Üsküdar Postası Gazetesi - Üsküdar yerel haberlerini ve güncel olayları gazetemizden takip edebilirsiniz...

İlk Üçte ''Üç Mustafa'' var

Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Şirketinin Kasım 2012 araştırma sonuçları açıklandı....

Üsküdar'daki yatırımları inceledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Özel İdaresi'nin Üsküdar'daki yatırımlarını inceledi....

Üsküdar yine bir ilke imza attı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Üsküdar yine bir ilke sahne oldu....

Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm

Mustafa Kara, çok katlı binaları ve nüfus yoğunlaşmasını artıracak kentsel dönüşüm yerine, 'yerinde dönüşüm'ü öneriyor....

6666 ayet ezberlerinde...

Üsküdar Müftülüğü'ne bağlı Ahmediye Kur'an Kursu öğrencilerinden 24 genç hafızlık eğitimini tamamladı....

Bozuk kapıya sinirlendi kurşun yağdırdı

Üsküdar'da yaşadığı apartmanın otopark kapısının bozulmasına sinirlenen Necati Yüksel, kapıyı tamir ettirmediğini iddia ...

Üsküdar metrosu ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı 1. Etap (Üsküdar-Ihlamurkuyu Arası) inşaa...

Haluk Kırcı Üsküdar'da yakalandı!

Hakkında yakalama kararı bulunan, Susurluk davası hükümlülerinden Haluk Kırcı Üsküdar'da yakalandı....

İstanbul'a yeni metro hattı

İstanbul'un Anadolu yakasına ikinci metro hattı yapımı için 9 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak...

Bağlarbaşı metro inşaatı için kapanan yollar açılı...

Bağlarbaşı İstasyon çalışmaları kapsamında trafiğe kapatılan yollar, 2 şerit olarak yaya ve araç trafiğine açılıyor....
 

Üsküdar'ın bekleyecek zamanı yok!

Üsküdar'ın bekleyecek zamanı yok!
Üsküdar Belediyesi 2011 yılı bütçesini Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güleç ile yaptığımız röportajla masaya yatırdık.
Tarih : 29 Aralık 2010, 13:08
Kategori : Üsküdar
Yazı Boyutu : 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın geçtiğimiz günlerde Belediyenin 2011 yılı bütçesinin 231 Milyon TL olduğunu açıkladı.

Ekim ayında yapılan Belediye Meclisi'nin gündemini oluşturan 2011 yılı bütçesi, yapılan oturumlarda detaylı olarak masaya yatırıldı. Meclis Üyelerine daha önce hazırlanan kitapçıklar ile bilgiler verildi ve meclis üyelerinin oyuna sunularak kabul edildi.

Üsküdar Belediyesi'nin 2010 yılı bütçesi 166 Milyon TL'ydi. Bu bütçenin Aralık ayı sonunda %100 olarak gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılırken, şuana kadar gerçekleşen ilk ''denk bütçe'' olduğunun bilgisini aldık.

2011 yılında dev gibi bir bütçe : 231 Milyon TL
Üsküdar'ın 2011 yılı bütçesi İstanbul'da bir çok ilçenin bütçesinden fazla olduğu gibi yine birçok ilin de bütçesinden fazla, bir önceki yıla oranla %40 'lık bir artışla öngörülerek bu rakam belirlenmiş durumda. İşte bu artışın sebeplerini, bütçenin bilinmeyen yönlerini Üsküdar'lılar için Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güleç ile yaptığımız röportajda sizler için yanıt aradık.

2010 yılı bütçesi şuana kadar gerçekleşen ilk denk bütçe
Güleç, 2008 yılında göreve geldiğini ve o yıl yaptığı çalışma ile 2008 yılı ve öncesi dönemleri incelediğini, Üsküdar Belediyesi'nin 2008 yılı da dahil yapılan tüm bütçelerinin hiçbirisinin denk olmadığını, 2009 yılında ise Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın göreve gelmesiyle birlikte 2010 için yapılan bütçenin Üsküdar Belediyesi'nin şuana kadar ki gerçekleşmiş olan ilk ve tek denk bütçesi olarak gerçekleştiğini ifade edebilirim dedi.

- Üsküdarlılar ''2011 yılı bütçesi'' denildiğinde akıllarına ne gelmeli? Ne anlamalılar?
- Üsküdar Belediyesi'nin bütçesi Üsküdarlılar için var. Kadıköylüler veya Ümraniyeliler için değil fakat Kadıköylüler ve Ümraniyeliler de Üsküdar'dan geçerler ve geçerlerken bizim bütçemizle yapmış olduğumuz hizmetleri görürler ve bundan istifade ederler. Ama esas Üsküdarlılar içindir. 231 Milyon TL Üsküdar halkınındır. Bu bütçe onlar için harcanacak. Bu seneki 231 Milyon TL bütçenin 77 Milyon TL'si direk yatırım bütçesi olarak kullanılacak. Bu yatırımlar içinde bazıları ise 2011 içinde bitmeyip diğer yıllarda da sürecek.

Üsküdar Belediyesi 2011 yılı bütçesini Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güleç ile yaptığımız detaylı röportajla masaya yatırdık.

- Bu yatırım bütçesinin içerisinde neler var?
- Bu bütçenin içerisinde bir kısmı Çavuşdere'de yapılacak olan sadece belediye binası değil aynı zamanda bir compleks içerisinde temelde otopark, belediye binası, alışveriş merkezi ve spor merkezi olacak ve 2011 yılında bitmeyecek bu yatırım yıllara sari olacak yapım süreci bir kaç yıl daha devam edecek. Daha sonra mahallelere dağınık olan kültür merkezilerimizin sayısını arttırmak olacak. Ama daha da önemlisi 2010 yılı içinde başlamış olan yüzey çalışmalarımız var bu çalışmalar bir konsept halinde olacak ve yere baktığınızda tüm alanlarda aynı yapıyı ve Üsküdar'ı göreceksiniz. Aynı zamanda park çalışmalarımız olacak, bu parkların bakım ve onarımıda bu bütçe ile olacak.

İşte Üsküdar Belediyesi'nin Yatırımcı Müdürlüklerinin Bütçeleri; Fen İşleri Müdürlüğü 50 Milyon TL, Bilgi İşlem Müdürlüğü 10 Milyon TL, Destek Hizmetleri Müdürlüğü 32 Milyon TL, Emlak İstimlak Müdürlüğü 6.4 Milyon TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü 12 Milyon TL olarak belirlendi. Bu müdürlüklerin harcamalarının %75'i yatırımdır.

- Üsküdarlıların 2011 yılında yapılan bu yatırımların sonucunda göreceği en büyük ve en belirgin değişiklik ne olacak?
- Ayak bastıkları yüzey konseptinin değiştiğini görecekler. Üsküdar'ın zemini değişecek. Kültür Sanat faaliyetlerinin yapıldığı Kültür Merkezlerinin sayısının daha da arttığını görecekler. En önemlisi sosyal bütçeyi görecekler. Daha fazla Üsküdarlı insanımıza sosyal yardım ulaşacak, ellerinden tutulacak, öğrencilere daha fazla eğitim bursu verilecek, daha fazla garip gurabaya ulaşılacak, onların belediyeye değil belediyenin onlara ulaştığını görecekler. Engellilerimize tekerlekli sandalyeden tutun evinde hizmete kadar birçok hizmetin sunulduğunu görecekler. Kısacası ''daha fazla Belediye'yi görecekler''. Yapacak olduğumuz Kültür Merkezlerinin içerisinde halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik herşey olacak. Bunlardan bazıları; havuz, düğün ve törenler için salonlar, eğlence odaları, hobi salonları ve daha birçok faaliyet için değişik hizmetler verilecek.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün 2011 yılı bütçeside 15 Milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu rakamın tamamı direk Üsküdarlıya gidecek. Bu rakam direk olarak burslardan tutun, engellilerimize engelli araçlarından evde hizmete kadar tüm alanlarda vatandaşlarımıza ulaşacak.

Üsküdar'ın bekleyecek zamanı yok
Ayrıca 2011 yılı içerisinde Beylerbeyi'nde yapılan kavşak projesi'ni de unutmamamız gerekiyor. Üsküdar Belediyesi'nin İBB nezdinde yapmış olduğu girişimleri ile bu projenin yapılmasına başlanması sağlanmıştır. Üsküdar'ın sorunlarının olduğu bazı noktalarda ise örneğin İBB'nin sorumluluğunda olan ana arterler gibi alanlarda işlerin uzamaması, Üsküdarlının mağdur olmaması ve hizmetlerin gecikmemesi için Üsküdar Belediyesi olarak biz gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu noktada ''Üsküdar'ın bekleyecek zamanı yok'' dedi.

- Üsküdar Belediyesi bu çalışmaları nasıl yapıyor?
- Üsküdar Belediyesi müteahhitlerine hizmetlerinin bedelini hemen ödüyor. Böylece hizmetlerin alımını daha ucuza maal ediyor. Hizmetleri alırken vadeli ödemeler ile müteahhitlere daha fazla para ödemek yerine hizmeti peşin alarak daha ucuza elde ediyoruz. Buda kaynaklarımızı daha iyi kullanabilmemizi sağlıyor.


Üsküdar 34 - Özel Haber - Ziya SÜZEN


Haberi Değerlendir :