biz de yüklü bir miktar olduğu için ailelerimize söylemeye korktuk" diye konuştu.

Gözaltına alındıklarında çok korktuklarını söyleyen B.D., "Son ders yeni başlamıştı. Bir anda N.F hoca geldi. 'Bakalım bu kadar rahat olabilecek misiniz?' diyerek bizi sınıftan çıkardı. Dışarı çıktığımda sivil bir polis memuru vardı. Belindeki silahı gördüm ve çok korktum. Bizi polis otomobiliyle hastaneye götürdüler. Gece uyuyamadım. Rüyalarıma girdi. Öyle bir muameleye maruz kaldık ki sanki adam öldürmüşüz gibi. Bizim suçumuz top oynarken arabaya zara vermek" diye konuştu.

Öğrencilerden F.İ. ise, "N.F hocamız polislere gözaltına alındığımızı ailelerimize haber verileceğini söylemişti. Ancak vermediğini öğrendik" şeklinde konuştu.

Üsküdar 34

Haberi Değerlendir :