Üsküdar Kaymakamlığı tarafından Oyun Temelli Matematik Öğrenme Laboratuvarı Atölyesi projesi kapsamındaki oyunlardan bir... | Çamlıca'ya yapılması planlanan cami için 5 proje var.3 işadamı bağış yapacak.... | Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesinde, yıkım kararı alınan 34 gecekondudan 3'ü Üsküdar Belediyesi ekiplerince yıkıldı.... | İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği (İBBB)'nin Kasım ayı olağan toplantısı 17 Kasım Çarşamba günü Üsküdar Belediyesi Mec... | Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği Dünya Temizlik Günü etkinliği Üsküdar Sahili'nde gerçekleştirilecek.... | İHH ve Üsküdar Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ''Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın'' projesi Üsküdar Meydanı'nd... | Sabah saatlerinde Üsküdar meydanından bir İETT otobüsü çalındı.... | Giresun Federasyonu Üsküdar Belediyesinin önünde bulunan Belediye parkında Pakistan konulu fotoğraf sergisi açıyor.... | Altı yılda hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği hizmetlerle ilklere imza atarak fark yaratan Üsküdar Belediyesi... | 230 metre uzunluğundaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden trafiğe açılıyor. Üsküdar sahilindeki trafiği rahatlatacak tüne... |
|
|
Fen İşlerine 'Kriz' İşlemiyor!
Üsküdar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ülke genelinde yaşanan ve tüm dünyayı etkisine alan küresel mali krize karşın Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın talimatları ile yatırım ve çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
|
Tarih : 01 Eylül 2009, 18:48
|
Kategori : Üsküdar
|
|
Üsküdarlılardan gelen yoğun taleplerin karşılanması için ellerinden gelen tüm çabayı sürdürdüklerini ifade eden Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı M. Hakan Büker, global krize ve tüm zorluklara rağmen ellerindeki olanakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması yönünde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği artan vatandaş taleplerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaya çalışıldığını ifade eden M. Hakan Büker, yapılan çalışmalarla Üsküdarlıların sağlıklı ve modern çağdaş bir çevrede yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizdi.
01.04.2009-31.07.2009 tarihi arasındaki yeni yönetim döneminde yapılan yol ve çevre düzenleme yatırım faaliyetleri hakkında bilgi veren M. Hakan Büker, 25 mahalle genelindeki cadde ve sokaklarda; 13.144 ton asfalt yol çalışması, 78 m andezit bordür, 20.919 m beton bordür, 10 m granit bordür, 1.233 m² betonarme duvar, 3.445 m³ taş duvar, 454 m atık su kanalı, 457 m yağmur suyu kanalı, 65 m² andezit parke, 42.755 m² beton parke, 944 m² granit parke, 2059 m² beton tretuar, 1.980 m yeni yol açımı, 867 m yol genişleme çalışması yapıldığını, yapılan çalışmalarla Üsküdar'ın çağdaş kentsel bir görünüme kavuşturulduğunu söyledi.
Diğer taraftan Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını denetleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Bahçelievler Mahallesi Doktorlar Kooperatifi arsası içerisinde yer alan 4 katlı Hastane binasının kaba inşaatında incelemelerde bulundu. Mustafa Kara ayrıca hastane binasının hemen yanında bulunan Bosna Bulvarı ile ulaşım bağlantı planlaması fizibilite çalışması hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Mustafa Kara ayrıca Üsküdar'ın çeşitli mahallelerinde yapılmakta olan çalışmaları Başkan Yardımcısı M. Hakan Büker ile birlikte yerinde inceledi.
|  |
|